Три жени са в плевенската болница с коронавирус

Първият концерт на Плевенската филхармония ще е на открито утре
6 юли 2020 15:40, Анисия Иванова
1
Три жени са в плевенската болница с коронавирус
Снимка: БГНЕС

В Плевен са хоспитализирани три жени, носители на COVID-19, мъже няма настанени за болнично лечение. Това съобщи Момчил Цветков - говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Трите пациентки са лекувани в Клиниката по инфекциозни болести. В много добро състояние е жена на 60 години, за която лекарите очакват тестът за COVID-19 да бъде отрицателен и тя да бъде изписана.

Останалите две жени - на 41 години и на 88 години, са в стабилно състояние и тяхната терапия за изчистване на вируса продължава, каза Цветков пред БТА.

В предходната седмица има един нов случай на нарушаване на домашна карантина. Образувана е полицейска преписка в Районното управление в Червен бряг за неспазване на мерките срещу COVID-19.

Жител на общината на възраст 35 години е установен, че нарушава 14-дневна задължителна карантина, предписана му от здравните власти, посочват от Областната дирекция на МВР.

Утре вечер в областния град ще се състои първият голям концерт на Плевенската филхармония това лято, който ще бъде на открито в парка на Регионалния исторически музей. Столовете за публиката и зрителите са подредени на достатъчно разстояние един от друг, за да бъдат спазени необходимите противоепидемичните мерки, съобщиха организаторите на музикалното събитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде и тия взеха по 3 хиляди лева от щаба