Приемно семейство в Провадия вързало момиче с верига

Тийнейджърката била прикована за леглото, за да не бяга и краде
Обновена: 29 юни 2020 18:07 | 29 юни 2020 18:00, Анисия Иванова
21
Приемно семейство в Провадия вързало момиче с верига
Снимка: Pixabay

14-годишно момиче е било завързвано от леля си с метална верига и катинар за леглото си, за да не бяга от дома и да не краде. Тийнейджърката е открита днес от случаен минувач в двора на училище в Провадия, след поредното й бягство от дома, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

След извършената проверка служителите на реда установили, че момичето е настанена в дома на леля си като приемно семейство със съдебно решение през 2013 год.

Срокът на настаняването бил тригодишен, като се изяснява причината причината той да е удължен и действащ до момента. 

Лелята оправдала действията си с факта, че през последните дни племенничката й успяла да избяга от жилището повече от 20 пъти, като след това извършвала кражби, пише ИА "Черно море".

За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето. Прокуратурата е назначила съдебнопсихиатрична експертиза на 14-годишното момиче, което е ученичка в осми клас в местно училище.

Още новини от Варна четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей по тая схема колко пари смъкват италианците от държавата!!! Приемно семейство в дома на леля си, и лелята папка 1500 лв за приимн родител. А на лелята децата сигурно са при майката на първото.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинПо твоята логика едни от маските са най-добрите родителите, защото почват да раждат още от 12.Ама хайде да мислим малко!
13
1
 
2
 
! Отговори
Без коментар преди 3 години
!!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Сачева, преди 3 години
Това ти е нивото на социалните услуги.За тая верига лелята е на заплата около 900лв.
11
8
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не се изненадвам от този случай! Понеже съм родител и знам че.Обикновенно , " приемно семейство" стават.Именно хора които имат детеродни проблеми!-:( Неприятно ми е че го с поделям но.Та каква чувствителност да очакваме от такива хора?!Господ си знае работата! Кой да бъде родител и кой не!
10
5
 
20
 
! Отговори
Пфффф преди 3 години
Ако беше куче да е станал протест досега, ама нали е човек... на кой му пука.
9
8
 
10
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Значи не е било хубаво, че я е вързала. Ако лелята е хванала момичето да краде да го води в РПУ и щяха да го пратят в дом за сираци. Може да я било страх да не държат нея отговорна за кражбите. До 14 години не знам по закон кой изкарват виновен. Все пак е трябвало да съобщи на полицията вместо да крие какви ги върши момичето. Щом ходи на училище, значи и от съученици краде.
8
3
 
7
 
! Отговори
Typcho Balkonski преди 3 години
Maxnaxte detskite domove sega davate decata na Sulio edn Pulio tva e porochna USA praktika
7
2
 
20
 
! Отговори
До варна преди 3 години
И с какво ще помогнат тези псевдоексперти?
6
3
 
20
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Защо , след като има подобни прояви лелята не е потърсила помощ от съответните институции?! Или има някакъв интерес в качеството си на приемно семейство?! Такова ли трябва да бъде отношението към един млад човек, който е поверен и се нуждае от грижи ?!Лелята да бъде подведена под съдебна отговорност за садизъм, а с момичето да работят педагози и психолози.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата ще и даде възможност да се развива
4
4
 
19
 
! Отговори
пак аз преди 3 години
Шегата настрана , но в днешно време е много трудно да се оправиш с подрастващите. Искат всичко и ако се опиташ да им откажеш(за забрана и дума да не става) , ти казва "Ти като не ми даваш , ще ида при някой дето ще ми даде" , и се започва с изчезване на вещи от вкъщи , заеми, кражби ....
3
7
 
25
 
! Отговори
Костоф е виновен преди 3 години
Така е в България , не се дава възможност младите да се развиват.След като има наклонности да краде , лелята вместо да й помогне за да принася полза - тя се опитва да и "подреже крилата".
2
4
 
25
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Да си я вземат в сиропиталището. Не знам как ще я отучат да не краде.
1
1
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ще се изкажа философски -КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА!!!