Банско остана без туристи, почиващи има само през уикендите

Заетите в бранша не виждат изход от ситуацията
61
Банско остана без туристи, почиващи има само през уикендите
Снимка: БГНЕС

Туризмът в Банско закъса. Работещите в бранша отчитат висока заетост  само през уикендите, а през седмицата няма никаква посещаемост.  В съседното село Баня, което през последните години се превърна в хитова дестинация за Спа туризъм, положението е същото, информира „Труд“.

Още по темата

През лятото в Банско и района базите работеха основно с деца, но сега заради коронавируса и тази опция не работи, оплакват се хотелиерите. Някои от тях смятат, че и хората нямат отпуски, които са изчерпали по време на извънредното положение.

Заради намаления поток от туристи, хотелиерите работят с намален състав на персонала.Резервации липсват и за зимата. Затова и бизнеса има огромни притеснения, че и зимния сезон ще бъде тежък за Банско.

Хотелиерите признават, че тази ситуация ги плаши,защото всички имат огромни кредити, имат да плащат заплати, а не виждат в близките месеци да има подобрение на положението.

Към момента заетостта е предимно от индивидуални туристи и почти няма организирани групи. Малкото такива, които идват, са от максимум 15 човека. Отказани са всичките резервации за детските летни лагери, тъй като детският туризъм е забранен. Сега хотелиерите, работещи с такива групи, са принудени да връщат капарото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
42
 
! Отговори
Спомени преди 3 години
Спомням си близкото минало когато едни бързо забогатели прости мутри отговаряха нагло на българските клиенти че... АКО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА ИЗЧЕЗВАТ, ЩОТО ЩЕЛИ ДА ДОЙДАТ ГЕРМАНЦИ И АНГЛИЧАНИДнес мога да кажа на Банско, Слънчев бряг, Баня, Созопол., НЕСТИНАРКА ....и. т. н... МЕН НЕ МЕ ТЪРСЕТЕ ЧАКАЙТЕ СИ ГЕРМАНЦИТЕ
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия например хижите ,в които учениците имаха екскурзии ,не върнаха капарото на родителите. Министерството на образованието по провинции излезе с декларация родителите да поемат капарото за вече резервирани пътувания.
36
1
 
25
 
! Отговори
Ристу Туристу преди 3 години
Малко още бетон да се доналее тук там та да се доуформи пеизажа и ша са напълни като родното Кафеноморие с туристи
35
1
 
25
 
! Отговори
Трудовакъ преди 3 години
Явно се налага освободената работна сила от туризма и услугите спешно да се пренасочи в материалното производство и особено в селското стопанство, приоритетно в секторите изискващи усилено, енергично и системно полагане на ТФТ (тежък физически труд) - свиневъдство, овцевъдство, говедовъдство, овощарство, градинарство и др. Крайно време е пържолата да поевтинее поне с 50%. Необходимо е да се възстанови Института по биволовъдство в Шумен, да се възстановят елитните стада, значи и много пастири...
34
2
 
10
 
! Отговори
До32 преди 3 години
Що бе и за лечение и изолатор за ковид - болни става,хем чист въздух,хем празен,хем няма и да се напълни в близките петилетка, две!
33
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били хитови дестинации Живота се променя. Един ден си неграмотен бодигард на Тодор Живков Следващия си премиер на "демократично" правителство.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам едно предложение. Така и така там има голяма леглова база с добри условия, нека да се настанят бедни ромски семейства от цялата страна, които сега живеят в порутени колиби и бордеи. Туристи вече никога няма да има така че този сграден фонд да бъде опозотворен за нещо а не да се събаря както призовават някои тука
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И зимата няма да има.
30
3
 
31
 
! Отговори
хм преди 3 години
Да можеше да се върне онова Банско от спомените ми - с вкусната местна храна, къщите с гостоприемни стопани и природните красоти на Пирин.Цеко и прокситата му ви купиха на безценица - продадохте му се, загърбихте българите като клиенти (зер британците имат кинта, не са като "бедните" сънародници), осквернихте планината и природата, а сега олеле.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работа има достатъчно - индустрията се задъхва от липса на работещи, на строителството му се налага да се преквалифицира в разрушителство - хиляди сгради за събаряне или ремонт има Ама не- туризъм та туризъм...
28
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично на мен ми е драго да го "чуя" ,че няма туристи в Банско. Ако може да е така две,три години,че да фалират всички,които изпонаправиха хотели и гласуваха за застрояването на природата. На тези същества не им дреме за малкото останала природа ,те мислеха само за собствения си бизнес. Е,дано сега да фалира този бизнес.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бг Марк Жирардели не е ли там да си почива
26
1
 
38
 
! Отговори
Фалирайте всички до преди 3 години
5 лева един чай на пистата.Веднъж дори зеленчуков бульон се опитаха да ми пробутат за тази цена БЕЗ да са затоплили и водата нямали в термоса а до тях имаше печка . Мародери.
25
1
 
21
 
! Отговори
инж. преди 3 години
Това само може да ме радва.Такива като Цоло Вутов продават природните богатства на България и откраднатото инвестират в бетон- х-л "Глазне".
24
2
 
21
 
! Отговори
БУЛДОЗЕРИТЕ В БАНСКО преди 3 години
Да влизат булдозерите и да бутат всички хотели на депутати и министри.
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма Банско, свърши, край, финито. Разпродавайте докато или ако все още можете и бегом на бостаните по харманлийско да прибирате реколтата от дини и пъпеши. И нали се сещате през зимата пък какво ще е. Нооо пък като е по-спокойно ще имате време да направите още 5-6 лифта.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните са сеели картофи на футболните стадиони през войната.Спонсори няма, фалит на отбори. Да се сеят картофи и да се хранят футболистите. Феновете вместо да дават пари, да засеят картофи за изхранване на ръководството на отборите.
21
2
 
30
 
! Отговори
До16 преди 3 години
Пълно е на морето,ша знаиш,еле пък на Сънито чак пращи от туристи! Свърши тая, с лесните пари от туризма,който оцелее в близките три-четири години може пак да прави пачка който не на нивата!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** то умряло ***!
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курортите сега са "Златни павета", "Слънчев площад". Субсидирани почивки от "Чери холидейс".