Собственикът, удържал такса "барбарон": Клиентите са предупредени

Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, но не в зоните на кафето
30 юни 2020 20:00, Красимир Ангелов
155

Собственикът на заведението на плаж "Нестинарка", който сложи 6 лв. такса "барбарон" на свои клиенти, твърди, че е предупредил клиента и е поставил информационна табела до бара.

Представители на потребителски организации обаче коментираха за Bulgaria ON AIR, че подобна практика да се таксуват местата, където сядаш, няма никъде в Европа.

Още по темата
"Ние сме разположили видими табели на няколко места в заведението, всеки клиент, който се настанява, е предупреден от персонала, че има такса", каза  собственикът на заведението Диян Тунджев.

В телефонен разговор обаче, клиентът, адвокат Християн Георгиев, заяви, че едва когато е видял сметката е разбирал, че освен храна си е купил и барбарон. Туристите на плажа също не мислят, че тази практика е удачна.

"Това не е удачно, според мен. Това е допълнителен начин, който са потърсили от заведението да спечелят допълнителни приходи, но не е хубаво, защото е за сметка на качеството на обслужването", каза туристът Юлиан.

От заведението казват, че всеки клиент има право на избор. Останалите сепарета, шезлонги и спални около плажният бар се предлагали безплатно.

"Плажът "Нестинарка" тази година е безплатен, не в зоните на кафето, чадърите и шезлонгите са безплатни. Може да видите има сигурно 300-400, не съм ги броил, които всеки един клиент може сам да избере да ползва", допълни Тунджев.

Проверката ни показа, че леглата около заведението се ползват само срещу консумация.

"Казаха ни на консумации не се плаща. Консумираш си, каквото си консумираш и по този начин си плащаш, така трябва да бъде, така е в Гърция, така е навсякъде", сподели друг турист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
13
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
До Реалист Реалисте какво е виновен туриста,че държавата рекетира търговеца на заведението?Не сме длъжни да плащаме рекета.Но си прав,че "държавата" ни е...е яко и затова бизнеса масово фалира.
94
0
 
19
 
! Отговори
... преди 3 години
До РеалистКакто се изказваш, че той бил плащал.... той парите ги взема от хората, принудително и ги дава някъде си, само и само да има заведение. Значи аз, ти и всички останали, плащаме някъде си, за да има този заведение. Еми да спрем да плащаме и да няма заведение. Бизнес се прави със собствени средства. Тоя като няма два по един в джоба си, къде е тръгнал? Ако е пич и се прави на толкова загрижен - директно ще заяви "Еди кой си ми иска пари, за да го има моето заведение". А той... мишка.
93
20
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Той, човека, не е чак толкова виновен. Кой знае, на кого плаща там, за да му съществува заведението. РИОКОЗ, Инспекция по труда, кметове, пожарна, МВР, Министерство на туризма... Да не мислите, че са безплатни тези неща?!
92
0
 
43
 
! Отговори
КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 3 години
Най - добре е нито един българин да летува на нашето Черноморие за да се научат ТАРИКАТИТЕ , че трябва да се работи за клиента , а не да ни рекетират с какви ли не такси . Сутринта гледах една жена паркирала на ливада пред морето и някакъв пикльо я подгонил да плати 8 лв. паркинг ??? Нито е заградено мястото , нито е обработено за паркинг , нито има табели , да не говорим за навеси за сянка ...и някой *** решава да събира такси за нищото ..??? Затова всички българи в Гърция ...
91
14
 
1
 
! Отговори
гладен кръчмар преди 3 години
който иска да яде седнал ще плати 6 лв за барбаронура който не иска ще и седне на****
90
1
 
43
 
! Отговори
... преди 3 години
Ама... то сега като се загледах - че то няма столове бре. Хубаво, предупредил хората и ако искат да ползват барбарон, ще си платят и ползват. Ама тия които не искат да платят 6 лв., къде да седнат???? То няма столове, само барбарони наредил. Ей, тоя тарикат директно всички клиенти, трябва да му заведат иск за рекет. Щот това си е рекет. Нагъл чобанин е тоя. Не стига че му седнали в кафето, оборот да правят хорат, ми той най нагло им взема още пари, затова че му правят оборот. Е не е ли нагъл?!?!
89
0
 
