Треньорът на обвинения Мохамед: Това дете не е никакъв терорист

Винаги се е възмущавал от войната, но искаше да вижда баща си, каза Николай Дачев
3 юли 2020 11:15, Ния Христова
29
Треньорът на обвинения Мохамед: Това дете не е никакъв терорист
Снимка: Pixabay
"За мен обвинението на Мохамед Абдулкадер за участие в терористично пръстъпление зад граница е пълна измислица. Товадете не е никакъв терорист и фактът, че го свързват с баща му не го прави терорист", това заяви дългогодишният треньор по борба на 21-годишният обвиняем Николай Дачев в ефира на bTV. 
 
Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за задържания младеж за тероризъм в Бургас. 21-годишният Мохамед Абдулкадер е с обвинение за участие втерористично престъпление зад граница. 
 
Дачев подчерта, че Мохамед никога не се е различавал с нещо и от малък тренира борба.  
Още по темата
 
"Той спеше в моята къща. Играел е с моето дете, ял е от нашата храна и изведнъж от едни снимки стана терорист", разказа Дачев. 
 
Той сподели, че познава Мохамед от 6 клас, както и че винаги е бил добро и отговорно момче, винаги стриктно в тренировките. Той беше категоричен, че други учители от спортното училище също могат да го потвърдят. 
 
"Да, той позира, за да може да се покаже в Бургас какви оръжия има в Сирия. Той не е ходел постоянно там - веднъж в годината за 15 дни. Нали има учебен план, може да се провери кога е отсъствал от училище", допълни той. 
 
Дачев твърди, че 21-годишното момче винаги се е възмущавало от войната в Сирия. Той подчерта, че Мохамед не е искал да ходи там, но е искал да вижда баща си. 
 
"Защо не го задържаха в първия ден, когато се е върнал в България? Целият град го познава. Никой ли не забеляза нещо през това време?", запита Дачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари