Глоби от по 1 000 лева за 30 шофьори, паркирали на "Болата"

Летовници твърдят, че не са информирани за забраната
25

По 1000 лева глоба за спиране върху пясъка получиха през изминалите дни близо 30 шофьори на плаж "Болата". Причината - ивицата попада в защитена територия и съгласно Закона за устройство на черноморското крайбрежие, държавата, в лицето на полиция и екоминистерство, са в правото си да санкционира виновните – с до 6 000 лева при повторно нарушение.

Още по темата
"Всеки мисли, че може да прави каквото си иска. Спират където си искат. От друга страна, се замърсява околната среда. Пътят е изключително тесен, не може да се разминат колите, километрични буквално опашки стават от задръствания. Истината е, че законите трябва да се спазват", коментира кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева пред Bulgaria ON AIR.

Самите летовници се оправдават, че не са информирани за забраните.

"Няма табела. Снощи ни уведоми Граничната полиция, че вече глобявали 1000 лева и че са забранили палатки да се сложат и коли на пясъка не трябвало да има. Аз мисля, че никой няма да се съгласи горе да си остави на главния път колата и да слезе пеша до плажа", обясни туристка.

Разстоянието от главния път до Болата е близо 2 километра. Общината предлага пътят да бъде изваден от защитената зона или да има шатъли за туристите.

"Спешно трябва да се вземат мерки по разтоварване донякъде на тази част в "Болата", съвместно с държавата, да ѝ се уреди окончателно начинът на ползване и управление на този район с плажа", каза още Елена Балтаджиева.

Проверките продължават до края на сезона, а рибари и местни остават в стачна готовност.


25
Още от Страната
Канализацията на Каспичан оцвети в оранжево р. Провадийска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
луда раЛта преди 4 седмици
еххх ако можеше и с колите да се къпем ;] а не да стоят на пясъка хаахаха ***
22
0
 
5
 
! Отговори
БГ преди 4 седмици
Спрели за няколко часа -1000лв , а тези дето строят на пясъка ? На тях кога и по колко ?
21
0
 
6
 
! Отговори
Иво преди 4 седмици
Още една причина никога да не ходя да почивам на нашия гьол. То не са такси барбарон, такси празен стол, такси въздух ми сега и паркиране по 1000лв. Да умират от глад всичките "бизнесмени".
20
0
 
7
 
! Отговори
Пак глупости преди 4 седмици
Глоби и забрани само за "обикновените" хора!!!
А Доган и неговите протежета кога ще го глобят за завземане на държавна територия и използване на държавен ресурс неправомерно? Кога? Що не го разследват от къде има пари? Нещо декларирал ли е?
А Борисов кога ще го глобят? Като плажува, НСО и гранична изпразват плажа! Това е недопустимо! Конституцията би трябвало да важи за всички!
Плащат ли безбожните данъци, които всички ние, простолюдието, плащаме?
19
3
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 седмици
Една държава не се крепи на глоби, а се руши системно и постепенно...
18
0
 
10
 
! Отговори
Не знаели преди 4 седмици
не били предупредени?Като планираш къде да прекараш почивката си не се
интересуваш от местните условия?Не знаеш,че това е защитена зона?Низ
от глупости в собствена защита и сметки,че местните служби ще ги мързи
достатъчно и няма да контролират,а след това санкционират.Азбучна истина
в правото:"незнанието на един закон не освобождава от отговорност при
нарушаването му".
17
0
 
11
 
! Отговори
опетков преди 4 седмици
До Сатира Всякакви строежи и разширяване на пътища са забранени в Болата и околността. Там е резерват, ако не си разбрал. Бариери имаше, но ги махнаха, като угодиха на местните селяци. *** се превъзпитава само с глоби и много бой. Местни рибари там няма, само "тежкари" с джетове, яхти и други гевезелъци, за които морето е до колене и си мият колите там.
16
3
 
5
 
! Отговори
Ккрчо преди 4 седмици
Да им е честито мутроморието! Догодина пак да отидат там!
15
1
 
5
 
! Отговори
Силвия Илиева преди 4 седмици
"пътят да бъде изваден от защитената зона"?!? за да го застоите и да се превърне в поредната ***? или да се появи още една подпорна стена с асансьорна шахта?
14
1
 
13
 
! Отговори
бай Х преди 4 седмици
Туристката не искала да върви 2км. пеша и да си остави колата далече ?! Ами тогава да ходи на градския плаж ! Даже им е малка глобата от 1000 лв. !
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не можели да си оставят колите на пътя, но да си направят паркинг на пясъка може... Всички ходим на море, как аз и приятели ми веднъж не паркирахме до водата, ами си ходим поне половин час пеш, да стигнем до място, до където не се стига лесно, че да не е пълно с ***?!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Гърция на всеки плаж има безплатен паркинг.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Заповядайте, заповядайте моля на черноморието. Ама защо да ходите в Гърция. Там е лошо!!!
10
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 4 седмици
За шофьорите по 1000 лева глоба за едно паркиране, а за Доган тогава какво следва, като е обсебил брега и незаконно с построил резиденция...
9
2
 
1
 
! Отговори
Това преди 4 седмици
Болата, това дето спряха хотела на Бо*ко ли е? ...дето била частна собственност и не ги пускаха по едно време....:))) Сега на "Въпреки" май някой играе.
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Малко им е. Вземете им книжките. И го направете официална линия, защото селяните трябва да бъдат превъзпитавани, дори и ако не попаднат в затвора. А иначе, аз лично бих прескочил фазата с превъзпитанието, и просто бих ги обесил. Жалкари.
7
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има ли знак, има ли табела, има ли бариера, има ли каквото и да е, което да сигнализира, че е забранено влизане/паркиране? Щото иначе... Малко като рекет почва да изглежда. Утре може да глобят с по 50 лева всички, които са без шапки на Бургаския плаж.
6
8
 
15
 
! Отговори
БББ & ВМ +... преди 4 седмици
Бюджетът издиша, трябват спешни мерки. Предлагаме да се върне глобата от 5 000 лв. за посещение в парка!
5
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия вече са смешни с простотиите си. В Санторини са осигурили място за коли на плажуващи безплатен. Остров с ограничено място, но с умни глави. Само са метнали едни камъчета на паркинга и това е. Кое е толкова сложно на нашите тук. Проблема е, че управляващите се уредиха с имоти там и се бетонира всичко и стана частна собственост, като Доган на Росенец, Йордан Цонев на Силистар и мн.други.
4
8
 
22
 
! Отговори
Сатира преди 4 седмици
Хаха поредните смешници от общинска администрация на някоя община, който стимулират работа. Ейй *** такива, колко хотеюа по плажовете построиха, колко бетон изляха?? Ама няколко коли който спират временно им пречели. Ами разширете пътя горе, и направете повече място за паркинг, може и без асфалт да се направи... Смешници сте срама нямате.