Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им

Разследването бе проведено в кв. "Симеоново"
Обновена: 4 юли 2020 12:56 | 4 юли 2020 12:45, Петя Славова
88
Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им
Снимка: БГНЕС

В хода на проведените на 3-и юли действия по разследване под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Разследването е във връзка с досъдебно производство срещу организирана престъпна група за извършване на убийства, изнудвания и други тежки престъпления, с ръководител обвиняемият Васил Божков, на адрес в кв. "Симеоново" в столицата.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържат, както техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.), така също и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица.

В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез "техническо средство"

На адреса в кв. "Симеоново" са открити разпечатани публикации с идентично съдържание (за разпоредена от министъра на финансите проверка на дружествата, с предмет на дейност хазарт), в шест информационни сайта – „Дневник”, „Frognews”, „Гласове”, „Topnovini”, „Press TV”, „Liberta”.

Открито и иззето е неподписано копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството й на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството й на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество.

По повод откритото копие е разпоредена незабавна проверка за случая. При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

В жилище в гр. Сандански е намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори преценяват, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на две лица за участие в организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

С прокурорско постановление Сл.М. и В.Б. са задържани за срок до 72 часа. На 5 юли 2020 г. Специализирана прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” за всеки от тях.

Във връзка с открития снимков материал и профили с лична информация на магистрати и членове на техните семейства в имот на лице, свързано с обвиняемия Васил Божков, до внасянето на обвинителен акт срещу същия и членове на организираните престъпни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България преустановява всякакви коментари по твърдения, направени от лица, привлечени в качеството им на обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Има ли хора в България които да не знаят какъв е Васил Божков ???.Искаме ли борба срещу престъпността,или не???. Незнам защо хората вярват повече на лъжи и съчувстват на престъпниците. Важното е борбата срещу престъпниците да продължи и да стигне до края.
70
0
 
0
 
! Отговори
СтадотоСпиНадрусано преди 3 години
А Радо Отверката какво правеше!? А каскет!? Много бързо забрави ОПГ-то с Радо Отверката! И кво направи ти ! Нищо! Поне аз не съм чул.
69
1
 
8
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Добре де, на всички ни е ясно, че Божков не е цвете за мирисане, но кога ще видим арестувани безбройните държавни служители получавали подкупи от него години наред?
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се смееш ли, да плачеш ли. Видяха, че за данъци няма да го хванат и измислиха организирана престъпна група.Циркът е пълен, Гешко Каскетски копае дъното.
67
0
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ух леле майко. Че Лиляна беше любовница на Черепа знаеше цяла София, оказва се обаче, че е клатил на група и нейната дуетна половинка Ася, от L.А.
66
2
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Всъщност това е Калифорнийски Кондор -Те са почти ИЗЧЕЗНАЛИ в Северна Америка!!
65
6
 
6
 
! Отговори
МАЧКАЙ ГЕШЕВ преди 3 години
ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА БАНДА!!!
64
5
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Ми Гешефта какво очаква. Дебелия е впрегнал държавата да атакува Черепухин. Той пък ще си купи пушка- пари има.
63
3
 
17
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
Вече и разпечатани статии от вестници и сайтове са повод за арест,както и снимка на улицата на някакъв,който никой не познава. Истерията на прокуратурата придобива гротескни размери. Аз също имам разпечатани статии в къщи,както и няколко пури,започнах да си приготвям торбичката.
62
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега очаквам дубайското мрънкало пак да се размрънка.
61
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата стана като папарацитура! А ПИКовете нейн официален сайт. И нищо освен клюки не се случва. Гнусно, като предаване на Вулева!
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятелю, така наречената "Анабел" или е гербав *** или няма достатъчен капацитет да те разбере. Не можеш да налееш 5 литра в еднолитрово шише.Не се хаби.
59
2
 
7
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Изненадан и "разтревожен" съм от тази НОВИНА. Просто ни занимавате с глупости.СПЕСТЕТЕ МИ ПРОБЛЕМИТЕ СИ.
58
4
 
4
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
65 ти нормален ли си? Може ли нормален човек да каже подобно нещо?Ами стани жертва на убийство доброволно тогава, щом нямат значение и не те интересували. Утре някой ще посегне и на твоя бизнес и тогава му кажи - моля те, убий ме, и вземи всичко, няма нищо против.Кой нормален инвеститор ще даде и 1лв на територия, в която не важат правилата на маркетинга, а на това дали някой е решил за по-лесно да те гръмне?Ненормални хора сте, ей. За тва сме на тоя хал цялата държава, от умници като теб
57
12
 
6
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
61: Разлики между мафиоти няма. Божков има обвинения в поръчване на убийства и извършени изнасилвания. За безбройните подкупи и купуване на хора на държавни длъжности, за да си осигури този "почтен" бизнес и монопол да споменавам ли?И държавното тото си взима парите от баламите, но не трепе хора, не унищожава бизнеси на конкуренти, не ограбва нас като крие данъци, не купува държавни служители, за да си осигурни бизнес успех.
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Следене на магистрати и техните деца и семейства. Защо? ".....................Защото мафията, комунистите и русофилите си мислеха, че имат държава, но ... Гешев и Бойко дружно им го ****** !Да живее Гешев, да живее Бойко !!!
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навън 40 градуса, ама геша не сваля каскета. Тази мозъчна клетка ще я опечеш бе, зеленчук
54
5
 
7
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
57: Господин форумен плъх. Божков Е мафията (just for the record) Следене на магистрати и техните деца и семейства. Защо?
53
6
 
3
 
! Отговори
Анабел преди 3 години
Доста хора тук се изказват напълно лаишки, но по начин все едно имат 20 години стаж в следствени служби. Ай поспрете се малкоДо 40: Веществени доказатлества не са засекретени, че да има нужда да се разсекретяват. Прокуратурата има това право да обявява публично част от доказателства, за които прецени. Ако прокуратурата мълчи, ей такива льольовци като теб пак ще ревнат, че се действа задкулисно и нищо не се съобщава нарочно.41 Божков си купувал пурите от квартална бакалия ХАХАХАХАХАХА
52
2
 
17
 
! Отговори
Екшънмен преди 3 години
Обаче Божков се оказа костелив орех, не се дава без бой, не като Баневи и Стайкови...