Времето само за море, ще може да плажуваме до края на септември

Проф. Георги Рачев с прогноза за лятото
30 юни 2020 09:12, Ния Христова
33

Лятото е най-дългият сезон в годината. То продължава около 110-115 дни. Тази година истинските летни температури закъсняха малко, затова пък световните метеорологични агенции прогнозират лятото у нас да става за море чак до 15-20 септември.

Климатологът проф. Георги Рачев каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че се очертава юли месец да е най-топлият.
 
ези, които ще са юли месец на море, са уцелили перфектното време. Средните температури ще са от 20 до 24 градуса, а максималните - между 35 и 36 градуса. Не се очакват големи горещини, а валежите ще са малко", посочи климатологът.
 
Валежи през юли месец ще има само за няколко дни. 
Още по темата
 
"Между 2 и 6 юли ще има превалявания и гръмотевични бури в Западна България. На отделни места - градушки", прогнозира проф. Рачев.
 
Температурата на морската вода ще достигне 24-25 градуса.
 
"Перфектно време за море. След 5 юли ще имаме тропични нощи - рано сутрин температурите няма да паднат под 20 градуса, а привечер ще е задушно. Идеално за отпускарски сезон, няма да има никакви катастрофални климатични явления", коментира той.
 
Условията в планината това лято метеорологичните условия също ще са чудесни за отдих.
 
"Между 2 и 7 юли има вероятност за превалявания и прегърмявания в планините, но ще бъде топло и много слънчево", отбеляза Рачев.
 
Относно дилемата дали да почиваме в Гърция или България, проф. Рачев смята, че човек се чувства най-добре там, където го посрещат подобаващо.
 
"Тези, които управляват плажовете и хотелите по морето, трябва да си зададат  въпроса как да задържат българите по родното Черноморие. Има хотели на пясъка, има брегова линия под наем. Това го няма никъде. Трябва отново да завоюваме доверието на българския потребител. Не може да се прилагат дребни хитри номера с барбарони. На министерството на туризма не му е работата да се занимава със сянката, има по-важни неща. И в Гърция има скъпи чадъри", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 3 години
БГ Хотелиерите направиха ново Прескачане с Препядсвие за Гърция - Борисов е притиснал Гърция да иска от БГ Граждани (румънци , сърби, руснаци се пускат без 48 часа карантина ) . Призовавам ви да бъдете внимателни ако решите да плажувате по Родните Плажове - ще ви Ограбят Мутри .
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би от 1.10 плажуването да е забранено?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И до декември ще ходим на море. Премиерът СЛЪНЦЕ ще ни грее с интелигентните си и прочувствени тречи в ефира.Синоптиците трябва да се съобразяватс реалностите.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все плюем по политиците а ния сме си същите л.айна.Крадем мамим и лъжем всеки ден всекиго.Бакшишите,адвокатите,счетоводители,полицай ,лекари,строители бизнесмени ресторантьори без значение кои какъв е лъжем се един друг постоянно.Пишете че ще ходите по гърция защото обслужването по курортите ни е лошо.Нали тези хора са същите л.айна като вас.Защото мислите че сте по различни но не сте.Дали да не ида на до гърция да ремонтираме колата че не съм доволен от обслужването в нашите сервизи и т.н.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-бедната нация в ЕС тругнала да почива на море.Научете се да работите и ще имате пари за почивка и през януари!Аз нямам такива проблеми и очаквам луди минуси за заявлението! И тъй напред!
21
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Е значи няма да има проблем с туристическия сезон.
20
0
 
1
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Ако отпадне карантината я ще съм в Дубай към края на октомври.Който иска да почива в нашето кирливо Черно море.Грам не завиждам-)
19
0
 
2
 
! Отговори
:D преди 3 години
Ама как само до края на септември! Г-жа министърката на туризма с изрична заповед разпореди да се почива до ноември! Туй синоптиците що не слушате заповедите на ръководството!?
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари няма и морето изобщо не ме интересува.
17
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: 16Вече са започнали да произвеждат маски с коледни мотиви.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че и октомври и ноември можем да плажуваме биля! На Малдивите!
15
4
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Както би казал Генерала - Да не плажуват! Най-правилно би било да се въведе отново извънредно положение, но този път до края на годината. Че като гледам как все повече се увеличават заразените от Корона, нищо добро не ни чака в близките месеци (струпване на много хора по морето само ще влоши нещата). Дано тия от НОЩ се усетят!
14
0
 
1
 
! Отговори
Gorskio преди 3 години
Нали щяха да удължават сезона до ноември :)
13
0
 
3
 
! Отговори
Satira преди 3 години
Още строите хотелите на пясъка, пък ще ги видите туристите.
12
1
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Времето е до декември да е хубаво, Бойко ограби парите и мечтите на българите. Така че да ходи да си почива той на неговото бетономорие!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В. МагриотовОбаче от говньовци като тебе нищо не зависи.
10
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
A в началото на ноември до края на февруари времето ще е само за вино, сланина и бахур.
9
1
 
9
 
! Отговори
безработен (мързелив преди 3 години
времето убаво ама кат съм на 120 лв социалка на месец кво да правим
8
9
 
6
 
! Отговори
В. Магриотов преди 3 години
До ХахахахахахахахаОт мене ако зависи нито един *** няма да припари на морето.
7
2
 
11
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Какъв Септември, В Гърция става за плаж до средата на Октомври!