Пострадалите в тунела "Железница" са добре

Двама са настанени във ВМА, а един в болницата в Благоевград
25 юни 2020 08:20, Ния Христова
8
Пострадалите в тунела "Железница" са добре
Снимка: БГНЕС
Трима работници вчера пострадаха при срутване в новостроящия се тунел "Железница", който е част от тресето на автомагистрала "Струма". Един от тях е настанен в болницата в Благоевград, а другите двама са във Военномедицинската академия в София.
 
Специална комисия ще проверява каква е причината за инцидента. Очаква се фирмата изпълнител да обяви какви действия ще бъдат предприети за укрепване на свлачището, съобщава Bulgaria ON AIR
 
По първоначални данни инцидентът е вследствие на ронлива скала, поддала след дъждовете от последните дни.
 
И тримата пострадали са в добро състояние и са контактни. 47-годишен мъж е настанен в хирургичното отделение на болницата в Благоевград. Той е приет там по спешност. По време на инцидента скална маса се е стоварила върху дясното му бедро и корема. Дясното му рамо също е ранено. 
Още по темата
 
Той ще остане в болницата за лечение и днес. Ако се наложи ще му бъдат назначени и допълнителни изследвания. Директорът на лечебното заведение обясни, че има вероятност да бъде изписан и днес. 
 
Другите двама души, които пострадаха при инцидента на магистрала "Струма" вчера са настанени във ВМА. Състоянието и на двамата е стабилно. Направени са им повторни изследвания, за да им бъде установен пълния здравен статус. Единият има охлузвания в областта на главата и гръдния кош. По първоначално информация има три счупени ребра, пневмоторакс и контузионен бял дроб. 
 
Вторият работник има лека рана на главата и счупване на дясната бедрена кост. През целия ден ще продължат да им правят изследвания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
схемата от Банкя преди 3 години
Тунелите на ГЕРБ се срутват още преди да са построени. Колко хора измряха по некачествените пътища на Боко Асфалт Паша?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично по нашенски са "спестили" от проучванията и сега ни обясняват как не е могло да се предвиди. Дано се оправят бързо хората...
4
1
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Джи Пи ...
3
1
 
6
 
! Отговори
Да ви го * в тунела преди 3 години
Добре са, но може и да се оправят.Да вземат накрая да започнат да си плащат обезщетенията с много нули тези "строителни консорциуми", мърлячи корумпирани.
2
1
 
9
 
! Отговори
бай Х преди 3 години
Скорошно оздравяване на момчетата
1
2
 
3
 
! Отговори
Фирмата преди 3 години
Главболгарстрой?