Родители пак на протест заради липса на места в забавачките

Излизат за трети път тази вечер
2 юли 2020 12:34, Петя Славова
10
Родители пак на протест заради липса на места в забавачките
Снимка: БГНЕС

Родители на деца, които не са били приети в детски градини и ясли в София, ще излязат тази вечер за трети път, за да изразят недоволството си, предава БНР.

Демонстрацията е под наслов "На ясла и градина при Бойко Борисов".

Родителите на неприетите в детска градина или ясла деца искат компенсация. Приетите в градина деца получават приблизително около 500 лева субсидия всеки месец, казват те и призовават със същата сума или поне част от нея да бъдат подпомагани родителите на деца, записани в частни ясли.

Още по темата

10 875 са приетите деца в ясла и детска градина от септември. Недостиг има в яслените групи за близо 6 000 деца и за 1 500 в първа градинска група.

1 500 от незаетите от деца със специални образователни потребности и хронични заболявания места ще бъдат обявени за общ прием на 29 август.

Няма как да бъдат компенсирани родителите на неприетите деца с ваучери, посочва заместник-кметът за образованието доктор Тодор Чобанов.

"Общината не разполага с такива средства и няма как да ги предостави. Нашите средства се инвестират в изграждането на нови обекти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
СОЦИОЛОГ преди 3 години
А защо се тъпчете всички в софето ? Хубаво ли е като сте нагъсто като в некой азиатски мегаполис - Мумбай , Бангкок , Колката ? Цели села пустеят в България *** всички се натискат в столицата щото дават злато сигурно.
8
0
 
3
 
! Отговори
София преди 3 години
ако спре заселването на София с новософиянци , ше има места !
7
1
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТ ЗА ПОВИШАВАНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА?
6
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Защо стачкувате ,скъпи родители,нали слънцето,по-вече от 150 нови детски градини ви построи,300 завода откри,вие пак сте недоволни,оставете го на спокойствие,да си пълни чекмеджетата.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На село има места в градините.Върнете се по родните си места
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не могат ли да намерят пари по някоя европейска програма, бе?!Ежегодно остават милиарди, които ни се полагат по разни програми, но ние не успяваме да ги усвоим. Задължителните вноски обаче си ги правим и така наши, но неусвоени от нас пари отиват в други държави, които имат по-обиграни чиновници и по-отговорни ръководители.само заеднагодина могатда сепостроят ясли и градиниза тези останали извън класацият 6-7 000 дечурлига.
3
1
 
10
 
! Отговори
Пак повтарям преди 3 години
На първо място да се приемат децата на онези родители, които работят или учат.И чак след това всички останали.А какво четем в текста7 500 деца са останали неприети, но 1 500 места, заделени за СОП-аджийчета НЕ СА заети. Не стига, че дадоха на майките по 950 лв месечно плюс още куп други бонуси, ами и места в ясли и градини им осигуриха. Питам се какъв ще е ефектът от присъствието на дете със СОП сред останалите малчугани в групата, които са на възраст 1-5 годинки??
2
4
 
9
 
! Отговори
мен преди 3 години
Всяка година еднп и също! Заюишете си децата в яслите и двтските градини, в които сте отраснали вие. Всеки ден пристигат на талази скотове, а на всичкото отгоре и с претенции!
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо са раждали нови роби на престъпната шайка, която ни управлява?