Броят на заразените с коронавирус расте, но какво правят от БДЖ?

Малко вагони едва побират пътниците, липсва дистанция
29 юни 2020 10:12, Петя Славова
26
Броят на заразените с коронавирус расте, но какво правят от БДЖ?
Снимка: Кадър, Нова тв

Въпреки нарастване на броя на заразените от COVID 19, в БДЖ масово се нарушават изискванията хората да спазват разстояние помежду си. Причината не е в поведението на пътниците, а в малкия брой на осигурени вагони.

Причината били повредени локомотиви, но заради това има масово нарушение на мерките, предава Нова тв. Така в мотрисите се допускат много повече пътници, отколкото са местата. По този начин липсва физическа дистанция между хората. Най-много са сигналите от пътници във влака София – Мездра.

От БДЖ обясняват, че заради повреди се налагало сливане на маршрути.

"Заради това е било нужно пренасочване. В един кратък участък са два влака, но една композиция”, обясни зам.-директорът на Поделение за пътнически превози – София към БДЖ Пламен Митев.

Той е категоричен, че при повреда винаги се търси вариант с най-малки поражения, тъй като това е инцидент.

"Решението се взима, за да са доволни всички пътници. Все пак БДЖ не спря през цялата пандемия. Ако имаше друг вариант, щяхме да го предпочетем. В екстремна ситуация е невъзможно пренасочването с автобуси", добави Митев.

"Залепени сме един до друг. В петък сутринта имаше 150 човека над капацитета. Беше трудно да се влезе или да се слезе. Забелязах, че са поставени стикери, които казват, че трябва да носим маски. Кондукторите също ни предупреждават", обясни Илиян, който е редовен пътник.

Друг пътник - Галя Павлова също споделя: "Пътувах в събота сутринта по маршрут София – Мездра. На перона чакахме около 500 човека, а влакът беше с два вагона. Едва се побрахме в него. В действителност имахме маски. Над 1/3 от хората останаха на гарата. Нямаше физическа възможност да се качат още хора във влака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: БДЖпътницикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
затвор преди 3 години
Директорът на железниците нарушава заповедите на здр. мин. А затова се налага глоба по 300 лв. на човек. Ако е заразил други хора, трябва ефективен затвор.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всякъде обаче българина има оправдание. Нарушава всичко и все има оправдание. Прилича ми на един друг етнос :) *** сте.
19
3
 
3
 
! Отговори
АмчъмдейвиС преди 3 години
Ама те БДЖ живи ли са,че да правят нещо...
18
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
най-населено и сбутано е в София а резултатите са никакви - тук сметката нещо не е вярна
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега ще пламне Мездра и София...по 200 на ден какво ще стане.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 10И защо да си подава оставка? Мездра-София пълен. Купени 2 билета. Сигурно всички останали са с карти? Поиска да съкрати администрацията на БДЖ. Стачки! Подгони крадците на гориво. Отново. Царя купи малки градски сименси. Преди и след него кой е подменял състава. Сега ББ купува нови локомотиви! Та не са само метро,пачки и изтребители. Предишните изхачиха всичко,направиха дългове и нищо! Ааа,"вълните"Ст.Загора-Чирпан? Сега ги приписват на ГЕРБ. Както и падналото осветление в Топли Дол.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефовете на БДЖ са последователи на доц.Мангъров. Било лека настинка. Като го минат 70% ще го победим. Лятото щял да изчезне и т.н., и т.н. Май призоваваше някои да си скъсат дипломите. Ако в България лъжат за да прикрият гафове на ГЕРБ, в Гърция, Сърбия, Китай и т.н.и там ли "лъжат"по същата причина?
14
1
 
11
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Важното е дискотеки хотели и ресторанти на депутати да работят. За това няма да ви го простя алчни д.били. за 20 човека на ден ми забранихте да ходя в паркове и планини , а за 200 на ден всичко работи. Пролетта вместо да съм на чист въздух и слънце в Родопите аз съм заключен
13
2
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Но нагло и упорито НЕ подава оставка. Такова дебелоочие ,цинизъм и простотия по върха ,че и за бананова република.
12
2
 
2
 
! Отговори
инспектор Борисов преди 3 години
Още сега ще инспектирам БДЖ и кондукторките ще се снимат с Мене.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пият мездренска рикия с редбул.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такива снимки няма какво да се чудим, че заразата плъзна здраво, даже е малко!
9
1
 
5
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Снимката много ми прилича на автобус от градския транспорт. :D, но нали БДЖ бяха казали че са поръчали нови вагони какво ли е станало с тях?
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- "Нови изтребители Ф-16 модел 1974 година за дестки милиарди"- "Подземни течащи софийски железници" за още толкова милиарди- "Пачки в шкафчето" по 100 000лв всякаДа се качиш на влака София-Мездра -> безценно
7
3
 
29
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
А сега БДЖ виновни. Ми вместо да харчите милиарди за 8 изтребители, да бяхте купили нови влакове. А за гъчкането на пътници в трамваите и автобусите в София нещо да напишете? Прилича на Бангладеш понякога.
6
2
 
24
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Защо "свободните" медии, не написаха че касиерката на мръсните полицай от ГДБОП е дъщеря на шефа на Герб - Оборище?!
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората там ще умрат от задух със тия маски по суратите си, абе хора вие заради една глоба ще се издушите бре. Туй влак ли е или Аушвиц ?
4
7
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Всеки гледа да вади пари ... После държавата и властта са виновни ...
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужно е шефовете на БДЖ да бъдат уволнени и глобени,лъжат че нямало локомотиви с и това не е оправдание,къде е щаба и РЗИ
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на БДЖ, не е лесно със 5 вагона и да пазиш хората от вируса. Мангъров Ананиев, Мотавчийски и другите вирусолози да си скъсат дипломите и да идат да станат кантонери. Имало вирус и трябвало да хващаме стаден имуните де е тоя вирус бе ? В БДЖ що няма вирус, във Беларус що няма вирус, във САЩ като тръгнаха вандалите що вируса изчезна ?