Детска лекарка от Ловеч с коронавирус, под карантина е

Променят графика на отделението по неонатология
3
Детска лекарка от Ловеч с коронавирус, под карантина е
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекарка от отделението по неонатология в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е с положителна проба за COVID-19, съобщиха от областната администрация. Тя е на 69 години, е с оплаквания от отпадналост, температура, гадене от 28 юни.

Ще бъде под задължителна домашна изолация и лечение. Установени са контактните две лица от семейството, днес предстои вземане на проби за изследване и поставяне под карантина за 14 дни.

Медицинският персонал от отделението, с който е контактувала лекарката, е осем души. Разпоредена е щателна дезинфекция в отделението и преобразуване на графика за дежурства, с изключване на контактния персонал до излизане на отрицателен резултат.

Новородените в отделението са в кувьози, контактът е напълно защитен, персоналът работи с лични предпазни средства и не съществува риск за бебетата.

Лекарят има и извънболнична практика, установени са 14 прегледа на деца на от 23 до 29 юни. Прегледите са извършени при спазване на необходимите противоепидемични мерки в кабинета, с лични предпазни средства.

Независимо от минималния риск, ще бъде извършено изследване на децата при съгласие на родителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, добре че е тоя вирус да имат драскачите от днес беге теми за драскане и кинти за смучене. Че иначе са умрели от глад.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като има ковид тази лекарка,трябва ли да ми дреме? Трябва ли да занимаваш цялото общество с това? Ако някой е болен излиза в болничен и това е. Ето такива манипулативни статии унищожават обществото и карат слабохарактерните хора да се страхуват.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво е нужно изрично съгласие за тестване на бебетата?За всяка друга инфекция ли се иска такова?