Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието

Страната ни не влезе в списъка, с които Англия има въздушни мостове
4 юли 2020 07:30, Петя Славова
180
Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието
Снимка: БГНЕС

България няма да посреща английски туристи това лято, тъй като страната ни не влиза в списъка на държавите, с които Англия иска да има въздушни мостове от 10-и юли.

Макар листата да достигна до 60 държави при поискани 45 от авиокомпаниите, България отпадна заради увеличаване на случаите на коронавирус през последните седмици и продължаващото изискване за 14-дневна карантина на пристигащи от Обединеното кралство, съобщава "24 часа".

Още преди властите в Лондон да обявят окончателния си списък, една от туристическите компании, която води хиляди англичани на почивка у нас, съобщи, че спира чартърите си от Великобритания до България. От "Болкан холидейз" заявиха, че се надяват да могат да възстановят дейността си догодина.

Още по темата

TUI, която редишни години докарваше по половин милион чужденци годишно у нас, също обяви, че няма да превозва туристи до страни, които налагат 14-дневна карантина на пристигащи, но все още на сайта й има планирани полети за нашата страна през август и септември.

Британският транспортен министър Грант Шапс каза, че при избор на дестинации за въздушни мостове са се ръководили дали в съответните страни има добра система за проследяване на коронавируса и намаляват ли случаите на заразяване, както и дали самите държави изискват карантина за пристигащи от Англия.

Задължителната двуседмична самоизолация на Острова бе въведена на 8-и юни, но властите се принудиха да направят изключение за пътуващи от някои страни, за да не фалират авиокомпаниите и туристическите фирми. Сред тях са почти всички европейски държави с изключение на България, Румъния и Швеция.

Гърция  бе сред първите, на които бе предложено да се включах в схемата за реципрочно допускане на пътуващи без карантина, но тя предпочете да не приема полети от Англия поне до 15-и юли. Засега Шотландия, Северна Ирландия и Уелс не искат да участват във въздушните мостове и те ще се отнасят само за английската част на Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧуденкаНаситихме се достатчно на родното ни море - привелегия само за чужденци...
118
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лошо в това не виждам
117
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има хотели по бетономорието да се притеснява, аз нямам и не ме е еня
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не идват като вирус няма според тукашните форумни специалисти? Доц. Мангъров да направи една диплянка да им обясни колко са заблудени.
115
1
 
2
 
! Отговори
grosse Katastroffe! преди 3 години
До ЧуденкаГустичко!!! Къде иде врана - все нас.ана
114
0
 
21
 
! Отговори
Чуденка преди 3 години
А пък българските нещо хукнаха по Гърция. Що така никой не ще на родното море?
113
0
 
14
 
! Отговори
До 122 преди 3 години
Абе на некадърници все държавата им виновна, ние тука с това което предлагаме туристи няма да имаме не само заради короната, нарича се конкуренция и свободен пазар. Да комиунизма раздаваха карти и всички на нашето море, ама сега ще отида там където аз царят потребител реша, капиш?
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я люблю тебя чалгарское море през крив макарон за ингилизите тоже как и за нас.
111
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги щем тия заразните да може някой мутра да си купи после пак кола нов внос.
110
10
 
12
 
! Отговори
4444 преди 3 години
Честито. Благодарете на Майтапчийски и Сие и бате си Тиквун, че успешно съсипаха всичко в БЪлгария. ЧЕСТИТО овчедушни същества.
109
4
 
21
 
! Отговори
Истина преди 3 години
като прочета заглавието и ми става благо на душата. Тези идваха само да се напият и надрусат, а англичанките не ставаха за нищо хубаво :)За беларускините може да съжаляваме :)
108
2
 
14
 
! Отговори
ЛАЗО преди 3 години
ДАЖЕ И БЕЗ БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИ!
107
1
 
25
 
! Отговори
. преди 3 години
Ха дано още 3-4 г. така и мутр ите ще се откажат от бетона.Иначе комбинацията от пияни английски и руски туристи и безкрайно лакоми и непризнаващи закон и морал БГ му три ще съсипят докрай морската ни територия.
106
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не корона вируса ни остави без туристи а безхаберието на бойко борисов и бандата му. англичаните си ходят спокойно на безопасни места
105
6
 
8
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Работя в Пирогов.Дай си контактите и ще те вкарам лично в инфекциозното. Без маска и предпазни средства. Съгласен?
104
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еи хипохондрици отворете си очите. Къде са килповете от милионите препълнени болници, в интернет пространството няма нито един клип от нормален човек който е загубил някого да разкаже за какво иде реч(след толкова милиони и милиони заразени и умряли). Всичко което тече като информация е от медии които служат на господарите си.Всеки клип който е качен от доктор(те не са малко) и противоречи на докторите които са по медиите бива свален. Опозицията по цял свят се заглушава. Това нормално ли е
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждат по сл.бряг,тия гадове,пияни и дрогирани
102
0
 
9
 
! Отговори
England преди 3 години
Тумба ултраси на локомотив пловдив се прибраха от англия през сърбия и се изсипаха на стадиона за финала.След това се прибраха в пловдив да отпразнуват купата с ядене и пиене до сутрината.Каква карантина какви мерки....
101
2
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Английските Туристи Няма да дойдат в България . Причината не е Ковид19 - Причината я знаем Всички Българи - Политиците Хотелиери се нарича ПРИЧИНАТА .Румъния , Сърбия , Северна Македония , Полша , Русия , Украйна - Всеки Турист ЗАОБИКАЛЯ България ?
100
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо не ни остави и без български малко, защото е пълна вакханлия по морето. Последната седмица на юни отидохме до южното - нито чадърите са на дистанция, нито по заведенията сервитьорите са с маски, нито се бършат маси между клиентите. В магазините маските на продавачите са под брадичката. Изобщо правилата са само на хартия както винаги и човек, който се опитва да почива при спзване на някакви норми е просто едно изкопаемо на фона на обстановката