Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието

Страната ни не влезе в списъка, с които Англия има въздушни мостове
4 юли 2020 07:30, Петя Славова
180
Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието
Снимка: БГНЕС

България няма да посреща английски туристи това лято, тъй като страната ни не влиза в списъка на държавите, с които Англия иска да има въздушни мостове от 10-и юли.

Макар листата да достигна до 60 държави при поискани 45 от авиокомпаниите, България отпадна заради увеличаване на случаите на коронавирус през последните седмици и продължаващото изискване за 14-дневна карантина на пристигащи от Обединеното кралство, съобщава "24 часа".

Още преди властите в Лондон да обявят окончателния си списък, една от туристическите компании, която води хиляди англичани на почивка у нас, съобщи, че спира чартърите си от Великобритания до България. От "Болкан холидейз" заявиха, че се надяват да могат да възстановят дейността си догодина.

Още по темата

TUI, която редишни години докарваше по половин милион чужденци годишно у нас, също обяви, че няма да превозва туристи до страни, които налагат 14-дневна карантина на пристигащи, но все още на сайта й има планирани полети за нашата страна през август и септември.

Британският транспортен министър Грант Шапс каза, че при избор на дестинации за въздушни мостове са се ръководили дали в съответните страни има добра система за проследяване на коронавируса и намаляват ли случаите на заразяване, както и дали самите държави изискват карантина за пристигащи от Англия.

Задължителната двуседмична самоизолация на Острова бе въведена на 8-и юни, но властите се принудиха да направят изключение за пътуващи от някои страни, за да не фалират авиокомпаниите и туристическите фирми. Сред тях са почти всички европейски държави с изключение на България, Румъния и Швеция.

Гърция  бе сред първите, на които бе предложено да се включах в схемата за реципрочно допускане на пътуващи без карантина, но тя предпочете да не приема полети от Англия поне до 15-и юли. Засега Шотландия, Северна Ирландия и Уелс не искат да участват във въздушните мостове и те ще се отнасят само за английската част на Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари