Глоби от по 1 000 лева за 30 шофьори, паркирали на "Болата"

Летовници твърдят, че не са информирани за забраната
25

По 1000 лева глоба за спиране върху пясъка получиха през изминалите дни близо 30 шофьори на плаж "Болата". Причината - ивицата попада в защитена територия и съгласно Закона за устройство на черноморското крайбрежие, държавата, в лицето на полиция и екоминистерство, са в правото си да санкционира виновните – с до 6 000 лева при повторно нарушение.

Още по темата
"Всеки мисли, че може да прави каквото си иска. Спират където си искат. От друга страна, се замърсява околната среда. Пътят е изключително тесен, не може да се разминат колите, километрични буквално опашки стават от задръствания. Истината е, че законите трябва да се спазват", коментира кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева пред Bulgaria ON AIR.

Самите летовници се оправдават, че не са информирани за забраните.

"Няма табела. Снощи ни уведоми Граничната полиция, че вече глобявали 1000 лева и че са забранили палатки да се сложат и коли на пясъка не трябвало да има. Аз мисля, че никой няма да се съгласи горе да си остави на главния път колата и да слезе пеша до плажа", обясни туристка.

Разстоянието от главния път до Болата е близо 2 километра. Общината предлага пътят да бъде изваден от защитената зона или да има шатъли за туристите.

"Спешно трябва да се вземат мерки по разтоварване донякъде на тази част в "Болата", съвместно с държавата, да ѝ се уреди окончателно начинът на ползване и управление на този район с плажа", каза още Елена Балтаджиева.

Проверките продължават до края на сезона, а рибари и местни остават в стачна готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
луда раЛта преди 3 години
еххх ако можеше и с колите да се къпем ;] а не да стоят на пясъка хаахаха ***
21
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Спрели за няколко часа -1000лв , а тези дето строят на пясъка ? На тях кога и по колко ?
20
0
 
6
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Още една причина никога да не ходя да почивам на нашия гьол. То не са такси барбарон, такси празен стол, такси въздух ми сега и паркиране по 1000лв. Да умират от глад всичките "бизнесмени".
19
0
 
7
 
! Отговори
Пак глупости преди 3 години
Глоби и забрани само за "обикновените" хора!!!А Доган и неговите протежета кога ще го глобят за завземане на държавна територия и използване на държавен ресурс неправомерно? Кога? Що не го разследват от къде има пари? Нещо декларирал ли е?А Борисов кога ще го глобят? Като плажува, НСО и гранична изпразват плажа! Това е недопустимо! Конституцията би трябвало да важи за всички!Плащат ли безбожните данъци, които всички ние, простолюдието, плащаме?
18
3
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
Една държава не се крепи на глоби, а се руши системно и постепенно...
17
0
 
10
 
! Отговори
Не знаели преди 3 години
не били предупредени?Като планираш къде да прекараш почивката си не сеинтересуваш от местните условия?Не знаеш,че това е защитена зона?Низот глупости в собствена защита и сметки,че местните служби ще ги мързидостатъчно и няма да контролират,а след това санкционират.Азбучна истинав правото:"незнанието на един закон не освобождава от отговорност принарушаването му".
16
0
 
11
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Сатира Всякакви строежи и разширяване на пътища са забранени в Болата и околността. Там е резерват, ако не си разбрал. Бариери имаше, но ги махнаха, като угодиха на местните селяци. *** се превъзпитава само с глоби и много бой. Местни рибари там няма, само "тежкари" с джетове, яхти и други гевезелъци, за които морето е до колене и си мият колите там.
15
3
 
5
 
! Отговори
Ккрчо преди 3 години
Да им е честито мутроморието! Догодина пак да отидат там!
14
1
 
5
 
! Отговори
Силвия Илиева преди 3 години
"пътят да бъде изваден от защитената зона"?!? за да го застоите и да се превърне в поредната ***? или да се появи още една подпорна стена с асансьорна шахта?
13
1
 
13
 
! Отговори
бай Х преди 3 години
Туристката не искала да върви 2км. пеша и да си остави колата далече ?! Ами тогава да ходи на градския плаж ! Даже им е малка глобата от 1000 лв. !
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можели да си оставят колите на пътя, но да си направят паркинг на пясъка може... Всички ходим на море, как аз и приятели ми веднъж не паркирахме до водата, ами си ходим поне половин час пеш, да стигнем до място, до където не се стига лесно, че да не е пълно с ***?!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция на всеки плаж има безплатен паркинг.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповядайте, заповядайте моля на черноморието. Ама защо да ходите в Гърция. Там е лошо!!!
9
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
За шофьорите по 1000 лева глоба за едно паркиране, а за Доган тогава какво следва, като е обсебил брега и незаконно с построил резиденция...
8
2
 
1
 
! Отговори
Това преди 3 години
Болата, това дето спряха хотела на Бо*ко ли е? ...дето била частна собственност и не ги пускаха по едно време....:))) Сега на "Въпреки" май някой играе.
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко им е. Вземете им книжките. И го направете официална линия, защото селяните трябва да бъдат превъзпитавани, дори и ако не попаднат в затвора. А иначе, аз лично бих прескочил фазата с превъзпитанието, и просто бих ги обесил. ***.
6
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли знак, има ли табела, има ли бариера, има ли каквото и да е, което да сигнализира, че е забранено влизане/паркиране? Щото иначе... Малко като рекет почва да изглежда. Утре може да глобят с по 50 лева всички, които са без шапки на Бургаския плаж.
5
8
 
15
 
! Отговори
БББ & ВМ +... преди 3 години
Бюджетът издиша, трябват спешни мерки. Предлагаме да се върне глобата от 5 000 лв. за посещение в парка!
4
8
 
22
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Хаха поредните смешници от общинска администрация на някоя община, който стимулират работа. Ейй *** такива, колко хотеюа по плажовете построиха, колко бетон изляха?? Ама няколко коли който спират временно им пречели. Ами разширете пътя горе, и направете повече място за паркинг, може и без асфалт да се направи... Смешници сте срама нямате.
3
5
 
25
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Стане ли едно място известно на много хора и го отпиши. Паша дере е учебникарски пример. Явно и Болата. Жалко.