Протести и в останалите градове – запалиха чучело, олицетворяващо властта

Митинги ще има и през следващите дни
15 юли 2020 22:29, Нели Христова
53

Ден седми и за протестните действия в страната. И днес хора се събраха по централните улици на редица големи градове.

В Стара Загора с лозунги и скандирания хиляди старозагорци настояха за промяна и достойно бъдеще. Протестиращите запалиха чучело, олицетворяващо днешното управление. Около 50 души излязоха да изразят недоволството си. Въпреки че за деня бяха обявени два протеста, граждани се събраха само на едно място.

В Русе демонстранти имаше за поредна вечер.

"Според мен, по-добра възможност да премахнем сегашната система няма. Писнало ми е, в повече ми идва чувството за безнаказаност, което изпитват. Да престанат тези задкулисни раздавания на пари, на обществени поръчки, които се случват само в един определен кръг приятелски фирми. Всеки един гражданин на България трябва да се чувства щастлив да живее тук, а не да емигрира. Вижте колко млади хора има. Тези хора наистина, ако нещо не се случи, догодина няма да са въобще в България", казаха протестиращи пред Bulgaria ON AIR.

Протести в много градове на страната са организирани и за следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искали промяна.Божков ли е промяната?
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46И каква промяна искаш?10000Е заплати.5000Е пенсии.Друго?
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Кой го измисли това "хунтата"?Мутрата Божков ли?
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са тези многохилядни протести в Бургас? 50 човека от партия възраждане се бутат между пешеходците по Богориди и викат много сме силни сме. Смях!
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смърт за хунтата, унищожила България!
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП-то трябва да го забранят по форумите че много сте налазили. Откачалките пак започнаха да говорят глупости. Нормално е хората да искат промяна, и ако политиците не са разбрали това е последния шанс да задържът младите и можещите ако пак се върнем по старому след точно 5 години държавата ще се разпадне. Всички останали които реват като *** че им харесва, стойте си вкъщи после да не ревете на умряло ...
39
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава да не бяхте викали "Кой не скача е червен". Още щяхме да сме народна република и всяко излизане в чужбина щеше да е контролирано от държавата. Ама поискахте да сме като запада - на ви сега. Алчни чревоугодници, като маймуни налетяхте на лъскавото. Така че не се оплаквайте че децата ви избягаха. Нали вие ги пратихте там, сега и да протестирате те няма да се върнат.
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ще щчупат държавата! Сега какво им липсва, има пари за магистрали.
37
11
 
9
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Браво Русе! Браво млади българи!
36
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на цялото мутренско правителство, начело с главната Мутра.Селският хитрец този път няма да отърве кожата.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИТЕ СЪЗДАДЕНИ ОТ БКП И ДС. Кой помни, помни!Който не е бил роден да прочете!КАРАМАНСКИ ПРЕДИ РАЗСТРЕЛА СПОДЕЛЯ, ЧЕ Е ОТ ДС И РАБОТИ ЗА МВР.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част от протеста-ЗАВЪРШИЛИ НА ЗАПАД! ТОВА Е ХУБАВО, но СТАНИШЕВ УЧИ НА ЗАПАД И ПЪРВИЯ РАБОТЕН ДЕН -КАТО ПРЕМИЕР НА 40 ГОДИНИ, видях и разбрах РЕЗУЛТАТА.ЗА КАПАЦИТЕТА НА ЗАРКОВ да си спестя коментара.
33
10
 
24
 
! Отговори
РевизоРО преди 3 години
Мутрите докараха България до ЧЕТВЪРТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. Те са престъпници и следва да понесат своята ОТГОВОРНОСТ. В живота има и ПРАВА, но има и ОТГОВОРНОСТ. За хилядите кражби и ограбени хора трябва да се отговаря. Кой ще отговаря - крадците около Борисов, Пеевски и пр. Мястото на крадците е в ЗАТВОРА. Само така може да просперира България. МАРШ В ПАНДЕЛАТА.
32
10
 
19
 
! Отговори
42 преди 3 години
Ако Радев е достатъчно умен трябва да иска да се реформира из основи държавата и да се изработи нова Конституция. Не ни трябва обикновено Народно събрание, а Велико.
31
10
 
20
 
! Отговори
42 преди 3 години
Във Варна и Бургас имаше по няколко хиляди души. А протестите ще са продължителни и ще набират сила...
30
11
 
19
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Защото провинцията е скована от страх! Защото мyтpaта ви върна във феодализма, където недосегаемият местен дepибей кoли и бecи и никой не смее да гъкне! В него е ножа и сиренето. Затова революциите се извършват винаги в столиците. Ако Бойко имаше реалната подкрепа на соф. организация на ГЕРБ, нямаше кой да го бутне. Но гербаджиите се изпокриха, вече се цепят, люспят, бягат панически, свалят портрети. Като обeзyмели плъxoвe са! Нанкащият с пачките отврати всички, а Росенец ги взриви!
29
3
 
3
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 30 Еми едно голямо БРАВО на човека !!! Поне е истински и май наистина не му е добре...
28
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22И тези на жълтите павета са гола вода. Една шепа провокатори, два-три пъти повече от тях са лелките-блейки и останалите са сеирджии.
27
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Монтана имаше точно ЕДИН протестиращ !!!!Некъф още неизтрезнял *** искал оставка :))))))
26
6
 
17
 
! Отговори
майна преди 3 години
До пловдивчанин. Махни нулите за утре. Днес минах и ви преброих - двайсетина. Седите по копчетата като на.рани, хората си се разхождат, седят на дриймса и никой не ви обръща внимание. То с писане на фантазии по сайтовете не става, пич.