Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му

Предполага се, че се е заразил преди около пет дни
Обновена: 4 юли 2020 09:47 | 4 юли 2020 09:45, Петя Славова
111
Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Д-р Юлиан Стамов от Спешното отделение, който вчера почина от COVID 19, е издъхнал часове  след като е бил хоспитализиран.

Това обясни говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска пред bTV като допълни, че той е бил физически здрав и редовно е спортувал. 

Още по темата

Според данните в Националната информационна система, мъжът, който е починал на 49 години в последните 24 часа, е имал сърдечно-съдово заболяване, но не се уточнява дали става въпрос за д-р Стамов.

Предполага се, че лекарят се е заразил около пет дни преди да развие симптоми. Така той стана втората жертва на коронавируса от Спешното отделение след д-р Нели Пандова, която си отиде в началото на месец май.

Според Катя Сунгарска, медиците и гражданите не са защитени от заразяване и трябва да се пазят повече.
"Беше млад, добър и вдъхновен колега. Дълги години работи в ЦСМП- София. Отзовавал се е на едни от най-тежките инциденти, които сме имали през  годините. Спасил е хиляди животи", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля под такива теми да се въздържаме да пишем глупости, от уважение към починалия човек. Истината винаги излиза наяве, каквато и да е тя.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11 По принцип няма вирус , който да убива - ни грип , ни спин , ни корона . Ама понякога правят такива бели в организма , че за нула време си заминава човек Имаше случаи при грипните епидемии - грип - енцефалит - и за 1-2 дни си беше заминало някакво момче
29
4
 
6
 
! Отговори
50044 преди 3 години
"...медиците и гражданите не са защитени от заразяване и трябва да се пазят повече" - Леарите от Спешна помощ в защитни костюми ли отиват на повикване? В градския транспорт, асансьора, на работното място ние, редовите хора, в защитни костюми ли да бъдем? Нали щяха да върнат строгата изолация при 3 послледователни дни с над 100 нови случая - защо НОЩ и правителството нес пазват своите решения?
28
12
 
12
 
! Отговори
SuckMyD1ck преди 3 години
Тзи сутрин рано една чайка лежеше премаза на бул Владислав. Очевидно е короновирусна!!! УЖАС УЖАС УЖАС. ГЕНЕРАЛЪТ НИ ПРЕДУПРЕДИ ЗА НЕВИЖДАНАТА ЯРОСТ! От три месеца като забърша някое девойче и я питам короновирусна ли е.. и ако е, се,кс само с три презерватива и маски!! СТРАШНО Е! НЕВИЖДАНА ЯРОСТ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ! Към 150 човека за 4 месеца си заминаха... и още поне 30 чайки.
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аутопсията ли е доказала на 100%, че е загинал от ковит19 или някакъв тест? Сърдечно-съдово заболяване водещо до сърдечен удар... хмм, най-честата причина за смъртност сред българите от всички заболявания. Три аутопсии има направени в България на хора уж загинали от този вирус, но аутопсията е доказала, че не са, а те още са в списака със загиналите от коронавирус. Странна работа, нали!
26
7
 
1
 
! Отговори
Последни Новини преди 3 години
Китай Превзе Владивосток - не е майтап проверете, Китай Обяви ВладиВосток за Китайски и го Анексира!
25
3
 
3
 
! Отговори
Активен Борец преди 3 години
срещу Китайска БелоДробна ЧумоПроказа Уханска Сигурна Смърт.Един от Нас Падна в Боя! Уханци, войната едва сега започва!!
24
4
 
9
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
До 15 "Скъсаха се да лъжат за починали лекари от коронавирус, само и само да вземат европарите."И аз затова ги лъжа американците, че вече има 2 милиона заразени в САЩ.И сега като взема европсрите, ох котьооо
23
0
 
14
 
! Отговори
2LOOP преди 3 години
Герой
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за човека!
21
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такъв вирус , нали , български "гении" ....
20
8
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Не се умира от коронавируси, сигурно вече сте се убедили. По фактите ще познаете, не по приказките. Който не боледува от грипове, изобщо не го засяга такъв вирус.
19
9
 
34
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Тези,които ни успокояват,че няма вирус трябва поне да си мълчат пред такива герои,като доктора.Поклон,ДОКТОРЕ!!!Поклон.
18
3
 
20
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
То и аз и децата може да си мислим , че повече приличам на кино звезда, ама истината не е такава.А вирусът прави такива работи.Всеки вирус понякога може да предизвика фулминантна форма с бърз фатален край, а този вирус се е специализирал в тази дейност.Затова и на първата линия положението е сериозно.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости.Още 1 душа на сметката на жълтите кучеядци.
16
2
 
37
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Явно тези, които са на първа линия в борбата с вируса и са изложени на по-големи количества от него, са с много по-висок риск от усложнения при заразяване. Дори да са здрави хора без придружаващи заболявания, опасността от летален изход е голяма.
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Но има форми на малигнени процеси, стартирани на вирусна база, които убиват не за дни, а за часове. Не се правете на експерт, моля!Жалко за добрия човек, спасил е друг с цената на собствения си живот!Поклон пред паметта му! Съболезнования на роднините!
14
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според данните в Националната информационна система, мъжът, който е починал на 49 години в последните 24 часа, е имал сърдечно-съдово заболяване, но не се уточнява дали става въпрос за д-р Стамов.Скъсаха се да лъжат за починали лекари от коронавирус, само и само да вземат европарите. Те не са сигурни, че е починал д-р Стомов, но пишат лъжливи новини, за което ще бъдат изправени пред съд.
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почивай в мир, Юли.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости.Да почива в мир.Загина на поста си.Като достоен човек.Поклон.