Бум на заразени с COVID-19 абитуриенти във Велико Търново

Първият случай на заразен зрелостник е от началото на седмицата
3 юли 2020 13:58, Ния Христова
84
Бум на заразени с COVID-19 абитуриенти във Велико Търново
Снимка: БГНЕС
Абитуриентските балове във Велико Търново скоро ще се превърнат в огнище на коронавирус.
 
Седмица след като младежите преминаха по червения килим в крепостта Царевец, вече е ясно, че сред тях има заразени с коронавирус, предаде "Монитор".
 
Първият случай на заразен зрелостник е от началото на седмицата, той беше настанен за лечение в болница в Русе. Само два дни по-късно втори младеж се е почувствал зле. Оказа се болен от COVID-19 и също е приет в болница. 
Още по темата
 
Междувременно от търновската здравна инспекция издириха общо 125 контактни лица на първия установен заразен. От тях 37 бяха поставени под карантина и им бяха взети проби. Седем от пробите се оказали положителни. През следващите дни най-вероятно бройката ще се окаже доста по-голяма. Предстои да бъдат направени тестове и на останалите установени контактни лица. До този момент област Велико Търново беше с доста малко установени заразени с коронавирус.
 
Съществува много голяма вероятност след абитуриентските балове да настъпи бум на заразените младежи. Те ще разпространят вируса в различни части не само на областта, но и на България, тъй като на дефилето, където са били заразените абитуриенти са присъствали ученици и родители от 7 области на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
13
 
8
 
! Отговори
Еха преди 3 години
Лелеее и сега какво ще правят тези дяволи? Как не ги беше срам да имат бал? Ц ц ц про*таци!!! Ще се мре масово. Те на по 19 всичките умират. Край! Месеци, години в изолатора. Точно след 2 седмици тези ще си отидат на море да си пекат д. - то - Живи и Здрави и то с имунитет. А вие продължавайте да ехидничите от сополивия диван.
36
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Ами носете я вие цяла смяна на устата и носа.Персонала не може да работи с маски.Ако нямаше заповед да работят с маски нямаше да ги карам въобще да ги слагат.
35
4
 
25
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Всички заведения, които не спазват правилата трябва да се затворят. Вчера бях в едно навън - масите една до друга и пълно с народ. Маската на сервитьорката под брадата...
34
5
 
25
 
! Отговори
А сега... преди 3 години
Ти му обясняваш по интернет, телевизия, радио и др., че ще се заразим, но то си знае неговото-,,Лъжат ни!" Е....излъгаха ви. Сега ще лежат тези болни по гръб и по корем доста дни...
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според щаба има хора има проблем; няма хоар няма проблем
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28А какви ромски сватби имаше не е истина и то не сега ами поне отпреди месец.
31
1
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Ясно е, че и по други балове са се изпозаразили, ама специално в Търново беше оня тъпak дето отишал на бала си с температура. Че и оня плувеца заразиха и сега 1 месец без тренировки да видим как ще му се отрази.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Има поръчка да се затворят определени заведения. Почти на 100 процента съм сигурен.Трудно е да се докаже понеже за такива неща се използват парите в брой.
29
3
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
значи на балове, рожденни дни, тържества, свадби и пр. човешки празненства с по 100 тина гости НЕ но може 12 000 крещящи запальнковци на мач. някой умник и желател за строги мерки и заключване по домовете да коментира???
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Ами най-сигурни са пещерите ама пък тами има прилепи и може да се изкушите да изядете и отново да се заразите
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно само в Търново ли бяха баловете ?Другаде няма така ли ?Айде бе....
26
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23И детето като не участва остава без снимки за спомен от този моментСигурно като порасне и на бала няма да го пуснете
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Развалиха лятото на абитюриентите.То бива с техния вирус ама тяхното няма граници
24
6
 
41
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Сега ми се иска да видя онази наперена зрелостничка(твърде далече от някаква зрялост), която през Май се изцепи пред камерите на телевизиите, че то това баловете "Полага ни се" , трябвало да си "Вземем нашето".... Хайде сега всички дружно Ви се полага да си стоите по къщите. Ако не сте заразени може да помагате в болниците нали сте зрели и разумни(ще спазвате предписанията на РЗИ) Никой никога не е спазил предписания ако няма кой да го бие през пръстите..... Показахте ли си роклите и колите?
23
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става в живота - всичко е въпрос на избор, или по-малко заразени и пътувания през лятото спокойно и навсякъде или една вечер иху-иху и после - тихо в къщи на дивана, а и по-лошо на болнично легло . Допуснаха управляващите да има балове под натиск на младежите и техните родители, сега всички ще носим последствията от това безумие.
22
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мани, мани още от 4 ти клас ги подкараха децата да празнуват завършване. Синът ми завърши 7 ми клас и организираха фотосесии групови, после официална церемония, пък за капак и събиране в ресторант и то за 7 ми клас в условията на глобална пандемия. Добре, че детето е разумно и само отказа да участва.Достатъчно беше един носител да има и 2 седмици под карантина, а на шефа това хич няма да му хареса, както пък и да заразя половината цех.
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стига вечеЕ да, ама в Гърция има мерки, които се спазват за разлика от тук. Мдам.
20
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не разбрах защо се вдига такава голяма паника.
19
34
 
18
 
! Отговори
Стига вече преди 3 години
Стига!!! Предтанете!! Унищожихте психиката на хората!!! Отидете и вижте как е в Гърция - никой дори не споменава корона, тестове не се афишират и номерират, дори и да се правят. Хората живеят спокойно, имаш усещането, че нищо не се е случило. Вижте Южна Франция - преръпкани ресторантчета в тесни улички, хората спокойни и усмихнати! Каква е тази истерия тук?
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е виновен,но и БСП и Радев.те също искаха това.Не ги забравяйте.