COVID отделение в Пловдив остана само с двама лекари

Персоналът, който е в пенсионна възраст, е подал заявления за напускане
17 юли 2020 08:22, Ния Христова
41
COVID отделение в Пловдив остана само с двама лекари
Снимка: Pixabay

Отделението за лечение на коронавирус на пловдивската болница "Свети Мина" остана само с двама лекари. Персоналът, който е в пенсионна възраст, е поддал заявления за напускане, съобщава БНТ.

"Когато отворихме отделението с 30 легла го обезпечихме с екип от 9 сестри, петима лекари и петима санитари. За съжаление, голяма част от персонала на болница "Св.Мина" е в пенсионна възраст и започнаха да валят  заявления за напускане. В момента благодарение  на д-р Димитрова отделението все още съществува, която буквално стоически го изнася на гърба си почти сама, с помощта на още един колега. Имаме двама лекари и една сестра на 30 легла. Имахме още един лекар, който обаче заболя и сега е хоспитализиран като пациент", разказва директорът на болницата проф. Петър Петров.
Още по темата
 
"Имаме денонощен кабинет. Болните могат да пристигат сами за преглед и консултация. В повечето случаи пристигат с линейки", разказва д-р Димитрова. От 7-ми юли докторката работи денонощно заради липсата на персонал.
 
Поддържаме добро ниво на медицинско обслужване, високо - в никакъв случай, отбелязва тя.
 
"Не смеем да мечтаем за доброволци. Готови сме да заплащаме труда на сестри, лекари и санитари, само и само да ги има, да дойдат и да подкрепят отделението. Капацитетът му е почти запълнен", каза директорът на болницата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
До лекарВие запознат ли сте, с поразиите и изнудването, което практикуват голяма част от вашите колеги...??!Имам много лекари в моето обкръжение( и ги уважавам безкрайно), но и историите, които научавам непрекъснато, ме правят безмълвен... Вие сте прав за някои неща, но вашите колеги са се превърнали в съвременни сътрапи, без никакъв морал... Съжалявам да го заявя! Бъдете здрав
32
1
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
"Готови сме да заплащаме труда на сестри, лекари и санитари,..." - БЕЗ КОМЕНТАР!!!
31
2
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Не. Защо да напуска?Я да го видим как работи на двете места, като повече от лекарите на неговата възраст. Да види хубаво ли е.Щото оплю мониторите на всички кабеларки да критикува колегите си.
30
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 30 години все оставаме без лекари, и все има. А В Германия и Великобритания все няма и няма. Къде са германските и британските им лекари? Отиват от Индия, Арабия, Африка в Германия и все не стигат лекарите там.Все оставаме до 2-3 години без лекари, и все има.
29
1
 
16
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Като чета коментарите все повече се убеждавам че този народ най-добре е да бъде оставен на естествения подбор!Така и ще стане защото до 5 години няма да има кой да ви лекува.Някои колеги ще си отидат от този свят,други ще се пенсионират,младите ще изчезнат в чужбина!А тези които останат в болшинството си ще бъдат от най-корумпираните.Така че плюйте още по лекарите повечето от които работим за 800-1000 лв и после не се чудете защо няма кой да ви лекува!!!Бъдете здрави!!!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров да бъде уволнен и назначен в тази болница, за да работи.
27
1
 
12
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Мангъров да го командироват там.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези лекари да четат форумите по стаиите за вируса, за да се убедят, че е измислица и после да прочетат, че след като са в пенсионна възраст нямало значение живота им... поне за същите форумци и мангъровци, защото те така или иначе ще си умрат скоро.
25
2
 
14
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Защо ти са лекари?Нали нЕма вирОсА тия роби в бели престилки са се вслушали в призива ,,да не се точи,,??? Здравната каса.Хайде сега да Ви видим.В началото нЕкои чугунени глави предполагаха,че напускащите лекари, щели да ги ,, мобилизират,,.Ама те са на 65+години и не могло, защото даже в Царска Русия такива старци не са воювали.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо да стоят, при положение,че Президентът каза,че нЕма вирОс.
23
1
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Ако шкафчето може да лекува, ти ще си най-добре.
22
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Че то и сега има криза било то за персонал, било за друго - Ямбол също търсеше лекари, после пък Видин, сега Пловдив, напускащи пенсионери, недостатъчен и неефикасен защитен екип, но някои не признават това и държат на конспирацията. То ние може да сме еди-какви си, но защо ли мощни държави ще се метнат в протести, загуби на икономиката, безумни мед. харчове, забрани на мачове и публики ако щете и пр.? А, да, ще спечелят евреите, нали, но те си имат изпитани начини за това, а не непредсказуеми!
21
1
 
3
 
! Отговори
ако шкафчетата преди 3 години
На лекарите и сестрите не бяха чисто празни заради на някой ора сбърканата политика сега ням аше да има проблем !
20
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не се ядосвайте, не виждате ли, че има една категория, дето освен да обиждат всеки несъгласен с мнението им, друго не правят. То май ги отрязаха от ПИК и БЛИЦ и се подвизават тук. А за вируса, то той тъпкано ще им го върне, ако не на тях, на близките им, не го пожелавам, но така се случва обикновено.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А *** ходят да се бутат про протести, защото са бесмъртни.
18
0
 
0
 
! Отговори
кър преди 3 години
аптен ачик-а бакалъм
17
4
 
17
 
! Отговори
Ейй малоумниции преди 3 години
Щаба винаги да искали внимателно и постепенно отпадане на мерки какъв съд ви гони Франция мени заповедите за маските през седмици. Пълни *** сте да знаете. А Мутафчийски е бил последен човек на света за вдигане на мерки но като Борисов е решил какво да каже и направи. Има си по важна работа отколкото са спори с милиони ***.
16
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Това за премахване на мерките горе - долу бе предложено от Мутафчийски ли беше или от някой друг, но властта се уплаши, да не ги съдят после. Най-вероятно така ще са по-добри резултатите с отпускане и последващо затягане, защото това т.ъпо племе няма управия. То държавата си почти загубихме, какво повече да искаме? Р.Ралин е гений - пр.ост народ, слаба държава.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
16 Никой не иска без пари да работи, труда е тежък, денонощен и ако си пенсия, гледаш си здравето, те виждат най-добре нещата. Това беше болница със страшно смешни заплати, сега в Ковид отделението плащат добре, гледах обява имаше, но не знам за желаещи, аз бих отишла, но в момента нямам много свободно време...
14
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз също съм на мнение, че властта трябва да отпусне всичко, защото точно при рязко влошаване тези с недостатъчно мозък ще проумеят и ще започнат да спазват мерки, в противен случай, тъй като не нищо не виждат, ситуацията ще се точи до безкрай, и последствията ще са по-лоши.