Лекарите във Велинград искат повече персонал в болницата

В болницата няма условия за лечение на пациенти с COVID-19
27 юни 2020 08:50, Ния Христова
5
Лекарите във Велинград искат повече персонал в болницата
Снимка: Pixabay
Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка, съобщи bTV. Недоволството им е породено заради различните заповеди и правила за работа с пациенти с коронавирус. Ако медиците не отеглят оставките си жителите на три общини ще останат без лекарска помощ. 
 
Те твърдят, че болницата не разполага с условия за лечение на пациенти с COVID-19. В момента там са настанени 8 души, които са заболели от вируса. 
 
"Още в началото на извънредното положение заявихме асансьор, така че пацент в тежко състояние да го използва и да не се преплитат потоците от болни. Нашето недоволство е свързано със загрижеността към пациентите", заяви д-р Чавдар Капълчев.
Още по темата
 
Той обясни, че политически сили правят опити да се месят в лечението на пациенти и категорично отрече твърдението, че лекарите отказват да рекуват пациенти с COVID-19. "Аз не се страхувам от коронавируса, от сега нататъкние трябва да свикнем да живеем с него, но трябва да си подредим нещата", обясни д-р Капълчев. 
 
Медикът допълни, че в медицинското заведение могат да лекуват само пациенти, които са с леки или средни случаи на заразата. Ако се стигне до апаратно дишане болницата не разполага с условия. Д-р Капълчев обясни още, че в болницата има серриозна липса на персонал. 
 
Днес се очаква медиците да се срещнат с кмета на Велинград и да се потърси решение на проблема. Д-р Капълчев обясни, че едно от исканията ще е да се увеличи медицинския персонал на болницата и да се намери вариант медиците да разполагат с повече почивки. 

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
кадрите ни преди 4 месеца
Бягат в чужбина за по-добро заплащане
4
1
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 месеца
Познавам хора станали милионери от частни болници-Източват НЗОК и си плащат в черните каси на Герб--Сега ТРЯБВА ТЕЗИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ ДА ПОЧНАТ ДА ЛЕКУВАТ ХОРА С КОВИД-ПОНЕ ДА ИМА СМИСЪЛ ОТ ТЯХ!! ОГРОМЕН Е БРОЯТ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ В БГ--ЗАЩО НЕ РАЗСЛЕДВАТЕ ДА ВИДИТЕ КОЛКО СТОТИЦИ СА -А ВЪТРЕ ВИРТУАЛНИ ЛЕКАРИ И ВИРТУАЛНИ ПАЦИЕНТИ!!! НЕ МОЖЕ ЛЕКАР ЗА 1 ЧАС В ТАКАВА БОЛНИЦА ДА СЕ ВОДИ ТАМ НА РАБОТА-ЗАЩО НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА РАБОТАТА НА ЛЕКАРИТЕ? ТА ТЕ СА ДНЕВНО В 5-6 БОЛНИЦИ ПЛЮС ДЪРЖАВНАТА? !!
3
1
 
8
 
! Отговори
Всъщност преди 4 месеца
Хората, управляващи здравеопазването, нямат представа какво се случва в тези болници. И проблемът не е толкова в битовите условия. Някой замисли ли се как лекари и сестри в най-рисковата възраст (пенсионна) ще посрещат пациенти с КОВИД, които на всичкото отгоре са крили, че са болни. Може би лицето кмет на Сърница може да пита лидера си по темата да се изкаже нещо. Много нагли хора. Това не е Пирогов да има 100 специализанта доброволци.
2
0
 
4
 
! Отговори
Напишете една статия преди 4 месеца
Без грешки. Единственото изискване да си журналист е да си грамотен, няма други изисквания. За съжаление българските журналисти са масово неграмотни. Махнете измислените специалности като журналистика и сложете изискване само хора с българска филология да стават журналисти.
1
0
 
6
 
! Отговори
Танчо преди 4 месеца
Управляващите от 30 години насам са виновни! Пак криза, кво ша говорят с кмета, пак ще им извие ръцете. Очаквам продължение по темата, защото подозирам, че съм прав.