РЗОК - Враца е под каратина заради случай на коронавирус

Потвърдени са два случая на заразяване в областта
25 юни 2020 18:10, Анисия Иванова
24
РЗОК - Враца е под каратина заради случай на коронавирус
Снимка: БГНЕС

Районната здравноосигурителна каса /РЗОК/ във Враца е поставена под каратина заради служител с положителен резултат за заразяване с коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Общо вчера са потвърдени два случая на заразяване с коронавирус - на 45-годишния служител на здравната каса и на 39-годишна жена от село Селановци, която работи във фирма за автомобилни компоменти в Мездра, уточняват от РЗИ-Враца. Двамата са били хоспитализирани с пневмония. И в двата случая става дума за служители, които са имали много контакти на работното си място.

При проверката на инспектори на РЗИ в здравната каса във Враца е установено, че служителят е контактувал при работата си с всички свои колеги в администрацията. Проверката е показала, че всички противоепидемични мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването, са въведени в сградата и при дейността на РЗОК-Враца, което намалява възможността от заразяване, въпреки контактите.

Стандартната процедура в случая обаче изисква служителите на здравната каса да бъдат поставени под карантина, уточняват от РЗИ. Дейността на РЗОК-Враца е в пряка връзка с цялата здравна система в областта и затова е създадена организация, при която ще продължи функционирането на най-необходимите звена от здравната каса, като периодично ще се извършват изследвания на служителите, допълват в съобщението. Работата на касата ще се контролира постоянно от здравната инспекция във Враца. Достъпът на външни лица до РЗОК-Враца е забранен до изтичане на карантинния период.

При втория случай на заразен - жителката на село Селановци, е открита епидемиологична връзка с друг потвърден случай на COVID-19, се посочва в съобщението. От вчера продължават проверките и пробонабиране от контактните лица. Уведомено е ръководството на фирмата в Мездра, където работи жената от Селановци. Контактувалите с нея на работното й място ще бъдат поставени под карантина. До края на деня в предприятието ще бъдат въведени допълнителни противоепидемични мерки, посочват от РЗИ-Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.