Дете на 2 г. с опасност за живота след тежката катастрофа на „Тракия“

Магистрала „Тракия” в посока София все още е затворена
Обновена: 13 юли 2020 07:17 | 13 юли 2020 07:06, Елка Василева
39
Дете на 2 г. с опасност за живота след тежката катастрофа на „Тракия“
Снимка: БНР

Пет са жертвите на тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ при 160-и км в посока София.

Сред загиналите е и шофьорът на тира, който предизвика инцидента, предаде БНР.

Шестима са пострадалите. Те са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Най-тежко е състоянието на дете на две години и половина с травма на главата, има опасност за живота му.

Още по темата

Катастрофата е станала около 17.30 часа. В района на село Оризово шофьор на тир с турска регистрация, пътуващ към Бургас, е изгубил управление, прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение.

Според очевидци камионът е ударил последователно поне пет автомобила, пътуващи към София. При сблъсъка предната част на тежкотоварния автомобил се е възпламенила.

Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването.

Магистрала „Тракия” в посока София все още е затворена заради тежката катастрофа. Движението в посока Бургас е свободно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И гадните копиуета и селси тарикати от софията пак са карали в аварийната- ей, няма да се опряви простоттията в БГ-то.
34
3
 
3
 
! Отговори
Германец преди 3 години
В Германия на тоя, дето е правил снимката, такава хубава глоба щяха да му наложат, че щеше да му държи влага няколко години. Нормалните хора и без глоба не падат толкова ниско да снимат катастрофи, камо ли такива със жертви.Но на териториалния питек явно му е важно да постне нещо във фейсбук.
33
1
 
2
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Не е заспал шофьорът. Има очевидци които разказват, че камионът е спукал гума от дупките и е изгубил управление. И за това е навлязъл в насрещното платно. Това се случва точно на отсечката между Стара Загора и Буграс където има едни 30 км които са в плачевно състояние. Аз шофирам там със 70-80 и пак се усеща че е почти като междуселски път а не магистрала.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май чужденците правят повече и по-тежки катастрофи в България от българските шофьори, въпреки че чужденците са много по-малко.
31
11
 
2
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Може би ако не бяха протестите на Радев и Божков, полицаите щяха да са по магистралите, вместо по площадите и това нещастие щеше да бъде предотвратено.
30
0
 
3
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"шофьор на тир с турска регистрация"=========================Това е достатъчно количество информация, за да разбере всеки нормален човек какво се е случило.
29
3
 
2
 
! Отговори
Протестер на Черепа преди 3 години
Бойко Борисов е виновен! Магистралите му са лоши и затова! Долу Бойко, Рот Фронт, Урааа! Дядо ми беше от ДС, а прадядо ми от БКП! Долу Бойкоооо, полицаите ме биха! Много ме биха, та ме пребиха! Урааа, ОСТАВКА! Мутрата Гешев само тормози абсолютно почтени и невинни олигарси! Оставкаааааа
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой разреши да се движат тирове, в активния сезон и през уикенда?
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая мантинела с европари ли е правена?
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването."Аман от "тарикати"!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще бъде ли потърсена отговорност на отговарящия министър - Росен Желязков.Министър ли е или фигурант, пълнеж в кабинета? Пак мутрите откраднаха парите за ремонт на мантинели.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук преди 2 месеца е правен ремонт на мантинелите!Представяте ли си, да не беше правен?Сигурно тира щеше да прекоси и двете платна и да зацепи през кукуруза директно към Турско....
23
11
 
1
 
! Отговори
Радев преди 3 години
До АнонименЕй сега като дойдем на власт , ще построим нови магистрали в руски мантинели
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо да не може да удържи тир, реално съприкосновението между тира и мантинелата е странично, адекватната мантинела би трябвало да го върне в неговата лента със сигурност. Пак виновни няма да има от АПИ, както винаги, нищо, че състоянието на този участък от прехвалената магистрала на Боко е отвратително от години.
21
1
 
7
 
! Отговори
от 29.04. 2020 г. преди 3 години
На 29 април, от 12 ч. до 17:30 ч., шофьорите да карат с повишено внимание при 160-ти км на автомагистрала Тракия". Движението и в двете платна ще се осъществява в активна лента поради ремонт на мантинели в средната разделителна ивица. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.От 8:30 ч. до 11:30 ч. утре трафикът при 159-ти км на АМ "Тракия" в посока София е необходимо да се извършва също с повишено внимание поради ремонт на мантинели от страната на банкета.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - api.
20
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
Само бетонна преграда е спасението,тия мантинели ги чупят като солети ...
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И най-здравата мантинела да е, няма как да удържи ТИР!"Не лъжи. Соц мантинелите що удържаха? Или соц мантинелите са по-здрави и от най-здравите мантинели?
18
1
 
15
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Виновен е и още как!Ако се разровиш в интернет, ще видиш, че точно в този участък - км. 160-ти, през месец Април беше официално обявен ремонт точно на мантителите в разделителната площ. Дали са семонтирани според изискванията, а?
17
19
 
11
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
И най-здравата мантинела да е, няма как да удържи ТИР! Бойко не ви е виновен за всичко!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мантинелата.Ой мойта манивела.