Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"

Натоварено е и движението по Е-79
Обновена: 4 юли 2020 09:45 | 4 юли 2020 09:30, Петя Славова
143
Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"
Снимка: Dnes.bg

Към 12 км стана опашката от чакащи автомобили на ГКПП "Кулата" тази сутрин. Изключително натоварено е и движението по Е-79. Намиращите се наблизо заведения са препълнени.

Автомобилите почти не се движат, а за 10 минути опашката към границата се е увеличила с около 2 км. Сред автомобилите има много румънски туристи, предаде Нова тв.

Още по темата

Вчера също имаше опашка сутринта на граничния пункт, която  се стопи към обяд. Днес автомобилите се движат с по 5 м на 10 минути. До час-два, времето ще стане и много топло.

Бойка Атанасова коментира ситуацията от Гърция. "Гръцкото правителство няма да даде назад." По думите й, от
 понеделник туристите, които пътуват от България за Гърция, ще бъдат пропускани единствено през граничен пункт "Кулата" и то след представен QR код. Останалите пунктове ще работят, но през тях ще се пропускат единствено гърци, български работници със съответните документи, както и собственици на имоти.

"Туризмът е тежката промишленост на гръцката държава и основният поминък, но живеем в ерата на COVID 19 и тук компромиси с това не се правят. Това, което прави гръцкото правителство е отговорност не само към гръцките граждани, но и към тези, които идват в страната. Целта е по някаква форма да се контролира пандемията. Там има необходимата техника,  която да разчита баркодовете.", обясни още Атанасова.

Според нея има много сръбски автомобили, но няма коридори за хора, които са извън ЕС и затова и опашките са толкова големи. Бойка Атанасова припомни, че Белград обяви извънредно положение и се проверяват всички сръбски туристи. От вчера също има и много турски туристи на границата, затова и опашката постепенно се увеличава.

На ГКПП "Промахон" гръцките здравни власти извършват засилени проверки на влизащите.

От Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват и граничните пунктове "Капитан Петко войвода", "Ивайловград" и "Маказа".

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
41
 
! Отговори
политзаглавие преди 3 години
Всяко събота сутрин на всяко лято, на Кулата има километрични опашки, макар и не толкова големи. Това не е кой знае какво, не манипулирайте хората. Няма ли да се научите, че който веднъж е ходил в Гърция, повече не можете да го закарате на мутроморието?
32
36
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НА АХТОПОЛ БУНГАЛАТА СА ПО 5 ЛЕВА ЩОТО ПО ТОЛКОВА БЯХА ПРЕДИ 5 ГОДИНИ СИГУРНО И СЕГА СА ТОЛКОВАТЕЗИ КОИТО ХОДЯТ НА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ ВМЕСТО В БЪЛГАРИЯ ИМАТ ПРОБЛЕМ С ГЛАВАТА!
31
41
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НИКОГА НЯМА ДА ПРЕДПОЧЕТА ГЪРЦИЯ ПРЕД БЪЛГАРСКИ КУРОРТИ КАТО АЛБЕНА И СЛЪНЧЕВ БРЯГ
30
1
 
37
 
! Отговори
Надали преди 3 години
Присъдата за нашето море е ясна, но дали перачи те на пари по хетелите ще си вземат поука е въпроса?!
29
3
 
18
 
! Отговори
На там преди 3 години
Много хора чакат от наша страна да падне карантината след посещение в Турция и заминават там на почивка, Турция от 1. 07.е отворена за Българи без тестове, справки и тн.
28
2
 
32
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Вчера минах границата. И така ,qr код, куфар и опа,на Кулата около максимум 100 коли. Точно за 45 мин. преминах, гръцка гранична полиция нямаше, само от наша страна, но имаше две мед. сестри . Та спряхме ние да чакаме проверка и скан на кода , но никой не го направи от гърците. Една от сестрите се приближи до нас и ни попите Полицаите пропуснаха ли ви?Отговорихме да и ни пожела приятен път. Не знам какво да мисля, свидетели сме на невероятно цирково изпълнение
27
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно хората предпочитат опашки пред това да пълнят гушите на алчни търгаши на нашето море.
26
20
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Нали е много убаво у Гръцко... Дано чакането да си струва.
25
2
 
36
 
! Отговори
Морска мутра преди 3 години
Като не идват на нашето море да ми плащат такса "барбарон", нека чакат по опашки...
24
30
 
13
 
! Отговори
Работодател преди 3 години
Не мога да ги разбера тия дето ходят в Гърция на почивка. По-гадно племе от гърците няма и да св завре човек там си е чист мазохизъм. И смешното им суперпрехвалено качество??? В Родопите си почивам като пич, а ако ми се ходи да се търкалям по пясък само Мавриций, Сейшелите и източните брегове на Мадагаскар. Там е истината!
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много си е добре в Гърция, водата чиста и топла, където и да отидеш. Няма мъртви вълнения. Обаче тоя вирус обърка работата. Засега съм пас.
22
28
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДА ПОЧИВАШ В ГЪРЦИЯ Е ВСЕ ЕДНО ДА ОТИДЕШ НА ПОЧИВКА В ИНДИЯ, ЩОТО НАСЕЛЕНИЯТА С БЛИЗЪК ЦВЯТ НА КОЖАТА !!
21
2
 
9
 
! Отговори
Китайски стелт дрон преди 3 години
С дрон може ли да се минава, ако се лети по-ниско от радарите на пво-то, и трябва ли да се попълва декларация и да се представя QR код в този случай?
20
7
 
8
 
! Отговори
сънчо преди 3 години
до 18 : а като се събудиш ше разгониш мухите от плажа накацали по сланинката !
19
26
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
В Гърция отивам само на война!
18
20
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Луди...хора,вместо да отидат на чист въздух някъде в нашите планини,тръгнали към...напечена Гърция да се редят да влизат.
17
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След плажа ще се отбия в таверната,Йорго ще ми опържи пресен барбун с един Митос екстра!После ще му дремна в голямата жега,а вечерта съм в един рибен ресторант да ям миди и скорпид.Супер е в Гърция!
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, а май и Мутафчийски, също бяха в Гърция. Те родоотстъпници ли са, или не?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде на морето, тама е гезмето.
14
30
 
17
 
! Отговори
смех преди 3 години
опашка ?! а до вчера ревахте как заради вируса нямате доходи ! дано не са забравили вестника , доматите и лука , щото чакането ше е напразно ! нема шведски маси , нема безплатни сокове от машините ! е айде приятно пре- карване в евтината ви гърция !