"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?

Фрапантни практики предизвикват недоволство у туристите
1 юли 2020 00:05, Петя Славова
56
"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?
Снимка: БГНЕС

Фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза. С парцал и метла посрещат летовници в роден семеен хотел, съобщава "Монитор".

Специалната екстра в известното курортно селище Лозенец е измислена, за да се избегне среща с камериерките. Така почиващите получават допълнително занимание в почивката си. Срещу 100 лева на вечер летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда - метли и прахосмукачка.

По време на престоя персонал на хотела не притеснява почиващите, на всеки три дни камериерки оставят пред вратите чисти чаршафи и кърпи. Вечерта минават и събират мръсните. Обяснението на управителя е, че заради епидемията от коронавирус така се пазят хем гостите, хем наетите в хотела за поддръжка.

Още по темата

В началото на месеца бе съобщено пък за "златни" чадъри на Слънчев бряг. На курортисти е била сервирана сметка от 64 лв. за ползваните удобства на пясъка, което прави по 12 лева за чадър и по 10 лева за шезлонг. Стопаните на плажа веднага се оправдаха, че служител новобранец се е объркал и таксувал курортистите по стара тарифа, а от Министерството на туризма припомниха, че това лято тарифите не може да надхвърлят 4-5 лева.

Все повече стават сигналите, че обещаните безплатни (или на символични цени) чадъри и шезлонги всъщност излизат скъпо на курортистите. Наскоро например летовник на плажа Бургас-север се оплака, че са му казали, че сянката върви задължително с консумация от прилежащия бар, а едно кафе от въпросния бар струва 8 лева.

"Солена" се оказва и разходката с лодка по Ропотамо. По 10 лева за възрастен и по 5 лева за дете се предлага услугата преди активния сезон. Табелите указват по-скъпа услуга, но малкото туристи са принудили търговците да свалят цените.

Разходката е срещу течението, пътуване до устието на реката не се предлага. По маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чиито надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии. Мястото, откъдето може да се качи група в големите открити моторни лодки, е почти до самия главен път Бургас-Приморско.

Лодката се движи с 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото "Вельов вир". Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Срещу 10 лева отгоре получавате и снимки за спомен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
44
 
! Отговори
Пфю преди 3 години
Не съм стъпвал на нашето море от 1996 година,сигурно много се е променило.По онова време вилнееха групировките и беше страшно,много народ даде фира там през онези години.Един го утрепаха от бой,и после никой не го лежа от мутрите.От тогава кракът ми не е стъпил там.
22
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би дойде времето, за което закономерно можеше да се предвиди, че алчната крадлива част от населението, която завладя и бетонира общото море и плаж, ще почне да плаща за алчността и далаверата си. Досещам се кои ще са бъдещите обитатели на бетоновите "подпорни стени".Вода, в която няма една риба...от мноооого години...
21
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се къпя в фекално-кафяви води
20
2
 
48
 
! Отговори
... преди 3 години
Как бре, нали оня изр0д, дето е министър на туризма, каза че всичко ще е наред? Ко стана ся? Аз още февруари ви казах че подобни бизнесменчета ще ревЪт. То голямо рИване падна. ДДс-то им намалиха, казаха че няма да се доплаща за нищо. Отиваш и - бааааааам, вземаш си шезлонг и чадър. Ама към тях има масичка и шалтета. За шезлонг и чадър не плащаш, обаче за масичка и шалте плащаш. И няма не искам, понеже вървят комплект. Ако не вземеш масичка и шалте - няма шезлонг и чадър. Мошенници такива.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 ЦиментТова е уникална идея ! Супер ! дано
18
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементарни селски тарикати.Те само, че ще фалират, ами и дърпат към дъното и малкото свестни професионалисти - техни колеги.
17
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво да се очаква в държава в която министъра на туризма отива да посрещне лично първите туристи,предимно пенсипнери и социално слаби от Нидерландия и Белгия. Кога министър от Гърция,Испания,Италия... ще отиде да посреща бабички на летището? НИКОГА. Хората си знаят цената,създават перфектни условия за туризъм и толова,продължават да си гледат работата и не се държат като про* сяци.
16
1
 
47
 
! Отговори
Цимент преди 3 години
Егати цимента брат! Направо във водата! Трябват ти Софийски връзки, европари и един министър да ти дава земя във водата. Последен пример - вила Чинка... И надолу то няма зелена площ вече само бетон. Дано се вдигне новото на океаните с 5-6 метра ...за да станат хотелите обитавани поне от морски обитатели ако не са умрели преди това от заустените тръби на хотелите.
15
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шума отблъсква,не могат да си отпочинат и се наспят,нито туристи,нито персонал,нито местните живущи в района,които имат и деца.Валири добре направи,като вдигна аларма да се спре шума.
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези скъпи цени на чадъри и шезлонги оскъпяват двойно цената на почивката,сякъш плащаш двойно заплащане за хотел всеки ден,добре е ,че са намалили цените.Ако махнат и шума,ще стане супер.
13
2
 
22
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Андрешковщината е дълбоко заложена в психиката на българина , и това ще е така до края на света !
12
74
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отивайте да чакате 5 часа на кулата за море и се снимайте и пак 5 часа чакане важното е да си видял средния ръкав ! Диви селяни !
11
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?По скоро кафяво:))))))))))))
10
3
 
32
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 3 години
ТУРИЗЪМ = САДОМАЗОХИЗЪМ !!!
9
6
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новините за българския туризъм ги чета за забавление, а и са достойни за секцията с вицовете, аз нормален човек да ходи на мутроморието не познавам, за тва и не ме интересуват напъните на разни министри, а и напоследък разни актьори по тв рекламите промотират, ама и те милите умреха от глад, щото изкуството йм като туризма ни, та се подкрепят. Комедиино просто, наистина са смешни.
8
7
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера четох че на ЦАРЕВО в НЕСТИНАРКА в сметката включили и 6 лева за фотьойл. Тиквата вместо да намалява данъците на тези кръчмари да вземе да свърши поне едно нещо полезно за България - да се погрижи за имиджа на страната, имиджа който неговите бандити унищожават. Българите вече не искан да ходят на своето мило море заради мутри
7
2
 
64
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 3 години
Внимавайте ако ходите на Територията на Черно Море тази Година 2020 - Повечето собственици на Хотели са открили Нов Бизнес - Купили са си Репатраци за Коли - вдигат ти колата , и я карат на Частна Ливада - за да я вземеш трябва да платиш Глоба от 1 000 лева .
6
5
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по добре в Гърция ..отколкото на черно море ...да мрът ..всички черноморски мутри ...да мрът ....!!!! Видов ден иде !
5
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
".... Стопаните на плажа се оправдали... " Неко да се оправдават колкото си искат ния знаем защо. Мутри, концесионери заграбиха и унищожиха прекрасният ни черноморски бряг. Отблъснаха българите от собствените им плажове и насила ги накараха да търсят в други държави това което не им дават в родината-спокойствие, тишина, уют.
4
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Срещу 10 лева отгоре получавате и снимки за спомен"-----------------Това през 2020-та ли е? Вие в кой век живеете бе? От поне 5 години всеки има смартфон и се скъсва да си прави селфита..