Новата мантинела на "Тракия" предотвратила още една трагедия с тир

Преградата е попречила друг турски тир да влезе в насрещното
18 юли 2020 17:57, Нели Христова
151
Новата мантинела на "Тракия" предотвратила още една трагедия с тир
Снимка: БГНЕС

Подменената преди дни мантинела на 160-ия километър на магистрала "Тракия" не е позволила да се повтори трагедията отпреди шест дни, когато загинаха петима души.

Преградата е попречила на обърналия се тази сутрин турски тир на същото място да премине в насрещното и да връхлети идващите откъм Бургас автомобили, посочват от Европейския център за транспортни политики. Тежкото возило се катурна на неравния път и опря в заграждението.

По чудо днешният инцидент се размина без пострадали и жертви. Експертите са категорични, че причината за кървавото меле на 12 юли е прогнилата и ръждива мантинела, която не е спряла турския тир. Тогава сред загиналите имаше и семейство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
! до 106 преди 3 години
А ти пък тръгни за Унгария през Румъния и си вземи разпятие.....точно тия съседи не ни ги давай за пример по темата.
114
1
 
2
 
! Отговори
!: преди 3 години
От снимката не се вижда по никакъв начин качеството на асфалта. И да е лошо, то това е поради всички управляващи през последните 30 години.....нищо не пипнаха, а старото е по-здраво от новото....
113
0
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
Няма Мантинела, която може да спре тежкотоварен камион със скорост 100 км/ч....
112
0
 
4
 
! Отговори
!: преди 3 години
До кога турски тирове ще предизвикват тежки катастрофи ? Така ли не разбра ДАИ, че тия амуджи не спазват паузите? Карат бкато ненормални без никакво работо време!
111
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ограниченията на скоростта,важат само за обикновените водачи. На този километър сигурно е 90, а тировете по принцип си карат минимум с толкова. Тежките самосвали карат със 110 защото обслужват отговорни обекти и дори коли на чистота от Раковски и те карат с толкова. Когато има и колона от бързащи гаулайтери с джипове със 160 какво става?
110
0
 
2
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Лъжете с информацията. Кой експерт е твърдял че може да бъде спрян от нея 35 тонен тир с 100км
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мантинелата е виновна, как пък не. Ми то по тая логика всички трябва да караме танкове.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе, експертите на Баце се тапаниха по Битиви и обясняваха, как никоя мантинела не можела да задържи тир и как добре, че тирът прескочил мантинелата, иначе щял да спре *** място и отзаде му щели да се ударят много повече коли и да има двойно повече жертви..От него ден тази помия, наречена медии не я гледам, то биха нагли лъжи, ама чак толкоз......
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината е следната: Неравности по пътя+Страничен вятър.. ето ти обърнал ТИР!
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Там ,на новата магистрала ,асфалта е ,като калдаръм . Видими резултати от ГРЕБ-БКП!
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОДЪЛЖАВАМ: НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ТЕЗИ ФАНАТИЦИ ОТ ВЕКОВЕ СЕ ЦЕЛЯТ В ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА,ЗА ДА УНИЩОЖАТ ХРИСТИЯНСТВОТО,КАТО МИНАВАТ НАЙ-НАПРЕД ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАТ НА СЕВЕР!НАЛИ 5 ВЕКА БЯХМЕ ЗА ТОВА ПОД ТУРСКО РОБСТВО-ТО И ДО СЕГА НЕ Е СПРЯЛО,НО ГО ОСЪЩЕСТВЯВАТ С КАМУФЛАЖИРАНИ МЕТОДИ!ИЗВЪРШВАТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ НАСИЛИЕ/около мен има само такива,представят се за българи,но им личи по ориенталския манталитет и култура/!СМЯТАТ БГ ЗА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ,А ОТ ТАМ НА СЕВЕР ЩЕ ИМ Е ПО-ЛЕСНО! ОТВОРЕТЕ ОЧИТЕ СИ !
104
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА СА ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ С КАМИКАДЗЕТА ЗАД ВОЛАНА С НАДЕЖДАТА ДА НЕ ЗАГИНАТ,ПОРАДИ ГОЛЯМОТО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО!НАПРАВЕТЕ СТАТИСТИКА ЗА ПОДОБНИ СЛУЧАИ С ТУРСКИ ТИРОВЕ У НАС ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТИНА И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ!КОЛКО ТИРОВЕ С НЕТУРСКА РЕГИСТРАЦИЯ СА КАТАСТРОФИРАЛИ И КОЛКО СМЪРТНИ СЛУЧАИ ИМА?ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ВСИЧКИТЕ СА ТУРСКИ ИЛИ ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ!ВИЖТЕ КОЛКО МЮСЮЛМАНСКИ ПОДОБНИ НАПАДЕНИЯ ИМА В ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ ЗА СЪЩИЯ ПЕРИОД С РАНЕНИ И ЗАГИНАЛИ,КАКТО И НАПАДЕНИЯ С НОЖОВЕ И ДР.!
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво сега...не са виновни турските тираджии, които заспиват на волана и карат като бесни, както и турските им собственици, които не си поддържат камионите и ги карат да юркат курсове далеч извън правилата на ЕС, ами нашата мантинела била виновна, а и сигурно загиналите са виновни?Я затегнете здраво мерките за агите, вземайте им винетки според разрушаването на пътя и когато убият хора у нас, съдете ги ефективно и за по много години! Техният начин на каране е престъпен, що семейства съсипаха.
102
4
 
10
 
! Отговори
проф. Ан преди 3 години
Станишев, Монко и Доган трябва да бъдат осъдени за петорното убийство и за тази катастрофа също. Така направиха този участък, че всеки път ги споменавам като мина от там. Обаче умниците са си гласували закон, който ги освобождава от отговорност каквото и да са направили по време на мандата. И този закон може да бъде отменен само с 2/3 от парламента.
101
2
 
20
 
! Отговори
Джон Абруци преди 3 години
И все пак новата мантинела би предотвратила навлизане на МПС в насрещното платно,но най големия виновник е асфалтовата настилка и липсата на маркировка и указателни знаци в България.
100
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ МАЛКО МАНТИНЕЛАТА В СЛУЧАЯ БЕШЕ ПРИЧИНАТА!ПРИ ТОЛКОВА ГОЛЯМА ТЕЖЕСТ НА КАМИОНА МАНТИНЕЛАТА НИЩО НЕ БИ ПРОМЕНИЛА!
99
1
 
25
 
! Отговори
Patnoto upravlenie преди 3 години
Всички назначения в България са шуробаджанащина. То най-обикновеният човек ще ви каже, причината за катастрофата са неравностите в този участък и не добре регламентираната скорост с пътни знаци и табели във въпросният участък , в следствие на което са тези катастрофи и жертви.Този участък ако не може да се ремонтира веднага, най - малкото да се поставят знаци и табели ограничаващи скороста на 50-60км. в час. Нито пътна полиция нито АП си вършат работата. Некадърници. Тежко си на този народ!!!
98
1
 
28
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Отскочете примерно до една Констанца и вижте какво представлява една обикновена магистрала!Разделителна ивица,която не позволява отсреща да те заслепяват,осветен пътен възел или осветена пътна отбивка за почивка с пригодена беседка и построен санитарен възел!Разликата е,че едните екзекутираха диктатура си,а ние нашите ги ближем
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо и как се обърнала на една страна. Испектора с джипката да каже.
96
2
 
18
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
Много ясно , че проблемът е мантинелата - състоянието на пътя няма нищо общо с това, че се обръщат камиони