Проф. Балтов: Протестите в София ще доведат до бум от COVID

Директорът на "Пирогов" смята, че болниците ще издържат
12 юли 2020 12:45, Петя Славова
455
Проф. Балтов: Протестите в София ще доведат до бум от COVID
Снимка: БГНЕС

Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на случаите с коронавирус. Тази тенденция се видя и по време на абитуриентските балове. Това заяви изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, предаде БГНЕС.

Според него говоренето с висок тон по време на митингите е един от начините за пренасяне на вируса.

Още по темата

Прогнозата на проф. Балтов е, че след масовите митинги и протести от последните дни допълнително ще се натовари здравната система на София. Това от своя страна ще увеличи броя на заетите легла с болни от коронавирус за сметка на пациенти, които се налага да постъпят с други заболявания.

Директорът е уверен, че лечебните заведения ще издържат на натоварването, вече са достатъчно подготвени и имат натрупан опит.

Проф. Балтов, подобно на други негови колеги, също смята, че трябва да свикнем да живеем с COVID-19. Също така апелира да спазваме познатите вече правила – дистанция- дезинфекция – дисциплина.

Днес 211 са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите 24 часа. 2806 PCR теста са направени през последното денонощие, сочат данните в Националната информационна система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
3
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
"Мълчи, моли се кога те бияткожата да ти одере звяра и кръвта да ти змии изпиятна Бойко само ти се надявай.Бойко, помилуй, грешен съм ази!"
321
5
 
20
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Нали..... спрете протестите, защото ще се заразите, мълчете, иначе ще умрете, това ли е посланието ти докторче. Боко ли ти диктува така да приказваш!?!!!!
320
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бойте се , г-н Професор.*** Румен като се нервира и ще викне ,,Вирус вън,,И тогава пандемия няма да има.
319
4
 
8
 
! Отговори
До 347 Плевен преди 3 години
,,Не плюйте върху лекарите! Те са българи,,Приветствам те , но...Това няма как да стане.1. Комунистите още от времето на алкохолика Сталин мразят лекарите и ги мачкат по принцип. Защото са ,, интелигенция,,,т.е. враг.2. Целият шум сега се вдига,защото хора от екипа на Президентството са разследвани за услуги на чужди държави. Смяташ ли, че ги интересуват българите при това положение.
318
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХАХ
317
3
 
2
 
! Отговори
До 348 преди 3 години
Студентът, който по цял ден плачел ли?Ревльото, който утре ще работи в БХК.
316
0
 
2
 
! Отговори
До 351 преди 3 години
Нищо не се разбра от поста ти.
315
3
 
4
 
! Отговори
До 354 преди 3 години
Човече, по време на пандемия бъди доволен да си намериш лекар , който да те лекуваДа не считаш,че специалност се взема по Гугъл.
314
5
 
13
 
! Отговори
Док преди 3 години
Хайде, слагачите на амбразурата. Какво ти разбира хирург от епидемиология и вирусология. Само като видиш каква маска си е сложил и дотам. Точно този тип маски не пазят другите, заради клапата , издишвайки , разпръскваш аерозол.
313
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама това е фокус!Същите,които управляваха с ГЕРБ,сега клатят правителството на ГЕРБ,защото не са във властта,а и търсят отговорност за кражбите на олигарсите им,та кого сменяте,ви питам? Никой!Ще гласувате за същите от които ревяхте и пищяхте,но сега те ще са зад други партии, обаче същите ще ви управляват!Това е.Но винаги при смяна на властта от едни партии към други,има кърава баня и нов грабеж,това е единственото,което ще получи народа от смяната - кървава баня и убийства!Честито,***
312
6
 
3
 
! Отговори
Брояча преди 3 години
Няма страшно, пилците се броят на есен. Упссс разбирай болните.
311
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на Пирогов по-добре да не се показва известно време, за да не вземе някой мислещ журналист да го попита защо неговите подчинени не са осигурили нормални условия за лечение на техния пациент пребития студент Евгени Марчев, та на последния му се е наложило да търси лечение в друга болница.
310
4
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Построих ви магистрали,метро,сега и виртуален вирус ви осигурих.Защо протестирате,нали сте лош материал?
309
18
 
8
 
! Отговори
СЕИРЪТ ЗАПОЧВА преди 3 години
ПРОСТОТИЯТА НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ И НЕОБУЗДАНАТА ПАРТИИНА АКТИВНОСТ НА НЯКОИ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ СРЕДИ И ГРУПИРОВКИ ЩЕ ДОВЕДЪТ ДО ВИСОКА СМЪРТНОСТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ИЗНЕНАДИ КОИТО НЕ СТЕ ОЧАКВАЛИ - СВЪРШИ ВРЕМЕТО НА "ОВЛАДЯНАТА ПАНДЕИЯ".ЖАЛКО ЗА УМРЕЛИТЕ ПОРАДИ СОБСТВЕНАТА ИМ ГЛУПОСТЖАЛКО ЗА УМРЕЛИТЕ ПОРАДИ ЧУЖДАТА ГЛУПОСТВСЕКА ГЛУПОСТ ИМА ТОЧНА ЦЕНАНИКОЙЙ НЕ Е ВИНОВЕН НА ГЛУПАВИТЕ И НА НАИВНИТЕ
308
3
 
10
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Пак ЛЪЖИ!
307
3
 
13
 
! Отговори
Jdjdhdjd преди 3 години
Защо всички тука смесвате медицина и политика? За тези, които си мислят, че covid_19 няма грешат. Аз го изкарах на 37г. съм с 4 антибиотика ме лекуваха. Тестваха ме през февруари зс А и В нито един от тях. Антитела имам за ковид. На никой не го пожелавам. Последствията астма.
306
4
 
14
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Не плюйте върху лекарите! Те са българи все пак като нас и не са идеални, но само на тях разчитаме при нужда!
305
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички партийни книжки на амбразурата. Дерзайте, ***. По-добре да умра от коронавирус отколкото да живея със свински грип.
304
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа ти напомня, че досега 2 пъти боце го сваляха с протести. Това му е за трети път. А тогава коронавирус нямаше. Ама сега няма шанс да го преизберат. И от това боли здраво....
303
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе да.герберастка ***. Да ти напомня, че рекорда го бихме без никакви протести.И вземи да кажеш на мвр министъра да се бръкне да купи маски на мильовците, че половината от тях също са без маски.