Лекарите от болницата във Велинград оттеглиха колективната си оставка

Решението беше взето след среща с общинската управа
27 юни 2020 15:49, Ния Христова
14
Лекарите от болницата във Велинград оттеглиха колективната си оставка
Снимка: Pixabay
Медиците от общинската болница във Велинград оттеглиха колективната си оставка след среща с местната управа, съобщи bTV.
Още по темата
 
Д-р Ванков е обяснил, че са преосмислили решението си, за да не оставят хората в района без лекарска помощ. Той заяви, че са отправили няколко искания към кмета на Велинград Костадин Коев. 
 
Едно от исканията е да се осигури асансьор в COVID-отделението на болницата. По този начин няма да се спесват потоците от заразени и здрави пациенти. 
 
Другото искане е филиалът на Спешна помощ-Велинград да се премести от общинската болница и да бъде обособено отделно спешно отделение. 
 
Кметът успокои, че исканията на медиците ще бъдат изпълнени, но се се ангажира с конкретен срок. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано се решат проблемите на лекарите от МБАЛ Велинград , защото исканията им са основателни !
10
0
 
4
 
! Отговори
Кмета преди 3 години
Да... да... добре... ще стане ... ама не се знае кога ... все някога ... до края на хилядолетието... съгласни ли сте ? .... Браво.... Ай сега марш обратно на работа .
9
2
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До хора без достоинствоОткъде събра толкова злоба?!
8
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Някой спомня ли си за лекарите от Карлово, Видин, Раднево.............?Какво си мяткаме тук прилагателни, нарицателни във форума по тролски : ти си такъв, ти си не знам какъв!
7
6
 
15
 
! Отговори
хора без достоинство преди 3 години
Ха, ха , ха - досега нямаше нито едни , които да не оттеглиха груповите си оставки! Това не са достойни хора, това са май изнудвачи, които могат да осъществяват само фалшиви хспитализации, а като трябва да лекуват започват мрънкане и фалшиви оставки! За нищо не ставаме - хора без достоинство, които стават за смях след всяка "оттеглена оставка"!
6
4
 
13
 
! Отговори
ДААА преди 3 години
Срамно е да си положил хипократовата клетва, а да се държиш като търгаш. До лани, лекарите се бяха овълчили за пътеки, бонуси и пр.търговски практики, сега като дойде Короната се разпищяха за опасностите. Как не се засрамиха и не се поучиха от колегите си по света. В Италия, Испания, САЩ и др. лекарите с налонови чували си правиха престилки и защитни облекла, маски за по седмица ползваха една, пенсионирани лекари, сестри се явиха доброволно на работа, специалисти в други области лекуват, учейки
5
7
 
7
 
! Отговори
ТУЛУП преди 3 години
ИЗЛъгаха ги да работят за 800 лв мижави пари,но София Герб прави пачки.===============Е един в Бояна пълни шкафчета с евраци, поръчал е ракла и скрин!
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите чрез заплахи за оставки извиват ръце. И прокарват исканията си.Повече персонал искали? А когато сестрите и мед. работници протестираха, лекарите се разграничиха от тях официално.
3
0
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Абе "новинари",само в тая статия 5 грешки и още толквоа изядени букви.Вече аз се затруднявам ,да си разясня даден символ.Или какво е имал предвид авторът.Или пък гадая думата.Отатъка за Джони Деп статията-същата работа.Български език роден,какво става с теб?
2
5
 
22
 
! Отговори
От троян преди 3 години
Не отправяйте заплахи, ако не сте готови да ги изпълнявате. Сега сте смешни и жалки. Затова ви бият и не ви уважават , ако не се сещате!
1
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
типични рекетьори, като не им дадоха откупа и свиха опашки. горди ученици на премиера с чекмеджето и пищова