Връщат част от ограничителните мерки заради COVID-19 от днес

Затварят дискотеки, барове, спортът е без публика
10 юли 2020 07:10, Анисия Иванова
9
Връщат част от ограничителните мерки заради COVID-19 от днес
Снимка: БГНЕС

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от днес се връщат част от мерките срещу разпространението на коронавируса у нас.

Вчера и днес има рязък скок на случаите на COVID-19 у нас. Вчера беше премината обявената от кабинета критична бройка от 200 заразени, а днес новите случаи са 330.

Заради това кабинетът отново въведе ограничения за провеждане на групови събирания, спортни състезания и за работата на нощните заведения.

Още по темата

„Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия - на открито и закрито, се провеждат без публика“, каза  здравният министър вчера, като уточни, че от днес: „Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение на закрито. Посещенията в същите тези заведения на открито, се допускат при заетост от 50% от общия им капацитет, но при спазване на физическа дистанция от метър и половина“.

„Следващата промяна е свързана със забраната за групови празненства с присъствие над 30 човека - сватби, балове, кръщенета  и други подобни“, каза още министър Ананиев.

Всички държавни институции, които имат контролни функции, ще следят за спазването на ограниченията. Предвидени са масирани проверки и санкции, а при повторни нарушения - ще бъдат затваряни търговски обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
@8 Да не ти идва до главата или на теб, или на твоите родители, защото може рязко друга песен да запееш.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшифицират цифрите на заразени, болни и починали за да въвеждат забрани за протести срещу герб и патриоти и цялата управляващаизмет
7
4
 
14
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
Днес в 18 часа идвам на протест. Айде да ме накарате да стоя на 1.50 от тия до мен.
6
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората нямат ли дисциплина сами да се съобразяват, мерките не помагат. Особенно тия маски в тия жеги са пъна глупост. Ще се самоубиеш от собствените си вдишвания на бацили
5
11
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Всички знаем колко го спазвате това 8-10.30 . Единствено , което се постига от това е губене на време за всички останали . Да не говоря ,че след 10.30 не би трябвало да сте в магазина (те) ,но не би . Тогава сте дори повече и така цял ден до затваряне ... Да продължавам ли ? Примери много .
4
20
 
8
 
! Отговори
анти пенсионер преди 3 години
Дъртаците да си седят в къщи че вече до гиша са ми дошли с простотията си!
3
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страх ме е са не се заразя защото имам и други проблеми но трябва да излизам до магазини до аптеката. ще върнат ли час за по възрастни да могат да излизат?
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е нова новина.
1
6
 
39
 
! Отговори
Арабела преди 3 години
Значи стига сте ревали, като малки деца.Никой не ни е затворил. Намалиха единствено с 50% капацитета на заведенията и то в закритите им части, а както знаем така или иначе никой не следи какво се случва в тях.Елементарно е да се спазва дистанция и да се слага маска за по 20-30 минути, докато пазарувате. Вместо да търсите сметка на Данчето, че града е потънал в мизерия, при милиард годишен бюджет,че не се чистят и дезинфекцират обществени пространства и градски транспорт само си лаете от дивана