Кметът на Перник отказа заплата от 5070 лв., след като поиска увеличение

Каква е месечната сума, която трябва да получава човек на тази позиция?
Обновена: 7 юли 2020 20:19 | 7 юли 2020 20:16, Камелия Цветанова
59

Преди дни кметът на Перник Станислав Владимиров поиска увеличение на заплатата си. Причината била, че с повече пари в сметката си щял мисли за благото на града, а не за издръжката на семейството си.

Общинският съвет даде зелена светлина на предложението му и гласува вместо 2800 лв., управникът да получава максималната възможна сума от 5070 лв. След медийния шум по темата той отстъпи крачка назад и върна решението.

"Предложението, което направих, беше за 4200 лв. брутно възнаграждение. Тази заплата ще даде възможност да заставам с лицето си пред хората за чисто и открито управление. Аз съм заявил, че ще се издържам само от заплатата си", коментира Владимиров за Bulgaria ON AIR.

Според него кметовете трябва да имат прилични възнаграждения, за да не злоупотребяват.

За сравнение - заплатата на кмета на Бургас Димитър Николов е 1980 лв. На 380 км от Бургас, в София - Йорданка Фандъкова получава 2900 лв. всеки месец.

В Стара Загора смятат, че кметовете трябва да получават повече, за да не крадат. Въпреки това, заплатата на кмета Живко Тодоров е по средата – 2300 лв.

Въпреки, че заплатите на кметовете са двойно над средната за страната, България е №1 по усещане за корупция в ЕС, според последната класация на "Прозрачност без граници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: перниккмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топ пърформър, дори остави хората без вода, не само че са му много но и затвор и да плаща на хората които останаха без вода в неговия град, съд за вкарване в преразход и непланирани канали за доставка на вода.
24
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Кметовете за заплата ли работят. Не трябва ли да са достатъчно богати, за да се кандидатират за кметове.
23
3
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Обадили са му се по червения телефон! Сетихте уи се???
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от коя партия е?
21
4
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 3 години
проблема не е че кмета взима висока заплата, проблема е че ние взимаме малко. Това са 2600 евро, което е средна заплата за ЕС.не искам кмета да взима малко, а всички да взимаме много.
20
1
 
7
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
До до 16Тогава мисленето беше такова.Друго е да кажеш :-Аз съм от София.Или като си отидеш в града да кажеш:-Живея в София.Даваше им самочувствие и надуване.Срамуваха се хората да кажат от къде са и че копат ниви.
19
4
 
6
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
До stilingТи пък къде видя,че един плочкаджия взима повече в София.Ела и стани такъв.Проблема с падането на жителството беше ,че дойдоха работници от провинцията,взеха да се пишат за всякъкви майстори,подбиха цените и падна качеството.Мърлячи!!!
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е висша форма на популизъм. Не ми е известен този кмет, но не разбирам защо ще си намалява заплатата. Как се очаква някой да управлява поръчки за милиони ако взема 2 или 3 хиляди лева. Ми че тя началната заплата в някои сектори вече е толкова, да не говорим, че половината "майстори" изкарват повече пари. Политиците трябва да се добре заплатени, това е единствения начин да ги накараме да работят и да им търсим сметка като не си вършат работата.
17
3
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Е защо бе, защо е имало наплив към София? Нали в цялата държава тогава е текло мед и масло?
16
3
 
3
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
Те и политиците дойдоха от село и сега виждате докъде стигнахме.
15
4
 
8
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
До Анонимен 13Ама бай Тошо беше умен и не ги пускаше в София,че знаеше какво ще стане ,ако няма софийско жителство.
14
2
 
1
 
! Отговори
Икономов преди 3 години
По принцип, представителите на опозиционните партии в управлението трябва да взимат много повече пари от тези от управленската партия. Така се стимулира многопартийността, а от друга страна, разбираемо е, тези хора имат по-малко възможности за допълнителни възнаграждения.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 най голямото село Шопия го превърнахте Вие СЕЛЯНИТЕ.....Преди беше най хубавият и спокоен град за живеене преди великото преселение....
12
0
 
3
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
ПАРОДИЯ
11
2
 
13
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Българина пак си мисли, че някой му е длъжен да му работи без пари, да е честен, да не краде и да му слугува за жълти стотинки, докато той може да гепи и скатава от работа. Как си представяте кмет на окръжен град да е честен и да контролира стотици служители за 2800 лева брутна заплата, тоест към 2200 лева нетна? Един плочкаджия в Софето искарва доста повече. На запад хората са го измислили. На такива хора се плаща много висока заплата за да е мотивиран да не краде и да контролира!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия за държавна работа има високи заплати и затова се кандидатират кадърни хора.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да работи някой за заплата , тя трябва да е достойна и съобразена със заеманото място. Кметовете трябва да са мениджъри , които да движат Ра,ситието на населените места. Със сегашните заплати или не вършат работа и са некадърници или крадат. Заплата на кмет трябва да е между 3000 и 6000лв чисто в зависимост от развитието на района , събрани местни данъци и други показатели.Няма как да има добър кмет и да не краде за 2000лв бруто.
8
1
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 3 години
Другарю, моят съвет е: Взимай максимума възможен и отгоре колкото можеш, че при нас знаеш как е - на власт сме от ден до пладне...
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много нагъл тоя субект - такава заплата на месец никой кмет в БГ не взема, дори и Фъндъка на най-голямото село - Шопия! Отделно се краде от обществени поръчки, от ремонти, от какво ли не в общината, но на тоя явно му е малко и иска и голяма заплата и крадене голямо!!! офците спят докато ги доят и така ще е!
6
1
 
14
 
! Отговори
Шльок преди 3 години
Крайно време е заплати на депутати, министри и всякакви други, които са УЖ в служба на народа, да не се определят в пъти спрямо отново УЖ средната заплата, а да е не повече от 3 пъти минималната пенсия в тази клета Територия. Точка