Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"

Натоварено е и движението по Е-79
Обновена: 4 юли 2020 09:45 | 4 юли 2020 09:30, Петя Славова
143
Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"
Снимка: Dnes.bg

Към 12 км стана опашката от чакащи автомобили на ГКПП "Кулата" тази сутрин. Изключително натоварено е и движението по Е-79. Намиращите се наблизо заведения са препълнени.

Автомобилите почти не се движат, а за 10 минути опашката към границата се е увеличила с около 2 км. Сред автомобилите има много румънски туристи, предаде Нова тв.

Още по темата

Вчера също имаше опашка сутринта на граничния пункт, която  се стопи към обяд. Днес автомобилите се движат с по 5 м на 10 минути. До час-два, времето ще стане и много топло.

Бойка Атанасова коментира ситуацията от Гърция. "Гръцкото правителство няма да даде назад." По думите й, от
 понеделник туристите, които пътуват от България за Гърция, ще бъдат пропускани единствено през граничен пункт "Кулата" и то след представен QR код. Останалите пунктове ще работят, но през тях ще се пропускат единствено гърци, български работници със съответните документи, както и собственици на имоти.

"Туризмът е тежката промишленост на гръцката държава и основният поминък, но живеем в ерата на COVID 19 и тук компромиси с това не се правят. Това, което прави гръцкото правителство е отговорност не само към гръцките граждани, но и към тези, които идват в страната. Целта е по някаква форма да се контролира пандемията. Там има необходимата техника,  която да разчита баркодовете.", обясни още Атанасова.

Според нея има много сръбски автомобили, но няма коридори за хора, които са извън ЕС и затова и опашките са толкова големи. Бойка Атанасова припомни, че Белград обяви извънредно положение и се проверяват всички сръбски туристи. От вчера също има и много турски туристи на границата, затова и опашката постепенно се увеличава.

На ГКПП "Промахон" гръцките здравни власти извършват засилени проверки на влизащите.

От Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват и граничните пунктове "Капитан Петко войвода", "Ивайловград" и "Маказа".

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите не мога да ги понасям, абсолютни простаци. Живеят в Дания и съм си уредил живота - стабилни доходи, къща, две коли, децата учат в частни елитни училища.
52
18
 
4
 
! Отговори
само така преди 3 години
А защо ходят някъде да лежат групово на пясък? Какъв смисъл има от това? Каква работа имат там? Ами нека чакат на опашките, като не знаят къде и защо са тръгнали.
51
8
 
30
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Аз лично бягам в Гърция много повече от простащината на моего брата ***, отколкото заради нещо друго. Като бонус получавам добра храна и прозрачна вода. Бих чакал на опашка за това. Освен вода, други запаси не карам в багажника.
50
1
 
15
 
! Отговори
Серсемин преди 3 години
Абе аз ли съм *** щото нищо не разбрах. Уж за сега само Маказа и Кулата са отворени,а пък от "граничните" ни пращат на Ивайловград и Капитан Петко. Май нещо ни пързалят? Или списвачите пак са копирали погрешно?
49
6
 
18
 
! Отговори
ааа преди 3 години
И аз бих отишъл в Гърция, но тази година заради вируса няма да ходя. Твърде рисково ми се струва с цялата несигурност по границите. Какво правим утре ако Гърците затворят границата напълно или пък въведат още по строги провеки и опашката стане 30км?
48
1
 
32
 
! Отговори
. преди 3 години
Селинджърите по бетономориети газ пикаят, че Пловдивчани трябва да минат през София за да отидат на море.
47
14
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Къде сте тръгнали бе, луди?
46
2
 
16
 
! Отговори
Крайморие преди 3 години
До АнонименС какво е пълно на плажа в Крайморие, че ми стана интересно?
45
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Работодател 25Ако наистина си бил в Мавриций, Сейшели и т.н щеше да знаеш че Гъция е в пъти по добър варинат. Да не говорим че горе изброените дестинации са зимни курорти за европейците когато е истинският сезон а през юни-юли-август на Мавриций-Сейшели ходят само социално слаби провинциалисти като теб за да кажат после че са били там.Сървул си и ти личи от далеч.
44
31
 
16
 
! Отговори
Факт преди 3 години
И 120 км да е опашката , софийския селянин пак ще се нареди ! Нали требе да покаже , че е пич с претенции ! Пожелавам ви , софийски селяни, 320 км опашка. На *** няма кой да му помогне ! Има софийски гъзенца ,които сутрин яхват джипове и отиват на басейн в курорта Константин и Елена ,Варна ! И то само да покажат пред някоя силиконка или татуиран бабуин, колко са яки !
43
22
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НА ВСИЧКИТЕ ТИЯ ДА ИМ СЕ ТУРИ 10 ДНЕВНА КАРАНТИНА НА ВРЪЩАНЕ!!1
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са го направили нарочно ,за да подкрепи туристът мутряците на родното черноморе,ще е върхът на падението
41
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз 10 лева ще дам само за гориво докато чакам на тая опашка на първа скорост, бе!
40
2
 
26
 
! Отговори
. преди 3 години
Вече съм запазил за Август,няма да стъпя на мутроморието, юли ще отида на планина, при мутрите никига, набарбароните им и кафето по 10 лв , ако ще 100 км опашки да лъжете, че има.
39
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юрууш на гръцката Корона, Овцеее!
38
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, гърците скоро ще затворят границата както са тръгнали нещата.В Сърбия се удвоиха заразените за няколко дни, в Бг също, Македония са на върха, Румъния се подпали ..........Който влез в Гърция до 1 седмица е влязъл останалите ще гледат морето през крив макарон.
37
26
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като гледам, огромна част от "туристите" са напълнили багажниците със зарзават,трушия и месо в буркани от село, отиват в Гърция и ядът по терасите на хотелите, не могат да направят една Таверна като хората, защото са стиснати и са отишли като са разбили касичките на децата но иначе като ги питаш..... "е как къде, бяхме на Гърция" Смях голям ти казвам.Така че нека си чакат, те имат ядене и пиене поне за три дни на границата....хахаха
36
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които разчитат на туристи на нашето черноморие са малко. Презастрояването е предимно от перачи на пари и мутри тарикати, за които хотелите са прикритие .Пример азалия. Хотел на плажа с ок инклузив, храната от понеделник се сервира цяла седмица в различен вид. Все едно се хранят *** с помия. Почти всеки ден в морето спира яхта и собственика с големи кутии отива и се връща. Начин за внос на наркотици. Така че никой не го интересуват реално туристите.
35
2
 
15
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Газзз към безплатните барбарониииии
34
2
 
21
 
! Отговори
шок и ужас.беге преди 3 години
Хахаха, Тези заглавия ги четем от няколко години , особено през лятото и по големите празници