Отменят чартъри, все още няма чужди туристи

98% от полетите за месец юни са отменени
25 юни 2020 15:15, Ния Христова
48
Отменят чартъри, все още няма чужди туристи
Снимка: БГНЕС
С чартърните полети пристигат 85% от чуждите туристи по родното Черноморие. За месец юни обаче са отменени 98%  от полетите. Все още не е ясно каква ще стане със заявените на летище Бургас и за следващия месец. Междувременно, липсата на чуждестранни туристи, в началото на лятото, остави над 70 % от хотелите в най-големия курорт по южното ни Черноморие "Слънчев бряг" затворени, предаде БНР.
 
Анулираните резервации и отменените полети до Южното Черноморие могат да бъдат обяснени със страх от коронавируса. През юни месец 2019-та над 315 хиляди туристи сме посрещнали, а за същия период тази година те са едва 6 хиляди. До края на месец септември на летище Бургас са заявени 10 хиляди и 600 чартъра, което е в пъти по-малко в сравнение на миналата година. Много неизвестни остават около това колко от тях ще се осъществят, коментира данните председателят на туристическата камара в морския град Иван Иванов.
 
"Подписаните договори с "Фрапорт" и съответните наши и чужди авиокомпании, те имат правото да редуцират през целия период на сезона, какво могат да направят и какво не могат да извършат. Ако седалките не са заети повече от 50%, съответния чартър няма да пътува не само до нас, но и до всяка друга дестинация", допълни Иван Иванов.
 
По думите му българското правителство реши да отпусне пари за субсидиране на всяка празна седалка, но страхът от заразяване спира чуждите туристи да пътуват.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
Франко преди 3 години
Кой нормален човек ще ходи на Черноморието, освен вторични отпадъци от Западна Европа и лумпенизирани абитуриенти? В днешно време всеки работи много и знае как се изкарват парите и трябва да е много наивен, глупав, заблуден и спрял, че да ходи на място, където чисто и просто всеки гледа как да те остриже, пък ти да ядеш миналогодишни, дълболозамразени "ордьоври" и да се къпеш в плаващи изненади
39
1
 
2
 
! Отговори
Няма преди 3 години
Няма и да има!
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една добра новина днес
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо, гласувайте пак за вожда на тyлупитe.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След активната реклама на Ангел Кунчев, чартърите ще тръгнат, а и българите ще хукнат към морето!
35
1
 
4
 
! Отговори
kory преди 3 години
Ще има много туристи,по-вече от много,когато на 1.09.2020 удари първият училищен звънец в голямата и цивилизована ЕВРОПА!ЦЕЛТА Е ПЛЯВАТА ДА ОТПАДНЕ!Това е голямата пандемия на отиващите си второстепенни държави -без няколко стари и без някои нови членове!Шкафчета,будоари и трикрилни банкови наредби отиват в история на корупцията!Напук на чичо Сам и Херо нестинарките от певческата група на бг. симпатия!
34
1
 
7
 
! Отговори
mery преди 3 години
Няма и да има чартъри и чужди туристи в България. Турция нищо че не е в европейския съюз пак излезе печеливша страна. Вчера писаха, че чартърните полети на Луфтханза се поемат от турсия авиопревозвач, който няма да има полети до България и Египет. Ха честито ни!
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гaнчo цяла зима лови руски шпиони и цяло лято ще чака руски туристи.Викай си белия брат, бе! Или викай неволята.
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален турист би дошъл на калпавоморието в Чекмеджекистаня? Дори простиия българин им е показал среден пръст и чака с удоволствие по 2км. опашки на границата с Гърция за релаксче...
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук таме се процежда някой заблуден турист. Обаче алчните и него се опитват да клатят.Хотели ресторанти и бардаци на никой няма да липсват. Фалит и край на мъките. Даже ще е добре за природата после да бутнем и петзвезния бетон.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризъм няма. Спасява се вожда сега. Боко каза хотелиерите съм ги.. С 200
29
1
 
29
 
! Отговори
Един преди 3 години
На нашето море се чувствам в пълна безопасност-отвсякъде съм ограден от дебели бетонни стени. Като Хитлер в бункера си съм
28
18
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До Софийска баницаШопе тарикат чети:"Тангра" - голяма Бира-1.50лв. а малка Бира 1.00 лв.За мен не мисли.Описаните от теб неща са на Сънито главно.Шопи на обекта не искам.И децата са ви ***.Чупят каквото докопат !
27
1
 
17
 
! Отговори
Бръчбар преди 3 години
няма и да има, няма и да има ,няма и да има никакви да ги няма
26
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 години
ричи да отиде пак при баце, за да ни нареди задължителна почивка по морето, за да спасим сезона.
25
1
 
40
 
! Отговори
Софийска баница преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКакво става, другарю? Върви ли бизнеса? Чужденците изтрепаха ли се да ти резервират мyxляcaлите стаи, да ти купуват фалшивия алкохол и дълбоко замразената "прясна" риба?
24
1
 
15
 
! Отговори
морски преди 3 години
До Ангелакова26, щом е най-лесния отрасъл, еле да работиш камереир(ка) на морето при голям пълен хотел.Като ти дадат 14 стаи за чистене - до там си !
23
3
 
12
 
! Отговори
гордостта на БКП преди 3 години
- черноморското курортно дело!
22
3
 
23
 
! Отговори
Ангелакова преди 3 години
Разруши това, което сама не е създала! Напълнихте правителството с жени като нея!И най-лесния отрасъл не могат да управляват а само да изпълняват!
21
1
 
32
 
! Отговори
тежка загуба! преди 3 години
До АнонименОще един важен отрасъл в по-малко!!! Нищо не остана освен мутри и тикви!