Посрещнаха Джулай с протест срещу строежа на Алепу

Строежът, който е на метри от морето предизвика силно недоволство
1 юли 2020 08:50, Ния Христова
48
Посрещнаха Джулай с протест срещу строежа на Алепу
Снимка: БГНЕС
Първото юлско слънце на бившия Шофьорски плаж беше посрещнато с протестно шествие срещу бетона на Алепу. 
 
Строежът на брега на метри от морето предизвика редица недоволства и протести в цялата страна. Създаде се и акцията "Джулай НАТУРА 2000 - за да имаме къде да посрещаме изгрева!". 
 
Тази сутрин хора, които от години идват на плажа, застанаха хванати за ръце пред строежа, предаде bTV. 
Още по темата
 
Кремена Вътева от гражданската инициатива "Море без бетон" отбеляза, че целта е да се покаже обединението на хората за защита на природата. 
 
"Всичко, което се опитваме да правим ние от природозащитните организации се превръща в един фарс", заяви Спас Узенов от Българската фондация "Биоразнообразие". Той е категоричен, че разумните им доводи остават нечути. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баати името ммайн По просташко име не можаха да измислят
44
0
 
1
 
! Отговори
Към всички хипари... преди 3 години
Абе къпете се бе!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
Ведър МоРРРРнинг преди 3 години
До киселата краставица 19Произнасяме английската дума не като англичаните, какво се чудиш?До 32Ти пък направо вземи се гръмни, политкомисаре. В АОНСУ навремето така ли те учиха да тълкуваш младежките протестни движения?
42
1
 
2
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Иван Козарев-Балкан ... Хващай клиничната пътека към Бузлуджа товарищ ... Шумкарският ти род отдавна е компометиран от историята. Намери си място сред реликвите от Тошовия СОЦ и "Нерушимата българосъвеЦка дружба" в музея на социалистическото изкуство ... !!!
41
2
 
1
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
До Калеко АлекоКалеко Малеко съветва и поучава фикирлийските селяни, представителна извадка на ОПГ ГЕРБ, откъде да цъкнат в интернет и да научат нещо за хипитата;))) Щот то, на село, отде да знайш, кво е хипи, па да не говорим, че то имало хипи движение...;))) Дали не е било и то като нашто селско ОПГ ГЕРБ? Затва Калеко, че слуша ся "Юраята". Брех, то тва не било кът нашата Ивана и Петрана;))) нящо бая сложно ий;)))
40
1
 
0
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Вива Хипес! Прави ***, не война! Но, преди това - смърт на фикирлийските селяни!От: Последният Оцелял Хипар
39
1
 
3
 
! Отговори
Друсано хипи преди 3 години
в собствен сос.
38
2
 
3
 
! Отговори
До Калеко преди 3 години
Голем си квфиш ме ! Не цепиш басма и си имаш позиция ! Браво брат !
37
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Никога не ми е пукало нито ще ми пука за природата, тя и сама се оправя, а хипарите са най големите вредители, мързеливи са и не бачкат. Протестират после лапат кинтите. Цапам си , данъци нали плащам? Значи ще ми чистят и това е! На 7 те рилски няма да забравя веднъж кви комини оставих и едно хипи ми направи забележка и ми апна дланта
36
2
 
2
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ще внеса една малка корекция за техническа грешка ... В написаното по-долу от мен става въпрос за датата 1-ви юли /01.07./, която аз неправилно съм отразил като 01.06....
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са "хипитата"?Хипитата са студенти от семейства от средната и горната класа в САЩ, които отказват да изпълнят военния си дълг за 1 година във Виетнам.Работническата класа е пращана да се бие във Виетнам и няма протести. Когато започват да пращат децата на богатите във Виетнам, майките им започват да протестират и да пишат писма до конгресмените и сенаторите да не пращат децата им на война.Това са хипитата.
34
0
 
4
 
! Отговори
World peace преди 3 години
Добре би било наесен, след като свърши туристическия сезон, районът да се отцепи и да се проведат военни учения, за да се провери дали подпорната стена издържа на преки попадения на снаряди, ракети и авиобомби.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоЗа лудницата си от много време
32
2
 
3
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До българин ... Бийтълс, Лед Цепелинг и Роулинг Стоунс също са английски банди, но подобно на Юрая Хийп също са свързани с културата на хипитата ... Преди да се опитваш да спориш си направи консултация поне с Чичко гугъл, за да не ставаш смешен ... Така наречения празник "Джулай морнинг" който се пазнува на 01.06. е припознат от хора в цял свят. В днешния си вид съществува от 1971 г., но е повлиян от културата на хипитата от 60-те години на миналия век ... !!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Морето е само за Богатите, бе. Морето се приватизира вече, гледките, звуците, миризмите на морето не са безплатни вече. Не е социализъм вече. Свикнахте през социализма да имате море, вълни, бряг народни. На 10-ти ноември 1989 година се извърши контрареволюция и буржоазията си върна властта.Луджев пише книги за "революцията". "Промяната", "Преходът" са измислени от Александър Лилов, не от СДС.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блазя им на тия, които са на морето.
29
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 13Юрая Хийп няма нищо общо със движението на хипитата.Юрая Хийп е английска рок банда.Ако има нещо общо, то може би е бунтарството, хард рок, хеви метъл, прогресив рок.Хипитатa са много преди "Джулай морнинг".Българската традиция възникна като надежда за демокрация и освобождение от съветското робство.Би следвало като са на най-източния български бряг ако можеха така да се провикнат, че чак Путин да ги чуе в Москва!
28
3
 
3
 
! Отговори
Hh преди 3 години
Ше накриват на некой дедковия хехехе Да ходат да си поркат и шмъркат и да не се занимават с глупости.Така или иначе се видя,че от стадото нищо не зависи
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се съборят всички хотели и да се забрани строителството на нови, за да са доволни няколко секта ненормалници, докато стотици хиляди мизерстват - как да не подкрепиш такава благородна инициатива?
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите - хотелиери и покварената корумпирана държавна администрация така и не разбраха, че след като бетонират морето от ръб до ръб, ще фалират, защото няма луд човек да им търпи простотията и да почива в чалгарник.