34
 
! Отговори
megamind преди 3 години
Поредния бай *** Барбаронов БГ ресторантьорчето Number 1..
88
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, там по морето може да сложат и такса, че дишаш въздуха около масата. Всичко ще измислят алчните гърла.
87
0
 
37
 
! Отговори
Елвис преди 3 години
Да пукнат от глад алчаците долни, да нямат пукнат клиент, да си стоят сами на барбарони те.
86
0
 
37
 
! Отговори
българин преди 3 години
Аз що ли си мисля, че собственикът на заведението на плаж "Нестинарка" също е бил предупреден, че тази година ще яде киселец!И най-големите българи патриоти вече ги е страх да ходят на българското, родното море.Защото дори да има нещо безплатно, дори там ще ги е страх да ходят, да не се окаже че не е било съвсем безплатно.А българите "бизнесмени" във сферата на туризма да си помислят за някакъв друг бизнес, след като са некадърни.Например, да продават гевреци!
85
1
 
42
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
да отидеш на море за да плащаш на мики маус за барбарон, шезлонг и чадър? отивам на море за почивам, не да внимавам за тарикатлъци, да се прехласвам по парвенющина! и как един път не видях един собственик на нещо там да прилича на обръснат, облечен вдъхващ уважение човек?!
84
0
 
38
 
! Отговори
ПОПУЛЯРНОЗА НЕВЕЖИТЕ преди 3 години
Туризъм се прави с гостоприемство , то не се научава а е в кръвта.защото търговец не се бичи на банциг.Търговец се РАЖДА1
83
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя таксува барбарона все едно лежат върху жена му
82
19
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
До AZСъгласен съм с това, да ползваш, когато консумираш. Ама да се излегне ***, ей така щот видиш ли не му било удобно на хавлийката... е наглост е. А когато дойдат клиенти на заведението, къде да се настанят те? Няма, щот *** така решил. И си прави селфита и вече вижте ме, аз съм тарикат. Я марш у храстите и това е. Поръчваш от заведението - ползваш. Нямаш пари за кафе - лежиш у храстите на хавлийката. Точка по въпроса.
81
15
 
4
 
! Отговори
AZ преди 3 години
На централния плаж във Варна барбароните,шезлонгите,чадърите и шатрите са само срещу консумация. Цените са повече от приемливи.Заведението се казва "Сийкретс".
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го гледам тоя Биберон какво е яко биче, за 6 лева много работи може да свърши от 11 до 5. Ама от чисто новата табелкя с колче не става ясно купуваш ли го бибероня, на примоция ли е, какво го правиш след пет часа, твой ли си е, не е ли, връщаш ли го на мъжа му, има ли намаление, като трима-четирима му се качат?
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На село е по-скъпо. Такса Цура за полвин час е 5 лева.
78
1
 
37
 
! Отговори
Пфю преди 3 години
Вие ги оставете барбароните и малките сладки барбарити,ами вземете попитайте селският бек,така нареченият ,,собственик'', на кого пере парите,и кой е всъщност реалният собственик ? Дали е физическо лице,юридическо лице,бизнес кръг,криминален ,,политически клуб-картел'' или просто за някой от местните велможи.Кой се крие зад барбароните,покажете го в пълен ръст моля.Ако ви стиска разбира се,
77
36
 
2
 
! Отговори
hehe преди 3 години
На софиянци 6 лв им се виждат много. Такава практика има в Италия.
76
1
 
23
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
Понеже 94 е прекалено внимателен, аз ще ти отговоря на въпроса: На кое село да си ходи?Отговор: на неговото или на твоето.А най-добре двамата да вземете по един барбарон и да го сложите така, че всеки по пътя ви към село, който ви види да се чуди защо вместо глава татко Барба има по един *** на раменете си.Фирмата била софийска, че тва кво му пречи да е селянин?