Проф. Балтов: Протестите в София ще доведат до бум от COVID

Директорът на "Пирогов" смята, че болниците ще издържат
12 юли 2020 12:45, Петя Славова
455
Проф. Балтов: Протестите в София ще доведат до бум от COVID
Снимка: БГНЕС

Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на случаите с коронавирус. Тази тенденция се видя и по време на абитуриентските балове. Това заяви изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, предаде БГНЕС.

Според него говоренето с висок тон по време на митингите е един от начините за пренасяне на вируса.

Още по темата

Прогнозата на проф. Балтов е, че след масовите митинги и протести от последните дни допълнително ще се натовари здравната система на София. Това от своя страна ще увеличи броя на заетите легла с болни от коронавирус за сметка на пациенти, които се налага да постъпят с други заболявания.

Директорът е уверен, че лечебните заведения ще издържат на натоварването, вече са достатъчно подготвени и имат натрупан опит.

Проф. Балтов, подобно на други негови колеги, също смята, че трябва да свикнем да живеем с COVID-19. Също така апелира да спазваме познатите вече правила – дистанция- дезинфекция – дисциплина.

Днес 211 са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите 24 часа. 2806 PCR теста са направени през последното денонощие, сочат данните в Националната информационна система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
9
 
14
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Taка е професор Балтов , ще се увеличат заразените ! Само че , моля Ви , професоре, всеки нов болен да се отвежда на стадиона или на площада пред Президентството и там да му слагате болничното легло !!! Нека в болниците да се лекуват нормалните болни хора! А тези, ненормалните , с мераци за власт, нека лежат по леглата на стадиона и пред Президентството ! Не искам аз да чакам да ме приемат спешно и да ме отложат ,защото протестиращ нехранимайко заема моето спешно легло !!!!!!
281
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли какво стана?!?!? Направиха по-малко тестове и изкараха по-малко болни. Сега медиите не отдават толкова голямо значение и днес короната е някъде назад в топ новините, а апокалиптичните коментари оредяха. Днес се възцари спокойствие. О, ти, българино...има ли смисъл с теб да говоря.
280
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете с измислиците за смъртоносен вирус! Допълнително изнервяте хората,нищо друго!
279
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, влизаш в списъка от раз...
278
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Handel"ако може само една лаборантка да взема кръв"Дори това как се прави теста не знеш, а очакваш да ти вярваме и за другите неща
277
1
 
0
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Браво Балтия, това е сериозно прозрение!
276
12
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ПроСоТо:Не знам дали знаеш - болниците от няколко седмици съществуват само за да отчетат колко се може повече "заразени" и да приберат после парата от здравната каса. Малко са *** които ще се мъчат да лекуват ако може само една лаборантка да взема кръв и друга да натиска копчето на машината за теста и с това да изкарват двойни заплати на цялата болница.
275
10
 
2
 
! Отговори
Петракиев преди 3 години
Балтов,не срами името на баща си !!!
274
3
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Абе,Балта ! Като гледам всяка вечер се увеличават , вместо да намаляват по твоите прогнози!!!
273
7
 
6
 
! Отговори
а останалите преди 3 години
А разрешените нощни заведения и сватби, мачове - те до какво ще доведат? Или както ви изнася....важното е мафията да оцелее, така ли? И вие да лапате от фалшиви клинични пътеки, като двойно увеличената за Ковид 19?
272
13
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Важното е да свалим човеконенавистното правителство на хунтатата ГЕРБ-Суджук !!! Долу на геноцида !!!
271
7
 
4
 
! Отговори
До лъжливото овчарче преди 3 години
Един овчар искал да излезе пред влака, а другите го държели да не го прави. Докато влакът минавал край него, той им викал "Ето - виждате ли, че нищо не ми става, стига сте ме плашили излишно" ! Че и ти така !
270
3
 
5
 
! Отговори
gele преди 3 години
айде стига демагогия. Не стигат бройките за крадете още ли бе мам ........
269
4
 
3
 
! Отговори
Чичо Ви преди 3 години
Начииии подозирам, че след три дни протести повечето ще са изпонатръшкани и сега протестите продължават с няколко човека.Други всички кашлят, кихат и лежат болни.Начииии Балтов, молятА Ве!И по тихо на площта, че и последните да не окапят.Само на приказка ли се намира този човек?!
268
1
 
3
 
! Отговори
Метлата преди 3 години
Май ако успеят подгъзуващите директори аут, та затова се е зскъхарил тоя шушляк
267
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените професори са много
266
2
 
5
 
! Отговори
Чуки преди 3 години
Балтов, Балтов защо ли ги говориш тези неща...
265
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1000 души заразени затворници в един затвор в Калифорния не е от протести. Ама ги пуснаха на свобода .
264
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите в САЩ са резултат на управлението им. Повод е поведението на полицаи, но за да се вдигнат хиляди, причината е зреела. Тръмп сега гони над милион учещи чужди граждани (студенти), защото го е страх, и си го казва, от силна лява вълна, силни леви движения. САЩ използваха в целия сват студентите, сега изглежда се надигат и при тях.Т. е. протестите са резултат от дългогодишно неприемливо отношение към хората. У нас също. На Балтов жена 2 също е калинка.
263
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ае, отивайте да протестирате, че ми се гледа сеир. Ама да има повечко А У туй онуй да сеира да по весел. Взел съм бутилка узо и съм си нарязал мезенце. Сядам и чакам да ви гледам сеира.