Новата мантинела на "Тракия" предотвратила още една трагедия с тир

Преградата е попречила друг турски тир да влезе в насрещното
18 юли 2020 17:57, Нели Христова
151
Новата мантинела на "Тракия" предотвратила още една трагедия с тир
Снимка: БГНЕС

Подменената преди дни мантинела на 160-ия километър на магистрала "Тракия" не е позволила да се повтори трагедията отпреди шест дни, когато загинаха петима души.

Преградата е попречила на обърналия се тази сутрин турски тир на същото място да премине в насрещното и да връхлети идващите откъм Бургас автомобили, посочват от Европейския център за транспортни политики. Тежкото возило се катурна на неравния път и опря в заграждението.

По чудо днешният инцидент се размина без пострадали и жертви. Експертите са категорични, че причината за кървавото меле на 12 юли е прогнилата и ръждива мантинела, която не е спряла турския тир. Тогава сред загиналите имаше и семейство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
22
 
! Отговори
Експерт преди 3 години
Ама предния път експертите твърдяха че старата мантинела не е виновна...
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лошото е, че АПИ няма бюджет за нова мантинела тази година
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pisna mi da kazvate na tiq pytechki magistrali bylgarino 30 godini xpdisch po Evropata de ima takiva vylmisti pytcheta ???????
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Nee vinovna mantinelata a schofiora, a v Germaniq ne sa visoki 1.20 ai mnogo si gi vidql no magistralite sa s tri ili chetiri lenti tova naschto neee magistrala a pytche zaponete go
91
0
 
6
 
! Отговори
до 101 преди 3 години
По високата мантинела с сигурност ще издържи на по малко натоварване, разбира се това може да се компенсира с по-високо качество и по добра основа.:)
90
0
 
9
 
! Отговори
PhysicLover преди 3 години
До Анонимен 82не, че искам да се заяждам понеже очевидно много знаете, ъгли, градуси, килограми..Ама така казано от вас '30 тоен тир движещ се със скоторс', излиза, че и с 10 км/ч да се движи тир-а пак ще мине през мантинелата. Та въпросът ми е, има ли значение скоростта ?И ако сте навътре в нещата със маса, ускорение и някои други физични закони, може ли малко по-подробно да ни изведете формулите и изчисленията, за да видим нагледно кога точно ще се скъса мантинелата.
89
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знакът за неравности си стои пред този участък от години. Възниква въпросът - каква е тази магистрала с перманентни неравности. И не са неравности - направо си е лунен пейзаж на места.
88
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пукат гума преди мантинелата има нещо там,трябва да се види назад!
87
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
OCTABKA HA MYTPATA!!!
86
2
 
20
 
! Отговори
айде в затвора преди 3 години
Тирът се е обърнал заради високите по половин метър неравности. Магистралите на ГЕРБ са като лунен пейзаж. Нас ни убиват по пътищата на ГЕРБ и даже плащаме за това винетки.
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ли ще е виновен, ако през ден там се обръща по един тир? Вероятно "задкормилното устройство", както обичат да казват онези 80%.
84
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По цяла Западна Европа мантинелата ДВОЙНО по широка от нашите! В Германия мантинелата е висока поне метър и двайсет и доста повече ще предпази от тези дето ги слага бойко!
83
8
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Как върви протеста?:):):)
82
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мантинелата е предпазно средство след като вече е станала белята. Щом на едно и също място стават такива работи, не мантинелате е виновна, а настилката. Който е минавал оттам знае за какво иде реч. И не е от заспиване - кой ще ти спи при такива вибрации и подскачане.
81
2
 
18
 
! Отговори
Highway to hell преди 3 години
Нищо не е предотвратила "новата мантинела", самите тиквени магистрали и организацията на трафика в тикволандия, са си пълна трагедия, отвсякъде.
80
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие червените чу.кундури за 45 години СТЕ ПОСТРОИЛИ 177КМ.,МАГИСТРАЛИ,а жертвите са били повече и то при в пъти по-малко автомобили.НО И ТОГАВА КАКТО И СЕГА МЕДИИТЕ СА ВАШИ,тогава ни зомбираха колко е хубаво,сега колко е лошо защото от 20 години нямате собствено правителство.Същите са и деснитекомедианти.В тема за кактастрофа успяхте да си излеете злобата про..сташка.НЯМА ДА ВИ МОНЕ НОМЕРА иначе Борисов ще го отнесе и то от тия които са го избрали.Стига слагане пред лум..пени.
79
6
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Борисов има уговорка с господаря си Ердоганя турските тирове да не се закачат за неспазване на българските закони и правила на движение и ония могат да си карат свободно пияни и заспали с газ до ламарината!Единственото което може да ги спре е някое дърво,мантинела,друг тир ..или да убият някого!Това е положението!
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги в България - след дъжд - качулка. Тол такси, винетки, а магистралата не позволява безопасно движение дори с 80 км/ч. Пародия.
77
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов виновен и за безумните турски шофьори които всяка година избиват по една дузина народ по пътищата защото карат като ненормални и без почивки ,ефендито иска оборот,без почивки.Вижте статистиката и за катастрофите в Турция и тогава лайте безмозъчни и се молете да не се случва с вас ,ваши близки и с никой макар че за жалост е невъзможно.Точно пък на Борисов за пътища нищо не може да му кажете,това му е фикс идея,да са я подменили другите преди него,той управлява от няма и 10 години.
76
3
 
8
 
! Отговори
мм преди 3 години
Няма еластична ограда, която да може да спре ТИР при скорост на движение над 65 км/ч и над 20 тона товар, стоманобетонова къща даже бута. Вие сте *** щом се хващате и плюете без да разбирате. За да не я е скъсал тоя ТИР е карал доста по бавно