Гръцки предприемач: 70% от хотелите ни работят

Около 150 родни туристи са минали през границата този уикенд
2 юли 2020 10:18, Ния Христова
6

Ще затрудни ли отношенията между Бългапия и Гърция задължителното попълване на декларация и влизането в Гърция само през ГКПП "Кулата"? Жителите на областта Еврос протестираха срещу решението на властите през ГКПП "Маказа" да минaват коли само по спешност.

"В последния уикенд са минали около 150 туристи от България към Гърция. Минават без формуляр и QR код, които се изискват. Не мисля, че само "Кулата" ще бъде пунктът, през който ще минават не само български туристи, но и от Сърбия и Румъния. В момента не е забранено да се преминава от останалите пунктове и то се осъществява. Тези пунктове са свободни", съобщи университетският преподавател проф. Йоаким Каламарис за Bulgaria ON AIR.
 
Той е съгласен, че процесът по границите е тромав, но по думите му е необходим.
 
Бизнес анализаторът и предприемач обясни още, че вече над 70% от гръцките хотели работят. А над 25% са закрити за сезона или са фалирали.
Още по темата
 
"Имаме и доста закрити ресторанти. Ако скоро има втора вълна на коронавируса, ще бъде пагубно за туризма", подчерта проф. Каламарис, който е на мнение, че вирусът е разработен в лаборатория.
 
По думите му България и Гърция са финансово и социално неразделни. Имаме микро- и макроикономически зависимости. В Гърция има хиляди работещи българи, изтъкна той. 
 
"Обмяна на туристи, доста студенти, които Гърция изпраща в България и компаниите, които се намират там", отбеляза проф. Йоаким Каламарис. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По интересно защо нашите не работят...а да има отворени цените високи,е за това бягат по Гърция и турция
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме на Ахтопол сега и плажа е супер. Чадър 2.50 обаче вече има доста хора. На Арапя също беше екстра вчера. Храната е супер и цените са екстра. С 40-50 кинта правим угощение трима души. Не е лошо в Гърция но за сега морето ще е тука.
2
2
 
2
 
! Отговори
Лигач преди 3 години
Някой ще обясни ли как 150 човека правят опашка на границата? Това са не повече от 70 коли.
1
2
 
25
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво, браво. Така е защото когато правиш туризъм по правилен път хората виждат и оценяват това, като се завръщат отново и отново.Дано БГ мутроморието да фалира, желая го това от дъното на душата си, защото тези мутри на прехода съсипаха всичко тук. Даже и в момента не проумяват защо масово хората отиват в Гърция!