Близо 800 туристи останаха без чадъри и шезлонги на "Златна рибка"

Причината е, че избраният на 18 май концесионер не e влязъл във владение
3 юли 2020 18:45, Ния Христова
29

Близо 800 български и германски туристи останаха без чадъри и шезлонги на плаж "Златна рибка" край Созопол, въпреки че услугата е била включена в цената на пакета, предаде Bulgaria ON AIR

Хотелиерите сами са поставили чадъри и шезлонги на плаж "Златна рибка", след като са били подадени десетки жалби от туристи и туроператори.
 
"Плажът беше изключително мръсен и неподготвен за работа с туристи. Ние нямахме право да поставяме шезлонги и чадъри. Това беше услуга, която беше заявена от нашите туристи още от миналия сезон, съответно е включена в нашия пакет. Пристигайки на Черноморието, те бяха изключително неприятно изненадани", каза управителят на хотел Иван Нестеров.
 
Причината плажът да се окаже неподготвен за сезона е, че избраният още на 18 май концесионер не може да влезе във владение. Хотелиерите са поискали разрешение от Министерството на туризма да поставят шезлонги на плажа за своя сметка.
 
"Получихме писмо, че ако поставим чадъри и шезлонги, ще бъдем наказани с финансова санкция. Най-вероятно ще плащаме компенсации за провалената почивка на гостите ни ", добави Нестеров.
 
С разрешение на концесионера все пак са поставени чадъри. Хотелиерите са на мнение, че е недопустимо бизнесът да полага усилия да привлича туристи, а да няма легитимен стопанин на плажа. 
 
Още на 1 юли е подписан договорът с новия концесионер на плаж "Златна рибка"  и той е можел веднага да влезе във владение, съобщиха от Министерството на туризма. Договорът с предишния стопанин на плажа е бил прекратен, заради системно неспазване на задълженията по поддръжка на ивицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
11
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Това е престъпление и трябва да бъде инкриминирано и вкарано в наказателен закон, не може група алчни и прости хора, да хвърлят петно върху бизнес, който формира 15% от бюджета на държавата!!!Умишлено престъпно действие , което води до тежки икономически вреди за цял отрасъл и всички българи са потърпевши!!!Агент Джована Скивоне!ЦРУ!!!
1
1
 
25
 
! Отговори
Вътре от Мичурин преди 3 години
Сега оная с гоуемио ноС да им прави сенкя.