Стартира продължението на мярката 60/40

Агенцията по заетостта с новите уточнения в сайта си
Обновена: 15 юли 2020 13:21 | 15 юли 2020 13:20, Петя Славова
3
Стартира продължението на мярката 60/40
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стартира продължението на противоепидемичната мярка 60/40. Регламентираната подкрепа по ПМС 151/03.07.2020 г. е отново в размер на 60 на сто от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за май и ще се предоставя за период до 3 месеца, считано от 1 юли до 30 септември.

Още по темата

На електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубрика "Финансови стимули за запазване на заетостта" са публикувани образците на документи, информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване.

От Агенцията уточняват , че заявлението и документите за изплащане на средства по реда на Постановлението следва да се подават към Дирекция "Бюро по труда", обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването им.

В случай на повече обекти в различни населени места, работодателите могат да подадат едно общо заявление за работниците и служителитe от всички обекти в една Дирекция "Бюро по труда", на чиято територия се намира поне един обект на работа.

Препоръчително е, работодатели, които осъществяват дейност на обекти на територията на Столична община и извън нея, да подават документи за кандидатстване в Дирекция "Бюро по труда", която обслужва територията на обекта/обектите извън София.

Документите могат да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване - ССЕВ или чрез лицензиран пощенски оператор, както и на място в съответната Дирекция "Бюро по труда".

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Които бяха неплатен през май мощно и отривисто подухват супата.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На едни дават, а на други не и ще умират и не са нужни на държавата и така ще сме единни. За да вземеш трябва да дадеш но после ГЕРП казва колко ще вземеш и дали изобщо ще вземеш.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ми се коментира, жалка история.