Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието

Страната ни не влезе в списъка, с които Англия има въздушни мостове
4 юли 2020 07:30, Петя Славова
180
Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието
Снимка: БГНЕС

България няма да посреща английски туристи това лято, тъй като страната ни не влиза в списъка на държавите, с които Англия иска да има въздушни мостове от 10-и юли.

Макар листата да достигна до 60 държави при поискани 45 от авиокомпаниите, България отпадна заради увеличаване на случаите на коронавирус през последните седмици и продължаващото изискване за 14-дневна карантина на пристигащи от Обединеното кралство, съобщава "24 часа".

Още преди властите в Лондон да обявят окончателния си списък, една от туристическите компании, която води хиляди англичани на почивка у нас, съобщи, че спира чартърите си от Великобритания до България. От "Болкан холидейз" заявиха, че се надяват да могат да възстановят дейността си догодина.

Още по темата

TUI, която редишни години докарваше по половин милион чужденци годишно у нас, също обяви, че няма да превозва туристи до страни, които налагат 14-дневна карантина на пристигащи, но все още на сайта й има планирани полети за нашата страна през август и септември.

Британският транспортен министър Грант Шапс каза, че при избор на дестинации за въздушни мостове са се ръководили дали в съответните страни има добра система за проследяване на коронавируса и намаляват ли случаите на заразяване, както и дали самите държави изискват карантина за пристигащи от Англия.

Задължителната двуседмична самоизолация на Острова бе въведена на 8-и юни, но властите се принудиха да направят изключение за пътуващи от някои страни, за да не фалират авиокомпаниите и туристическите фирми. Сред тях са почти всички европейски държави с изключение на България, Румъния и Швеция.

Гърция  бе сред първите, на които бе предложено да се включах в схемата за реципрочно допускане на пътуващи без карантина, но тя предпочете да не приема полети от Англия поне до 15-и юли. Засега Шотландия, Северна Ирландия и Уелс не искат да участват във въздушните мостове и те ще се отнасят само за английската част на Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
12
 
! Отговори
Ще има време преди 3 години
Мидите да филтруват фека*ните води. Хотелите вече са във водата. Не знам заустени ли са какви са...но морските растения и рибата я няма..само пясък лай....и стрептококи в промишлени количества. Да ви е вкусна солтта от солниците в бургас ;)
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРМа ние не плачем !!! Даже се радваме че е умрял. А всички вие се,ляндури които до преди години копахте градини за да ни продавате домати, дано фалирате с мизерните ви хотелчета и да се сетите за градините. Но сега нема как да копате, защото требва първо асвалта и бетона на прекопате.
97
1
 
10
 
! Отговори
Ех преди 3 години
Че кеееф.. !
96
2
 
25
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 3 години
И сега като не влезнат още 2-3 милиарда у бюджета и зимата ще е интересно. Баце или ще трябва да изкара от чекмеджетата или ще бъде изгонен със сопи :)
95
0
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
И сега на кого ще слугуваме и ще сменяме чаршафи? С каквп ще си изкарваме прехраната?
94
8
 
12
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Да си стоят на скапания остров. Те и без това половината са болни, да си *** там.
93
0
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До 113 -Ти не разбра ли че сме двама -Аз от 2 часа не съм в форума Бре-а ти пишеш ли пишеш --КУКУ!!! хахахахах
92
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Активист на БКП, бягай да посрещаш азиатските диваци с отворени задни бузи...
91
6
 
11
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Когато си смените приказливия вожд- тогава ще видите пари от Англия...Той с едното шкафче може половин България да нахрани,и туризъм да оправи...Макар че сондирано и пълно със фекалии море- надали.
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги взимат испанците!
89
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието трябва да е: Без пияндета по Черноморието! И така и така не чакаме проблемни туристи. Да си спомним какви циркове бяха март месец с тях,когато ни експортираха вируса.
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хотелчетата на първа и дори втора линия в градчето, имат туристи."Държа да ти кажа, че ме боли у яя.
87
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б.Борисов е ВИНОВЕН. Трябва да го махнат, заедно с АРАБСКИТЕ маски, ако искаш да имаш Бизнес, Пари, Работа и да я има България.. Борисов прехвърля Башибозуци към България с башибозушката фирма"" Агенция за бежанци'' . Като го махнат, трябва и тая агенция да ЗАКРИЯТ.
86
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров нави Борисов да им пусне ... сезона и да няма мерки, за да има туристически сезон. Да командироват сега Мангъров да навие и Борис Джонсън да му пусне... туристи към Бг. Борис Джонсън и без това в началото споделяше напълно тезата му и така тръгна. Но сега след загубени 44216 живота в Обединеното кралство и след като лично го е боледувал, ще пусне ли Боби на Мангъра? Може да питат в интервютата Бенатова и Слави Трифонов.
85
1
 
22
 
! Отговори
V преди 3 години
Това е добрата новина за днес .А после казват че медиите били черногледи ;) По малко наркоманчета,бетон,самолети .По чиста природа ;) А не може ли поне три години да е така за да се изчисти България и природата ?
84
4
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Ангелкова удължи сезона до края на октомври !!! Мили,боже ! Прибери си ГЕРБерските вересии...
83
0
 
5
 
! Отговори
Отнемете на Симо 2 преди 3 години
Българското гражданство! Когато той за претенции към отечеството си и за родината си той не лъже! Той няма претенции към Германия, Австро-унгария и Монтенегро, обаче тук явно има претенции, обаче според нашите закони след Освобождението, по време на социалистическия режим и сегашните ние сме в пълното си право на този чужд гражданин да му откажем всякакво съдействие и да му търсим отговорност за мандата му и за тройната коалиция и всичките престъпления извършени от него и приятелчета му
82
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А април и май ни сочеха, като безопасна дестинация, но Мутафчийски им вадеше очите точно на "бизнесмените" - кръчмари и хотелиери и се почна една кампания, че заради мерки ще фалират. Сега поради липса на мерки ще фалират.
81
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малеее няма да има английски пропадняци. Тази година може би за първи път ще видя какво е това Слънчев бряг. А иначе да попитам защо да си вземеш ол инклузив пакет през Англия и Германия беше по-евтино отколкото през България?
80
2
 
34
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Защо ли не съжалявам,че тази година няма да има пияни и друсани англичани,руснаци,шведи и такива подобни пикльовци невиждали алкохол и падащи като круши от терасите. Освен това тези са най-заразните. Нито ще се пазят нито ще пазят другите. После си представям заглавията в английските вестници ако стане зараза между тях- Българското черноморие ни зарази с коронавирус или подобни. Все едно ние ще им го внесем отново. За единия сезон ще ни опетнят името съвсем. И без това ни мразят.