Банско остана без туристи, почиващи има само през уикендите

Заетите в бранша не виждат изход от ситуацията
61
Банско остана без туристи, почиващи има само през уикендите
Снимка: БГНЕС

Туризмът в Банско закъса. Работещите в бранша отчитат висока заетост  само през уикендите, а през седмицата няма никаква посещаемост.  В съседното село Баня, което през последните години се превърна в хитова дестинация за Спа туризъм, положението е същото, информира „Труд“.

Още по темата

През лятото в Банско и района базите работеха основно с деца, но сега заради коронавируса и тази опция не работи, оплакват се хотелиерите. Някои от тях смятат, че и хората нямат отпуски, които са изчерпали по време на извънредното положение.

Заради намаления поток от туристи, хотелиерите работят с намален състав на персонала.Резервации липсват и за зимата. Затова и бизнеса има огромни притеснения, че и зимния сезон ще бъде тежък за Банско.

Хотелиерите признават, че тази ситуация ги плаши,защото всички имат огромни кредити, имат да плащат заплати, а не виждат в близките месеци да има подобрение на положението.

Към момента заетостта е предимно от индивидуални туристи и почти няма организирани групи. Малкото такива, които идват, са от максимум 15 човека. Отказани са всичките резервации за детските летни лагери, тъй като детският туризъм е забранен. Сега хотелиерите, работещи с такива групи, са принудени да връщат капарото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Област Благоевград е много разпространен короната.В Банско идват работници от съседните населени места много вирус има там.
17
2
 
32
 
! Отговори
DLS преди 3 години
Още преди 2 месеца хората бяха предупредени да си сеят нивите защото глада тепърва предстои. Ама всеки си мисли, че икономическата криза (катастрофа) ще ни се размине! Мислете и се подготвяте защото мизерията ще почука на много врати от септември нататък. Това е ситуацията и не само в България (както много хора се заблуждават) а в целия свят! Туризма го пишете бегал поне за още 2-3 години!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристите са на морето. Да изчакат да дойде пак зимата.
15
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До Страшният съд идваИсуската ли ти го каза това?
14
1
 
47
 
! Отговори
Fenb преди 3 години
Бяхме в Банско миналата седмица в един гигантски комплекс -пиринголф... освен 2-3 семейства нямаше никой! Всичко е старо, олющено, не работят заведенията, нищо! В ресторанта хора с маски и ръкавици ти дават порцион храна ....еми мерси!Цените, даже по-високи от миналата година...
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнете и вие да искате тестове и може да се появят туристите.Българите имат пари и днес даваха опашки на границата с Гърция.А пък и сега палаткаджиите са на курорт на жълтите павета и даже и пари изкарват
12
27
 
13
 
! Отговори
Страшният съд идва преди 3 години
За съжаление ще става все по зле. Ще има масови фалити на хотели и заведения по целия свят. Армии от безработни ще излязат по улиците и заразата ще се разпространи катастрофално. Тогава вече и хладилните камиони няма да помогнат. Ще се стигне до та, че хората ще бягат от градове където има огромен процент заразени. В един момент няма да има и кой да прибира труповете от улиците. Комуналните услуги ще спрат. Ще започнат невиждани анархия, вандализъм и мародерства.
11
8
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Къде си виждал пиян мyжик да кара ски бе ресурсе необятен :)))
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ухан ско е пълно с корона.Там има ингилизи собственици на жилища и сеят заразата.
9
3
 
36
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Заради липсата на 2ри лифт е да знаете. Презастрояването, кофтито обслужване и високите цени нямат нищо общо.
8
3
 
33
 
! Отговори
az преди 3 години
Пускам сълзичка. Имали кредити. Ми насила ли ви караха да правите бизнес на кедит?
7
3
 
11
 
! Отговори
Стадо преди 3 години
До АнонименПо думите ти Путин притежава най-голямото стадо на света!
6
2
 
42
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Влагайте кинти във втори лифт и още 200 хотела разсипници кухи!
5
2
 
55
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Ами като искате 150лв за двойна стая + 100 за вечеря. Ние да не сме будали. Мин сезон в Банско в една механа свинска пържола се предлагаше за почи 40 лв. Чакайте ме да се върна
4
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става като само се репчим на Путин!Русия е необятна страна и притежава повече от половината световни ресурси от туристи. Умните държавници знаят какво да правят - Ердоган се разбра с Путин и той му даде хиляди туристи! Египет също! А ние?
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе изход има,сейте картофи и от глад няма да умрете!
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте и разпродавайте, докато още можете :) И винаги помнете, как си мислехте, че "ден година храни", "ние сме си насмогнали на масрафа" и "то и друг ще се излъже да дойде".
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на морето няма заетост, а в планината тръгнахме да я търсим.Всички знаем кой ограничи съществуването на българите! Оплакванията на протестите!