Възможно ли е едно домакинство да има 850 кубика потребление?

От ВиК са отчели рекордна сметка за вода на мъж от Кубрат
30 юни 2020 12:40, Ния Христова
31
Възможно ли е едно домакинство да има 850 кубика потребление?
Снимка: Pixabay
Мъж от Кубрат получи сметка за рекордно количество консумирана вода. Водомер на само на едно домакинство е отчел над 800 кубика, предаде bTV. 
 
Богомил Петров е останал изненадан като е получил отчет за 850 кубика вода за 11 месеца. След като са му били приспаднати вече платени суми за същия период се оказало, че мъжът дължи пари за още 575 кубика. 
 
"Направих жалба, да видим как стоят нещата, дойдоха два души техници, първо ме попитаха да не би някъде да имам авария - да тече и т.н. и аз им казах, дори да тече 850 кубика вода, тя къщата ще плувне във вода, ще има малък язовир вкъщи, но ние не виждаме да тече", разказа Богомил Петров. 
 
По-голямата част от отчетения период е през зимата, а тогава изразходваната вода е доста по-малко от останалата част на годината. 
 
Бил е изпратен екип, който да подмени устройството, което е отчело рекордната консумация, въпреки че от ВиК твърдят, че то работи без проблем. За отчетената вода трябва да се платят близо 2000 лева. 
 
Богомил Петров би могъл спокойно да напълни цял басейн с начислената му вода. 
 
"Аз съм абсолютно сигурен, че тези пари по един или друг начин аз ще ги платя, защото няма спасение оттам, няма спасение...Ето сега смениха, нов водомер, спор няма дано този да не прави проблеми, но ако и този направи проблеми, аз не знам какво мога да направя, аз не им вярвам, не им вярвам на тях", сподели Богомил Петров. 
 
От ВиК са категорични, че са спазили всички нормативни изисквания при отчета на водомера. Веднъж годишно са проверявани показанията му, защото не е имало осигурн достъп до него. В случай, че сумата не бъде доброволно заплатена, ще бъде потърсена по съдебен ред. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са три кубика вода на ден. Много е, но не е невъзможно. Може да е имал спукана тръба, която да е навъртала това потребление, докато я оправи. Ако водата е изтичала в канализацията, следи не остават.
27
0
 
0
 
! Отговори
до Бау преди 3 години
Май не се правиш на хамав:(
26
0
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Това е така, хлора е газ мисля, че всеки е учил химия и не е необходимо да се обяснява това, ако пък трябва това да се обясни, просто е по добре да не се хващат дори и с декоративни риби за децата им да се радват.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжното е, че може.Теоретично, ако някъде по водопровода след водомера (водомерната шахта) всяка секунда изтича количество вода колкото 2 пръста от чаша за кафе/безалкохолно или около 0,03 литра, това прави близо 2,6 м3/ден или 868 м3 за 11 месеца. А най-кофти вариант е, ако по стечение на обстоятелствата този теч отива директно в канала, както когато това става при старо чугунено казанче за тоалетна. И ако не се ремонтира овреме, а водомерът си върти, олелето при засичане е в кърпа вързано.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 20рибата ша умре в таз хлорирана вода де и за пийене не е годна
23
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Пъстърва примерно се нуждае от 7 пъти подмяна на водата за един час, ти си прецени дали може да отлеждаш риба.Ако си решил да гледаш риба провери си отново сметките, просто мисля, че е глупаво да губиш пари от неправилна сметка, но реално може да си правиш каквото искаш.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До малееееМного хора работят в чужбина, и като се приберат лятото често ги чакат такива изненади. Затова с времето започват да се прибират все по-рядко.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че е възможно просто не мислете, че хората които имат басейн го пълнял цяла година, правят го за няколко дни.А това дали може да изтече водата от този басейн за една година без видим теч, да просто малко по малко по път които си е намерила, вие разбирате за теч само в случай че водата няма път и започва да си търси друг пьт съответно на по високо ниво. По това ниво се нарича наводнена зона.
20
0
 
0
 
! Отговори
man преди 3 години
Съд за монополиста
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези 850 кубика може да се отглежда риба без проблеми. Има нещо нередно.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като бех малък ни предупреждаваха да не пускаме водата силно след като е спирала и тръбите са пълни в въздух - точно поради тази причина.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 сем. по 3 куб. + допълнително начисление - 90 кубика. по 5 кубика + 150 кубика само един вход плаща от 30 сем.
16
2
 
5
 
! Отговори
малееее преди 3 години
До Анонимен 15Водомери на ХИЛЯДИ километри един от друг!Прекалил си със винцето на обяд.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от 8Сега обаче нещо друго се сетих. Водомера ми преди час показваше 10 кубика и 830 литра. Може би са искали да го изравнят на 10 кубика и 850-860 литра, че да го пишат във фактурата 10 кубика и 900 литра. 100 литра топла вода са 90 стотинки. Само такава ще е била историята.Колко са жалки не е истина!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Отиват засичат общия водомер и казват, ооо тука много кубици не ни излизат и я разпределят на нас.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Ами представи си, че някои хора имат по няколко водомера, отстоящи на стотици, а понякога и хиляди километри един от друг и няма как да ги проверяват всеки ден.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромите не плащат затова разпределят кубиците на нас българите които не можем да избягаме и да не платим и чуждо изразходваната вода за да може В и К дружествата да са печалба които всъщност за частни.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, нали имате цифри на водомерите? Аз през няколко дни си проверявам водомерите ей така ако някой реши да ми начислява. На ден един човек в апартамент да изразходи максимум 100 литра. Не виждате ли като ви се начислява вода която не сте ползвали??
10
0
 
12
 
! Отговори
ЛЪЖАТ преди 3 години
НАЙ-НАГЛО ЛЪЖАТ! В имот, който зимата не се ползва, бяха начислили 300кубика вода! Провериха водомера - работел нормално, смениха го веднага и си търсиха парите по съдебен ред! А държавата не се появи никъде - нито провериха водомера в независима лаборатория - НИЩО! ТЕ СА ПРАВОИМАЩИТЕ! Затова с мотиките в главите, без жал, ако ще и да не са виновни служителите им. На война, като на война.
9
4
 
4
 
! Отговори
Boni преди 3 години
Ако казанчето на водата му тече, изразгодва по 6 куб на денонощие.