Жителите на с. Салманово имат вода само два часа дневно

Селото има проблем с водоснабдяването от 20 години
6 юли 2020 15:17, Ния Христова
7
Жителите на с. Салманово имат вода само два часа дневно
Снимка: Pixabay
От години шуменското село Салманово е на воден режим. Жителите се оплакват, че отскоро вода има едва по два часа на ден. Тя е крайно недостатъчна за битовите нужди на хората. Местните се оплакват, че освен неудобствата от липсата на вода, качеството й съсипва домакинските уреди.
 
Вода в населеното място има само сутринта от 6 до 8:30 часа. "Справяме се много трудно. Налага ни се още от рано да пълним туби, за да си осигурим нормални хигиенни условия. Ситуацията е тежка", разказа местен жител пред Нова тв. 
 
Според кмета на Салманово Йордан Киров проблемите с водоснабдяването са от преди преди 20 години. "Селото се разширява, а водоизточниците са направени за по-малък обем. Битовите нужди също нарастват. Хората са прави и това е абсолютно недопустимо за тези времена", обясни той.
 
Киров уточни, че в момента се работи върху решаването на проблема. "Имаме изготвени два идейни проекта. Имам уверения, че единият ще бъде одобрен, но във времето", добави кметът.
 
От ВиК – Шумен са предприели действия за възстановяване на водоизточниците, които са предвидени за захранване на селото.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До 4 Бойко Бога преди 3 години
Ей Бойко вместо да се чудиш къде да ходиш с джипа, занеси минерална вода на тия хора. В Банкя минералната вода колкото щеш. Джипа ти има голям багажник , нали?
5
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не приятно е но много села когато не са имали водо преносна мрежа се оправяха с вода от кладенци.Те ив моето село е така за пустиха си кладенците и ако има авария само се оплакват.Още по лошото е че някой *** си направиха кладенците на помиини ями а това не само,че е престъпление а е и грях защото така се замърсяват и кладенците на другите хора.Купуваш си водна помпа монтираш я в кладенеца и решаваш проблема.
4
1
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов БОГ преди 3 години
Боли *** фара
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И преди бай тодор имаше вода даже.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аа при бй тодора вода имаше нали
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ракията, ракията да не свърши.Че тогава е вапцахме.за водата - все ще завали 4-5 пъти годишно.Ама досега безплатна ракия да пада от небето не съм виждал.Даже и при бай тошо нямаше.