Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"

Натоварено е и движението по Е-79
Обновена: 4 юли 2020 09:45 | 4 юли 2020 09:30, Петя Славова
143
Само за търпеливите, поне 12 км е опашката от коли на "Кулата"
Снимка: Dnes.bg

Към 12 км стана опашката от чакащи автомобили на ГКПП "Кулата" тази сутрин. Изключително натоварено е и движението по Е-79. Намиращите се наблизо заведения са препълнени.

Автомобилите почти не се движат, а за 10 минути опашката към границата се е увеличила с около 2 км. Сред автомобилите има много румънски туристи, предаде Нова тв.

Още по темата

Вчера също имаше опашка сутринта на граничния пункт, която  се стопи към обяд. Днес автомобилите се движат с по 5 м на 10 минути. До час-два, времето ще стане и много топло.

Бойка Атанасова коментира ситуацията от Гърция. "Гръцкото правителство няма да даде назад." По думите й, от
 понеделник туристите, които пътуват от България за Гърция, ще бъдат пропускани единствено през граничен пункт "Кулата" и то след представен QR код. Останалите пунктове ще работят, но през тях ще се пропускат единствено гърци, български работници със съответните документи, както и собственици на имоти.

"Туризмът е тежката промишленост на гръцката държава и основният поминък, но живеем в ерата на COVID 19 и тук компромиси с това не се правят. Това, което прави гръцкото правителство е отговорност не само към гръцките граждани, но и към тези, които идват в страната. Целта е по някаква форма да се контролира пандемията. Там има необходимата техника,  която да разчита баркодовете.", обясни още Атанасова.

Според нея има много сръбски автомобили, но няма коридори за хора, които са извън ЕС и затова и опашките са толкова големи. Бойка Атанасова припомни, че Белград обяви извънредно положение и се проверяват всички сръбски туристи. От вчера също има и много турски туристи на границата, затова и опашката постепенно се увеличава.

На ГКПП "Промахон" гръцките здравни власти извършват засилени проверки на влизащите.

От Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите да използват и граничните пунктове "Капитан Петко войвода", "Ивайловград" и "Маказа".

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
40
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЛАЖОВЕТЕ В ГЪРЦИЯ КОИТО СА С БЯЛ ПЯСЪК ВСЪЩНОСТ СА БEЛИ ЩОТО СА ОТ КАМЪНАК :DВЪВ ГЪРЦИЯ НЕ Е ПО ЕВТИНО ОТ ЕДНА АЛБЕНАКАТО ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ ДА ОТИДАТ НА АЛБЕНА , ЧИСТА ВОДА , СУПЕР ПЯСЪК, ЧИСТО МОРЕНА АЛБЕНА Е ЛЕКО СКЪПИЧКО НО В ГЪРЦИЯ НЕ Е ПО-ЕВТИНО!
12
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перфектно е!Е сега закусих и отивам на плаж.Чиста вода няма фекални води,гърците си пазят морето.
11
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с този туризъм бре, разрушихте природата с тези пътувания самолети коли насам натам, а и бетон и асфалт навсякъде. В планината на баира е теферич.
10
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристите по нашето море миналия юни са били 315000.Сега са били 6000.Сигурно защото има природа, красоти, ваканция мечта и т.н.
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки гледа да избяга от рая на боко тиквата. Няма такъв рай ,има *** гласоподавател.
8
4
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Твърде ми е кратка отпуската за да ходя на море :)
7
54
 
15
 
! Отговори
х преди 3 години
Чудесна новина. Чуждопоклонниците, родоотсъпниците и псевдопатриотите, зарязали родния туризъм, природа и красоти, за да пълнят гушите на гърчолята, ЗАСЛУЖАВАТ да чакат 2 дена на границата. Да им дойде акъла в главата.
6
45
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО НЕКА ЧАКАТ БЪЛГАРИЯ ИМА МОРЕ МЕЧТА А И ОТ НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦА ТЕМПЕРАТУРИТЕ СА ОТЛИЧНИ
5
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам. Нещо се готви на световно равнище, ама не знам. Изкуствено се създава криза и напрежение заради един грип.Аз ще си стоя на село и ще си кося ливадата и тази година.
4
9
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ваканция, мечта! ...
3
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да чакат, ще минат одвъд, далече от бетона, багерите и буклука.
2
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и си заслужава! каквото и да правят, хората предпочитат качество!
1
11
 
28
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Гърците ни обичат. Доказано е.