Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"

Натоварено е и движението по Е-79
Обновена: 4 юли 2020 09:45 | 4 юли 2020 09:30, Петя Славова
143
Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"
Снимка: Dnes.bg

Към 12 км стана опашката от чакащи автомобили на ГКПП "Кулата" тази сутрин. Изключително натоварено е и движението по Е-79. Намиращите се наблизо заведения са препълнени.

Автомобилите почти не се движат, а за 10 минути опашката към границата се е увеличила с около 2 км. Сред автомобилите има много румънски туристи, предаде Нова тв.

Още по темата

Вчера също имаше опашка сутринта на граничния пункт, която  се стопи към обяд. Днес автомобилите се движат с по 5 м на 10 минути. До час-два, времето ще стане и много топло.

Бойка Атанасова коментира ситуацията от Гърция. "Гръцкото правителство няма да даде назад." По думите й, от
 понеделник туристите, които пътуват от България за Гърция, ще бъдат пропускани единствено през граничен пункт "Кулата" и то след представен QR код. Останалите пунктове ще работят, но през тях ще се пропускат единствено гърци, български работници със съответните документи, както и собственици на имоти.

"Туризмът е тежката промишленост на гръцката държава и основният поминък, но живеем в ерата на COVID 19 и тук компромиси с това не се правят. Това, което прави гръцкото правителство е отговорност не само към гръцките граждани, но и към тези, които идват в страната. Целта е по някаква форма да се контролира пандемията. Там има необходимата техника,  която да разчита баркодовете.", обясни още Атанасова.

Според нея има много сръбски автомобили, но няма коридори за хора, които са извън ЕС и затова и опашките са толкова големи. Бойка Атанасова припомни, че Белград обяви извънредно положение и се проверяват всички сръбски туристи. От вчера също има и много турски туристи на границата, затова и опашката постепенно се увеличава.

На ГКПП "Промахон" гръцките здравни власти извършват засилени проверки на влизащите.

От Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват и граничните пунктове "Капитан Петко войвода", "Ивайловград" и "Маказа".

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Чета коментари с радост. Българите са зели да увират, че от любов по панираните калмари /от Метро/ не си струва да се самобичуват и да си мразят страната.
92
17
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
В северна Гърция е като в Китен и Приморско. Селяния до шия и гмеж от социално слаби румънци,северно македонци и сърби. До тях голтаци от България, взели заем за да кажат, че са ходили в Гърция. Висене по терасите и печене на донесено от България месо, но нали сме в Гърция. Ще пуснем по едно селфи и ще покажем къде сме били.
91
11
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Пиша , като човек който от 2008 година е всяко лято в Гърция, че и по два пъти. За съжаление ако не престанат тези простотии по границата ще ми се наложи да избера нашето море. Изобщо нямам никакво намерение да вися половин ден в жегата, за да се гаврят с мен накакви гръцки пропадняци. Освен това нивото на услугите в Гърция главоломно пада от година на година. Не казвам, че в България е по-добро. Поради тази причина в последните години ходех все по на юг , за да избягам от отвратителния сървис.
90
12
 
8
 
! Отговори
Гръцка бъркотия преди 3 години
Българите, макар и да са по-малък брой от сърби и румънци, не трябва да забравят този тормоз по границите с Гърция. Не знам как, но трябва да им го върнем тъпкано. Това е недопустим произвол спрямо туристите, най-вече индивидуалните български туристи, защото сърбите ползват свои туроператори дори когато са с кола. И кодът им е абсолютно скапана работа, - щели да лекуват туристите, те своите не могат.
89
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте за Корнелия Нинова!
88
5
 
26
 
! Отговори
аз преди 3 години
ходенето в Гърция ми е личния протест към Борисов, Гешев и цялата тяхна пасмина която бетонира всичко по нашето черноморие. Никога повече няма да стъпя и да оставя един лев по нашето море! Толкова!
87
5
 
8
 
! Отговори
до 91 преди 3 години
точно си безмозъчен(или платен ***) - без допълнителни пояснения за квалификацията
86
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябв да съм без мозъчен че да висят а колата в тая жега и да изминавам по 5 метра за 10 минути. Тия са с жълти книжки. Но има някои от тях които чакат поради това че в Атина има евтин хашиш и бел прашец. За това чакат и се пържат в тая жега. Едвали чакат да отидат за да пият бира на 5 евро. И цаца на 15 евро.
85
7
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 години
По добре пита джирос с тцатцики и узо на плажа в Гърция, отколкото кебапчета и менте ракия в Бъгария.
84
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Привет на всички мазохисти.
83
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простата истина е ,че постепенно северна гърция се заселва с българи и става зависима от българският турист.Това гръцкото правителство го разбира и затова е целия цирк родопите от към гърция е населявана от помаци български ! За това не пишете глупости а ходете на море въпреки опашката
82
20
 
5
 
! Отговори
Полипантев преди 3 години
А може ли, да си останат в Гърцията и да не се връщат повече? Би било прекрасно!
81
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти винаги като отиваме за Гърция опашката от българска страна е по-голяма. Рядко се налага да чакаш от Гърция за България :). И почти винаги 10-15км след границата те чака някоя полицейска кола зад храста.. ей така, за добре дошъл да ти лепнат една глобичка за превишена скорост на някой околовръстен път с табела 60км/ч преди селското кръстовище. Ама нас вече тия работи не ни изненадват и за това не им се дразним.. пекът се като гущери докато други са пили бири на морето
80
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77Гърците са го измислили - за смета на държавата, а тук ако се разболее човек, по-добре към София незабавно, защото сте много лакоми за пари!
79
2
 
27
 
! Отговори
Само СПОКО! преди 3 години
До православен патриотПо българските хотели и особено по ресторантите се чака повече отколкото на границата! Заради алчността на ресторантьорите и по-специално Ричард Алибегов сезонът беше провален. Всеки има право да си даде парите, където му харесва!
78
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не чакаш поне 5 часа не се никакъв почитател на Беломорието , гърците ни викат ще ви плющим бавно и ние чакаме !
77
19
 
12
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Това е подигравка и унижение от страна на маляките !!! Ама българите кога ли са били патриоти !!!! Никога !!!!
76
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато нашето черноморие ми предложи качествена храна на прилична цена и чиста вода като гръцките,тогава ще отида на него.Сал с един гол патриотизъм не се живее.
75
9
 
31
 
! Отговори
Чакането си струва преди 3 години
До ФактЛани, през септември в Бургас, отивам да си купя цигари. Продавачката - пуши на масичка отпред, заедно с колежката си от съседния магазин за ***. Взех цигарите, и на крачка от магазина, дебелоъзата тьотка споделя: От тЬез сУфиянци, човек Идна цигара нИ мож изпуши.Е на тия ли да им ида на курорт и да им пращам бе, ФАКТически?СамолеТувайте си сега и се надявайте руснаци и англичани!
74
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не ви карантинират някъде по Гърция, че неможе си платите разходите!