Глоби и проверки на къмпингуващи на "Карадере"

Актовете са между 500 и 1000 лева
29 юни 2020 10:05, Петя Славова
36
Глоби и проверки на къмпингуващи на "Карадере"
Снимка: БГНЕС

Актове между 500 и 1000 лв. са наложени на диво къмпингуващи туристи в местността на "Карадере" край Бяла. Това заяви зам.-кмета на общината Деян Янчев. По думите му на плажната ивица има разположени над 40 каравани, кемпери, което е забранено на този вид плажове за природосъобразен туризъм.

Местните власти заявиха, че пясъчната ивица в този район не може да се ползва за къмпингуване, защото терените зад него са частна собственост. "Винаги се стига до една задънена улица. Самите собственици трябва да решат какво да правят с тях", заяви още зам.-кметът Янчев, цитиран от "Монитор".

Съвместните акции на полицията и общинската администрацията на Бяла срещу нарушителите в района ще продължат през цялото лято.

Почиващите обаче не се притесняват от санкции. Убедени са, че държавата не може да налага глоби, щом не е създала условия за диво къмпингуване по Черноморието. На Карадере няма сметоизвозване, ток и вода. Това лято летовниците са донесли химическа тоалетна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
6
 
! Отговори
плажува на Карадере преди 3 години
Нищо против каравани и палатки ,но те се позиционират през април и се махат през октомври.Пред тях са построени шатри ,за да пазят място на приятели,които идват за ден -два.Трябва да има някакъв регламент,защото гората се превръща в минно поле,а за хора,които идват за плаж място няма.
31
1
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Няма никакво свободно плажуващи къмпингуващи.Караваните са на разни софиянци("природозащитници") които по цяло лято си държат караваните на плажа и вземат пари от наем за тях.Цялата работа със защита за свободно къмпингуване е бошлав работа,просто защитават себе си за да се облагодетелстват.А на зима караваните се завръщат в с.Горица да чакат до следващото лято.
30
2
 
16
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Подпорна стена хотел може , ама да си сложа палатката на последния останал див плаж не мога така ли ? Не сте държава , а мръсни лобистки мър*ши, но Господ гледа и Тиквата ще гние в Ада заедно с останалите пом*ияри унищожаващи иначе прекрасната ни родина . Срам ме е от вас гербави мафиоти!
29
1
 
16
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Хотелиерите си имат лоби във общините. Плащат на общинарите да гонят къмпингуващите та белким някой се излъже да им влезе в хотела.
28
0
 
13
 
! Отговори
барбаронци преди 3 години
Правилно отбелязват тръбите от хотелите отиващи в морето! По добре да 'наторим' земята, отколкото водата! Дори земноводните животни се облекчават на суша, а не във вода.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Относно наторяването , явно някои тук смятат че в храстите е проблем, а изливането от тръби в морето не е.
26
2
 
12
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
Каравана и кемпер нямам. Имам си дърт автомобил и палатка. Отивам да си почина на някое диво и каменисто място, за да няма досадни плажуващи. Отивам с поне 10-на чувала в които си събирам отпадъците. За тоалетна копая дупка, поне 50 сантиметра дълбока. На половин метър от нея сея дива джанка. Ами, да ви кажа добре си вървят дръвчетата. Догодина като нищо ще натоваря 100 кила сливи за ракия.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Може да се регламентира къмпингуването, да се създадат условия, това са хора,които няма да затворите в хотелите. Те искат природа,а не бетон,защото целогодишно живеят в бетонна джунгла.
24
0
 
8
 
! Отговори
Чудо преди 3 години
Само в България могат да санират и подпорни стени. Справка пловдивския затвор!
23
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм съгласна разни тарикати, има и чужденци между тях, да почиват без пари и да осират българското черноморие. Има обособени къмпинги, ако не им харесват българските къмпинги - в Гърция има стотици. Не съм против да има плажуващи, за няколко часа, но протестиращите разполагат палатки и кемпери на плажа и на дюните....сеят отпадъци, фекали, торбички, шишета и съсипват природата.
22
6
 
