Преустановявават доставките на горива у нас от септември?

Причината е краткият срок за поставяне на видеонаблюдение на данъчни складове
15 юли 2020 09:39, Ния Христова
17
Преустановявават доставките на горива у нас от септември?
Снимка: Pixabay
Ако до 13 септември не се инсталира видеонаблюдение на държавните данъчни складове, няма да се изпълнява едно от условията за данъчен склад и нито една компания няма да работи без да е в рамките на закона. Това каза Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в ефира на bTV. Коментарът е по повод въведеното изискване производителите на акцизни стоки да подават картина към Агенция "Митници". 
 
Той заяви, че има възможност да се преустановят доставките на горива у нас. Той поиска отсрочка от 3 месеца за поставяне на камерите. 
 
Бенчев каза, че цените на основните горива са идентични с тези от последните седмици. Той сподели, че това е нормално, тъй като на петролния пазар няма драстични промени. 
 
Според него суровият петрол се държи на около 40 долара за барел. 
 
"Горивата са най-скъпи там, където доставката е най-скъпа - у нас този регион е Северозападна България. От 2 години в страната не наблюдаваме лятно повишение. Лятното повишение го има, ако има по-високо потребление у нас, в Европа, а и дори в САЩ", обясни той. 
 
Очакват се резултатите от проверката на Комисията за защита на конкуренцията в Българската петролна и газова асоциация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 15 нестава дума кои е първи или последен по добив, а и тези фирми които добиват петрол са броят на пръстите на едната ръка.Въпроса е че ниската цена удрия по американските фирми и немогат да си покрият разходите които са вложили не случайно само русия отказа да намали дневното си произвадство на петрол за да държи ниска цената
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 А ти провери кой е номер 1 по добив на петрол в света в момента! Ако не вярваш че е САЩ ПАК ПРОВЕРИ, ВИЖ И КОЙ Е ВТОРИ СЛЕД ТЯХ! НЕ, не е пак русия та ти, а Саудитска Арабия, рашкА се СРИНА НА ТРЕТО МЯСТО и според мен още ще падат НАДОЛУ!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
които не вярва че ниската цена на петрола удря американските фирми да провери,за май месец в сащ са фалирали 49 фирми свързани с преработката на петрол
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добива на шистовия нефт при цена от45д/барел е на нула. Руснаците при всяка цена над 18д/барел са на печалба, но за да имат пари за социални плащания им трябва цена от минимум 32д/барел. За Канада не знам как е, но в САЩ цената на горивото се води стока от първа необходимост и е без всякакви данъци, такси и акциз.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешната цена на нефта е в строго съответствие със заложената в руския бюджет - $42/барел.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Канада е 0.80 цента за литър в България цената е двойна 1.80 за литър странна работа....
9
1
 
2
 
! Отговори
До Павката преди 3 години
Гледаш много фантастични филми
8
0
 
22
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Може да попиташ г-н Инджов от митница Южна Морска колко човека има в отдел "борба с контрабандата" и колко от тях нямат по 1 написан акт от началото на годината. Половината са момичета с тяло на манекенки, под 30 години.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме оставка на мутрата!
6
1
 
21
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Хаха, кратък срок или нежелание да се направи? Аз като човек, който никога не се е занимавал с видеонаблюдение, за 2 дена си направих такова сам, като това включва и опъването на кабели в двора.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли справедливо, след като се въвежда изискване производителите на акцизни стоки да подават картина към Агенция "Митници", численият състав на тази агенция да бъде съкратен в пъти?
4
1
 
19
 
! Отговори
Павката преди 3 години
Данъчен склад с инсталирани уреди за измерване и без видео наблюдение. Посещават го от Агенция митници двама митничари, на които началника услужливо не е дал технически чертежи за установяване на движението на горивата вътре е склада. Стига се до тръба, на която няма измервателен уред, обозначена като отпаден продукт. В последствие се оказва чист контрабанден дизел, митничарите наказани, а началника им си зарежда семейните автомобили все още безплатно на бензиностанция собственост на склада.
3
1
 
10
 
! Отговори
баико преди 3 години
боико тогава,4е даде оставката
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40$ за барел,амереканските фирми за петрол фалират една след друга от тази ниска цена,някоии американофилчета си мислиха че ниската цена ще удари руските ама реалностите са съвсем други
1
1
 
33
 
! Отговори
anonim преди 3 години
Айде поставяйте виеокамерите стига с тези отлагания с години си правите далаверите и скубите народа.