Трима на хемодиализа от Стара Загора са заразени с COVID-19

Единият от пациентите е в по-тежко състояние
1 юли 2020 15:12, Ния Христова
4
Трима на хемодиализа от Стара Загора са заразени с COVID-19
Снимка: Pixabay
Три от шестте нови случая на заразени с коронавирус за област Стара Загора са пациенти, на които се извършва хемодиализа в Диализен център "Виа Диал", съобщиха от РЗИ. 
 
Пациент с положителна проба за COVID-19 е бил хоспитализиран в Клиника по нефрология на УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" - Стара Загора. Той е ходел на хемодиализа в центъра, съобщава bTV. Направени са изследвания на персонала и пациентите, които са имали пряк контакт с него, уточниха от РЗИ.  
Още по темата
 
Има още трима пациенти с положителен резултат за вируса. Единият е от Клиника по нефрология. След като му е излезнала пробата веднага е транспортиран за лечение в Клиника по инфекциозни болести. Другите двама пациенти на Диализния център са без клиника към този момент. 
 
Областният щаб в Стара Загора взе решение всички пациенти с положителна проба за COVID-19, подлежащи на хемодиализа, да се транспортират със специализиран транспорт. Ще има специално обособена зала, където да се провежда процедурата. Ще се спазват всички противоепидемични мерки, когато в Центъра няма други пациенти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анон преди 3 години
да ***,техен проблем
2
2
 
9
 
! Отговори
Само Берое преди 3 години
Абе казах ви аз че се заразяват хората в болниците,вие тук на луд ме направихте!Оня ден ,пак в Ст заг,една баба на мой познат,отишла на някви процедури там,и хоп честита корона.Иначе дори бабкнотите перяла.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избиха старите и болни хора, които черпят от здравни и пенсионни фондове, така ги виждам аз нещата