9
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
HAIDE STIGA S TIJA BG PROSTOTII! PO ZELIJAT SVJAT HORATA KAMPINGUVAT,SAMO U NAS NE-BAGER I BETON MOZE,PALATKI NE...ETO ZATOVA SME ,,NEVERLAND,, S IZMISLENI POLITIZI KATO ANGELKOVA,KOJATO NEZNAE ZASHTO E V MINISTERSTVOTO NA ,,TURIZMA,, NAISTINA NJAMA ZAKON -SADETE GI I HI4 DA NE VI PUKA.INTELIGENTNITE HORA HODJAT NA KAMPING V PRIRODATA,PROSTAZITE HODJAT PO BETONA I SI MISLJAT,4E SA NA PO4IVKA-SMJAH V ZALATA....
21
6
 
34
 
! Отговори
ДААА преди 3 години
ЗАБЕЛЯЗВАМ, ЧЕ НЕОХРАНЯЕМИТЕ ПЛАЖОВЕ СА В ПЪТИ ПО-ЧИСТИ И ПОДДЪРЖАНИ ОТ ПОЗВАЩИТЕ ГО ХОРА. КАТО НЯМА УСЛОВИЯ БЪЛГАРИНЪТ МУ НАМИРА ЦАКАТА И СИ СЪЗДАВА САМ РЕД, ЗА РАЗЛИКА ОТ УРЕДЕНИТЕ, ПЛАТЕНИ И БЕЗПЛАТНИ СТОПАНИСВАНИ ПЛАЖОВЕ. НА МНОГО ОТ ТЯХ Е СПОРНА ЧИСТОТАТА, ЗА ТОАЛЕТНИ, ФЕКАЛНИ КАНАЛИ И ВАДИЧКИ ДА СПОМЕ АВАМ ЛИ?!? НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА И ДИВОТО КЪМПИНГУВАНЕ ЩЕ ГО ИМА. ТО Е В ЧОВЕШКАТА ПРИРОДА. А АКО СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ Е ЕВТИНО НЕ Е, В ЗАБЛУДА СТЕ
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавaта вместо да създаде удобства да прокара ток до там, да закара тоалетни и да направи отдиха на хората приятен ги глобява. Нет челавек - нет кампингуващ - нет праблем. Стара сужукаджийска европейска поговорка
19
3
 
45
 
! Отговори
Drsdk преди 3 години
Няма проблем. Падат в съда актовете веднага. Няма наредба, която да регламентира къмпингуването. Не могат да те глобят за нещо щом не ти е обяснено как трябва да го правиш. Съд до дупка.
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ккакво значи ,че българина не обичал да плаща вие какви сте, не сте ли българи, ромите те обичат ли да плащат. Като обичате да плащате плащайте ваш си е проблема, овце. Къде по света някой плаща за отдих сред природата в собствена каравана, къде бе ? За въздуха ли да плащат или за гледката към звездното небе да плащат ?
17
5
 
37
 
! Отговори
ЕЙ преди 3 години
САНДООО, НЕ Е ВЯРНО! Българина има пари, но не ги дава за мръсотия и бетон! И не е вярно, че не обичаме да плащаме - за кефа си, винаги сме давали всичко! Българите сме най-щедрите почиващи - чужденците се стискат и не си купуват нищо! Обаче да плащам луди пари, за лошо качество, и то в собствената ми страна - НИКОГА!
16
25
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Българина не обича да плаща!И другото е - купинзи няма!
15
0
 
38
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 3 години
Идете да видите южния плаж на Несевър! ЦЕНИТЕ НА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ! Няма хора на платения плаж. На безплатната част - също - ПРАЗНО Е! Безплатния плаж е точно върху едно дере или канал някакъв1 Гадове! Няма да видите български летовник!
14
25
 
12
 
! Отговори
Вълци пазят природа преди 3 години
Тези най-много реват за запазване на дивата природа, защото искат да я ползват безплатно, лично и само за себе си. Ами ако вземем и ние да изтапаним каравани и палатки на плажа и стане малък безплатен град за почивка. Тогава пак ще реват, че държавата не контролира дивото къмпингуване и им отнемаме спокойствието да си имат спокоен, частен плаж. Нали само природозащитници имат право да злоупотребяват с природата!?
13
0
 
28
 
! Отговори
истината преди 3 години
В момента, на морето има основно българи. Но не и в хотелите. Туризма не е само по морето - в страната е пълно с българи, просто ходят на други места.