8442-ма шофьори със солени глоби по неравен участък на АМ "Тракия"

Между Чирпан и Стара Загора разрешението не е 140 км/час
4 юли 2020 07:45, Петя Славова
55
8442-ма шофьори със солени глоби по неравен участък на АМ "Тракия"
Снимка: БГНЕС

8442-ма шофьори са глобени за 1 година край Чирпан - Стара Загора. Те са засечени с превишена скорост и са наказани с глоби между 600 и 1500 лева, предава "24 часа".

Шофьорите се движат с разрешени 140 км по магистрала "Тракия". Когато стигнат участъка с вълните, скоростта изведнъж става 90 км и не всички успяват да намалят навреме. Повечето остават в лявата лента на висока скорост, тъй като дясната е в изключително лошо състояние и там могат да се движат с не повече от 40 км. Така е от 2 години, а КАТ е разположил тайни постове край 37-те километра и така са "заловени".

10 години продължава сагата с пътя на вълни между Чирпан и Стара Загора.Според експерти, за ремонта са нужни 60 млн. лв. Те са категорични, че лошият асфалт се дължи на лош проект, несъобразен с влажния терен.

При управлението на Тодор Живков са направени - 177 км. При Жан Виденов и Симеон Сакскобургготски - най-малко - по 32 км, ако не се брои 5-те километра при Пламен Орешарски. При Сергей Станишев е положен 52 км асфалт, при Иван Костов - 91 км, а при Бойко Борисов 346 км.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: КАТАПИшофьориглобиАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
45
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
ограничението от 90 км е нелегално. АПИ има право на подобни ограничения само при ремнтни действия на магистралата а там няма такива.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички тези стотици километри от Тракия ли са? Какво общо има с темата?Станишев е открил поне 90км, Борисов е 10 години с евро финансиране - нормално е да е повече.Досега и Струма и Хемус трябваше да са готови, но още Тракия не могат да изкърпят.Няма значение кой колко направил, важното не да се прави качество.
21
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го оправят за да къртят кинти. От този участък на година глобите са над 5 милиона. За 10 години са 50 милиона. Златна кокошчица за куките.
20
22
 
19
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Оправянето е просто : Този участък от магистралата е строен от комунистите на Стъанишев ! Сега всичките 8442 глоби да ги плати Станишев ! А повредените автомобили да ги плати БСП !!! Докога виновниците няма да плащат , а само ние, нормалните хора ??? Ние не сме комунисти , бе , еййййй !!!
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се и дума не става за разследване ЗАЩО е така!Подготвят ни за 1ни 60 милиона някакви си.Защо мисирките на задават въпросите.Имам ме ли нужда от тях?Гешев къде си?
18
2
 
13
 
! Отговори
тРакия преди 3 години
Ако имате камъни в бъбреците, 100-110км/ч е достатъчно.
17
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е чист рекет,а е трябвало на изпълнителя на проекта да наложат глоба да си го оправя на него ,а тулупа се хвали с магистралите му където скороста е 40 км да не се разглоби колата ,оставка на мутрата и в затвора да яде асфалт.
16
5
 
24
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 3 години
До АнонименИ при БСП и при Тиквеника, строителството е некачествено!Само като погледнеш проекти като кръговото във Варна и осъзнаваш каква брутална кражба е реализирана от ОПГ - ГЕРБ!Околовръстното около Люлин на втората година вече беше с кръпки!А иначе, гледай материала "8-те джуджета", за да осъзнаеш как се ограбва бизнес от ОПГ - ГЕРБ!
15
4
 
29
 
! Отговори
Отдавна го казах... преди 3 години
В БГ няма автомагистрали , а КОЗИ ПЪТЕКИ ! Лош бил проектът !?!?! хайде бе,... ама рушветите които взеха някои хора не бяха никак лоши.... Нужни били 60 млн.... Ако това е вярно, то това са джобни пари.....
14
0
 
56
 
! Отговори
Благодаря преди 3 години
Благодаря Днес.бг че най-сетне публикувахте такава новина. Дано повече медии дадат гласност за този абсурден участък, който бих нарекъл "извънградски автомобилен път", но НЕ и магистрала!
13
4
 
31
 
! Отговори
Гурбетчия преди 3 години
Eми много просто управляващите откраднаха парите и фирмата го направи некачествено и сега от глобите искат да си наваксат откраднатите пари . МАФИЯ
12
0
 
38
 
! Отговори
ББ преди 3 години
А за тези дето трябвада го ремонтират глоби няма ли ?
11
0
 
40
 
! Отговори
шофер преди 3 години
Защо не го ремонтират?!
10
5
 
8
 
! Отговори
Петров преди 3 години
При кое на БокУ, на управление? БокУ не упрвлява той очевидно е зане какво значи това.
9
1
 
56
 
! Отговори
Ко преди 3 години
И хоп, почивката я оскъпихме с едни 1000лв. Ходете по българското черноморие, така стимулирате цялата крадлива икономика .
8
20
 
38
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ами, точно този участък е строен от комунистите на Станишев !!!!! Точно това показва какво ни чака ако пак се докопат до властта !!! А пътища ще имаме когато всички престъпници ,напълнили затворите, се изкарат с пранги на строежите на новите магистрали !!!!!!!!! Само тогава ще имаме и ред , и пътища !!! Никакви глоби ! Само жив труд от престъпниците ! А престъпници в България - най-много от целия Европейски съюз!
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не казвате колко са стотиците хиляди глоби от 100 до 300 лв на същият участък
6
18
 
26
 
! Отговори
Корни преди 3 години
Това е частта от магистралата, известна като Станишевката. Хайде, плюйтежпо ББ, червени ***
5
0
 
27
 
! Отговори
Az преди 3 години
За 1 година 10 млн са събрали само от там. Още 5 и ето пари за ремонт :)
4
1
 
47
 
! Отговори
fgdd преди 3 години
Може да ги съдите.Там има знак за ограничение на скоростта,но има и знак че участъка е в ремонт и поради това е ограничението.А ремонт не се извършва.Един адвокат ги съди миналата година и спечели