Поставиха под карантина 57 моряка за седмица във Варна

3003 предписания са връчени на пристигащи на летище "Варна"
29 юни 2020 10:47, Александър Попов
2
Поставиха под карантина 57 моряка за седмица във Варна
Снимка: БГНЕС
23 кораба, с 388 човека екипаж, са акостирали на пристанище "Варна". Връчени са 57 предписания за поставяне под карантина на членове на екипажи, пристигнали от страни с епидемично разпространение на COVID–19, а отделно са подадени 36 декларации, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града, цитирана от chernomore.bg.
 
На летище "Варна" пък са издадени 3003 предписания и 1072 декларации на пътници, пристигащи от страни с епидемично разпространение на COVID–19.
Още по темата
 
Здравните служители проследяват субективното състоянието на 39 граждани на област Варна, които са без общопрактикуващ лекар, поставени под карантина след завръщане в страната ни.
 
От РЗИ - Варна допълват, че заболелите от грип – с други респираторни прояви, неидентифициран вирус хоспитализирани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна и амбулаторно преминали са 71 човека, срещу 54 от предходната седмица. Всички са изследвани с RT-PCR тест, от които 27 са показали положителни резултати за COVID–19.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
МногоПростиОра преди 3 години
защо една седмица карантина? Нали карантината беше двуседмична? От сега нататък всеки моряк, всеки дипломат на мисия извън България, всеки шофьор на автобус, камион или самолет заедно със стюардесите си влязат ли в Бг- ДВЕ СЕДМИЦИ задължителна карантина през която трябва да са зачохлени като ханъми с ферджета
1
1
 
1
 
! Отговори
Баба туристка преди 3 години
Нали чакат туристи дошли на ла***оморие, как това се съчетава с предписания и мерки.