Нощувки, колкото цената на хотдог по Южното Черноморие

Сметката се трупа от ресторанти и атракциони
7 юли 2020 07:10, Петя Славова
164
Нощувки, колкото цената на хотдог по Южното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Квартира на морето може да се намери и за 5 лева, колкото е и цената на един хотдог на плажа, съобщава "Телеграф", имайки предвид курорти на Южното Черноморие. Хазяи и собственици на кръчми в Несебър, например, твърдят, че са тотално отчаяни от липсата на туристи.

Още по темата

Затова непретенциозните гости могат да се уредят с нощувка срещу петачка. Викачите пред кръчмите пък молят хората да вечерят при тях с думите: "моля ви спасете ни от фалит".

Плажовете обаче вече не са празни, а заведенията край морето бачкат на пълни обороти. Някои от хотелите също се радват на доста клиенти. Сметката на плажа за четиричленно семейство надвишава 50 лева, ако то ползва чадър два шезлонга, хапва и пийва. Заведение на Южния плаж в Несебър таксува клиентите 12 лева за шезлонг и чадър, но иска и консумация от 25 лева. Разбира се за няколко лева по-малко се прави компромис.

В плажния бар се предлага само пиене, като бирата е по 4.50 лева колкото и фрапето. Малката мента също е на тази цена, а за коктейл трябва да дадем двойно. Едно кафе е 3 лв, а лимонадата върви по 6 лв. За разлика от празните кръчми, плажните капанчета се радват на клиенти. Принцесите там вървят по 4 лв., пържените картофки са 3 лв. Ход догът е 5 лева, цацата също. Така един плаж на семейство с две деца, които трудно могат да минат без почерпка излиза солено. За разлика от квартирата, която може да им струва 10 пъти по-евтино.

Аткракционите също са скъпи. Разходка по вълните с надуваем банан е 20 лева, като кефът трае не повече от 6 минути. Посещение на лунапарк излиза колкото един обяд. Само една врътка на виенското колело е 5 лв, а атракциите са много. Всяка от тях трае по няколко минути, а за да са доволни децата харчим от семейния бюджет поне 30 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега - Несебър или Слънчев бряг и кой може да ги отдели едно от друго?
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един падна,друг ще го смени и толкоз!Какво тук значи някакъв ненаял се хотелиер! Трудно е да извадиш парите от портфейла на клиент.Особено ако е българин!!! И ние вече не сме *** ***!Излизали сме на вън и знаем цените на услугите и какво трябва да получим срещу парите си!
129
0
 
3
 
! Отговори
Juls преди 3 години
Ама хич не ме притеснява, че ще фалирате, празно няма да остане, на ваше място ще дойдат други и дано да са си взели поука от вашето безхаберие. Който може ще оцелее, другите ще си заминат и на тяхно място ще дойдат нови. Това е жестокият но неумолимо рационален закон на джунглата, ако си не адаптивен, уродлив, калпав, неспособен ...Вън от чадъра на еволюцията! Споко няма да ни липсвате, превърнахте красивото ни море в уродливо бетонно гето с атмосфера на ц. катун и аромата на селска тоалетна!!
128
0
 
13
 
! Отговори
Раз Два преди 3 години
Е,хайде кажете къде са тези нощувки по 5 лв?! Не се уморихте да драскате небивалици и да подтиквате хората към дразги. Спрете се вече!!!
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля ви спасите ни от фалит!!!Няма да им дойде акъла на българските печалба ри. .....Фалит
126
2
 
22
 
! Отговори
az преди 3 години
Брей той барбароно на черноморието по-скъп от нощувката?
125
2
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Поредната пропаганда от госпожата с голям нос на който пише понокио от Герб
124
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 5 лв квартирата с външна тоалетна
123
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая статия си противоречи. В началото се казва "спасете ни от фалит" , после че заведенията са пълни. Не смятам да ходя да проверява. Много малко ме интересуват страдащите убийци на българското черноморие. Да си събират капачки.
122
1
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Цените отдавна спряха да ме интересуват. Интересува ме качеството на почивката и чак тогава може и да гледам цената да не е надута. Нещата се гледат комлексно, а не каква била цената на картофките някъде си. А там чисто ли е, има ли чалга, можеш ли да си разговарял нормално на масата с другите без да викаш, за да надвикаш музиката, картофите от вчера ли са пържени и т.н. само за това хапване, а не е само това. Плажът и морето - чистота, шум, колко е нагъчкано, можеш ли нормално да избираш дали д
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовТоя често се изявява тука да не кажа че по цял ден виси и драска. Имал заведение, той е в заведение тук в София му викаме 4ти километър.
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовТоа сас сигурност е некой тотално скъсан бедняк от некое бургаско село.
119
2
 
27
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Внимание, внимание, платена реклама и отчаян опит на мутрите и невъзпитаните сееляци по морето да си докарат туристи. Цените си стоят или в най-добрия случай са леко намалени за сметки на някакви сеелски номерца - намаляване на порциите, некачествени продукти, и т.н. По плажовете са вкарали някакви тарикатлъци - такса за шалтета, пуфове, и т.н. Не се подлъгвайте, че за 5 лева ще си карате кефа. Това е поредния номер и фалшива новина. Сега е моментът да им видим сметката. Тотален бойкот!
118
2
 
21
 
! Отговори
Лора преди 3 години
До Атанас ВелмазовТанасе, звучиш като виден представител на някое добричко село, който с малко пари събрани на заем е отворил едно капанче в Китен или Ахтопол, в което продава солена цаца в пластмасови чинийки и вмирисана шопска салата. Изкарва по 100 лв печалба на ден и вечер гордо пред капана пие евтинко уиски и пуши недопушената от предишния ден пура, за да се докара пред съселяните дощли на море на Китен. Нали така! Да си жив и здрав. И селяните трябва да живеят, и те са хора :)
117
16
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Охохохохохохо ти нямаш пари да стигнеш до моето заведение, камо ли да седнеш и поръчаш нещо хохохохохохо, тука не е позволено да си разтваряш вестника и да си режеш домати с пластмасовия нож който открадна от селския дюкян преди 10 години !
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В протичащите по-долу спорове Атанасченцето ползва елементарна тактика, наречена ad hominem (към човека). Т.е. не бори аргументите на другата страна, а само нарича хората бедняци и ги приканва да гледат домати и да си проверяват сиренето. И не, ***, в твоето заведение никога не бих седнал. Така че с шутове ще ме гониш само в импотентните си сънища.
115
15
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
128, Далеч си от истината бедняче, щом се припознаваш си един от Га.нювците с хладилните чанти, чието грозденце също е винаги кисело, винаги съм мразил бедняците, защото в по-голямата си част са адски злобни, комплексирани и долни хорица с дребни душици, вечно някой друг им е виновен за немотията и провалите - Бойко, Пеевски, комунистите, папата.....
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовСъдейки по писанията ти интелектуалния ти капацитет е на не повече от 15 годишен. Жал ми е за теб ако си на повече. Ония отгоре те е наказал вече.
113
18
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
126 , СВИКВАЙ БЕДНЯЧЕ ! Аз си пуша пурата, пия си уискито и БОГУВАМ ,мажи филиите по старателно, че жена ти ше те бие на плажа ако не си мазал достатъчно, гледай да ти стигне маргарина за всички, бедняче !!!!!!!!!
112
17
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Лора ,Пълно е с богати хора, но ти не си една от тях и никога няма да бъдеш, грозденцето е киселко, а ?????????? Бягай да вариш боба, яйцата и да мажеш филиите, че стана време за плаж, не се моткай толкова хахахахахаха