Движението по АМ "Тракия" вече е възстановено

17-годишно момиче е сред загиналите в катастрофата
13 юли 2020 15:19, Ния Христова
24
 
Възстановено е Движението по магистрала "Тракия" в посока София, след като вчера там стана тежка катастрофа,която отне живота на петима души. Самоличността на част от загиналите вече е изяснена. 
 
Сред жертвите на катастрофата са 54-годишният шофьор на камиона, жена на 40 години, момиче на 17 години, мъж на 44 години и друг мъж с неустановена все още самоличност.
Още по темата
 
3-годишното дете, което пострада в катастрофата, се намира в критично състояние. Детето е с множество фрактури в областта на главата и тялото. 
 
"Париатална кост е счупена, има кръвоизлив, има мозъчен оток. Има и контузионни огнища, детето е на механична вентилация, критично му е състоянието към момента", обясни д-р Полина Талева от КАИЛ пред Bulgaria ON AIR.
 
Рано тази сутрин започна разчистването на пътната отсечка, движението беше възстановено около 9 часа. Службите вече разполагат с предполагаема версия за причината за инцидента.
 
"Образувано е досъдебно производство, в хода на което ще бъдат назначени съответните автотехнически и съдебни експертизи, там ще има яснота относно възникване на пътно транспортното произшествие и какви са последиците от него", заяви началникът на КАТ Стара Загора Бончо Славов.
 
Европейският център за транспортни политики поиска инспекция на критичните отсечки на аутобана. Експерти смятат, че е възможно старата мантинела, която е поставена преди повече от 20 години, да е причината за катастрофата. 
 
Само детето остава за лечение в болницата, другите петима пострадали са изписани. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Нормално е да стават инциденти, магистрала е, хората могат да карат с 140км/час, ние увеличихме максималната скорот, ако помните де. За 2 часа и малко и си пристигнал в Бургас. Нека да не отричаме постиженията.
1
1
 
11
 
! Отговори
Тиквата преди 3 години
Мантинелата и магистралата са супер. Само дето сле две пътувания до Бургас, трябва да се прави ремонт на ходовата част, а мантинелите в БГ са като виното, колкото по стари, толкова по здрави. Нищо не разбират европейците.