Затопля се още в понеделник, градусите стигат 36°

Вероятност за валежи има в сряда
28 юни 2020 16:10, Елка Василева
4
Затопля се още в понеделник, градусите стигат 36°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и тихо. Утре отново ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина - до умерен запад-северозападен вятър.

След обяд над планинските и североизточните райони ще се развие незначителна купеста облачност, като вероятността да превали е малка.

Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд над северните райони с незначителна купеста облачност. Пред обяд ще духа слаб западен вятър, а около и след пладне предимно бриз. Максималните температури ще се между 29 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 24 градуса, на 2000 - около 17.

Във вторник и сряда затоплянето ще продължи, на места в низините температурите ще надхвърлят 35 градуса, в отделни райони ще достигат 37-38. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове.

Във вторник вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина, но ще се задържи почти без валежи. В сряда вятърът ще се обърне от изток-североизток и ще се повиши вероятността за следобедни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Явленията ще бъдат на отделни места, главно в Североизточна и в планинските райони в Западна България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм наредил едни ролки воалит върху гаража и чакам да залепнат от слънцето. Ако стане 50-55градуса е най-добре, само ще се кача да ги отъпча. При 36, ще трябва да им помагам с огън.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Заминавам до магазина ,за да си купя златна мастика!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм вече в гърция!
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеално!Заминавам за Гърция!